Промяна след раждане!

Темата е заключена.

На кратко: На 28г съм родих през Май, кърмих до средата на Август и борбата започна Септември. Старта започна от 90кг Т.96-95-92-91
Ханш 116 Талия 96 Бедро 72 Гръдна обиколка 106
Реших, че е хубаво да се изчистя преди да започна с режим, затова бях 10 дни на жито (пречистването на Дънов). Резултата беше 86кг. Започнах режим:
Понеделник
———————
Закуска: 45гр. (3с.л.) овесени ядки +1яйце и 2 белтъка+ 1с.л. Ленено семе + канела
Закуска II :75гр.извара + плод/ зеленчук
Обяд:100гр. Пилешко+каф. Ориз +салата+ 1с.л. олио
Закуска:30гр. Сурови ядки + 100гр извара
Вечеря:200гр. Пилешко+ салата+1с.л. Олио
————-
Вторник
————
Закуска:30гр. Оризовки + 100гр.Извара+ 1с.л. Олио + зеленчук
Закуска II :1жълтък+3 белтъка + плод/ зеленчук
Обяд:100гр бяла риба + 50 гр. Оризовки + салата
Закуска:  30гр. Орехи + 20гр. Протеин
Вечеря: Пъстърва + салата/броколи 200-300гр.+ 1с.л. Олио
————
Сряда
———
Закуска:45гр. (3с.л.) овесени ядки +1яйце и 2 белтъка+ 1с.л. Ленено семе + канела
Закуска II :15гр. Протеин + плод
Обяд:  100гр. Телешко + 170гр. Грах + салата + 1с.л. Олио
Закуска:      30гр. Ядки + 1/2 консерва риба тон
Вечеря:200гр. Телешко + салата + олио
——-
Четвъртък
———-
Закуска:  30гр. Оризовки + 100гр.Извара+ 1с.л. Олио + зеленчук
Закуска II :3 белтъка + плод
Обяд:.100гр Пуешко филе + 5 оризовки + салата+ олио
Закуска:30гр. Ядки + 20гр. Протеин
Вечеря: 200гр.  Пуешко + салата + олио
—————
Петък
—————
Закуска: 45гр. (3с.л.) овесени ядки +1яйце и 2 белтъка+ 1с.л. Ленено семе + канела
Закуска II :  15гр. Протеин + плод
Обяд:100гр бяла риба+ 170гр. Грах + салата + 1с.л. Олио
Закуска: 30гр. Ядки + 1/2 консерва риба тон
Вечеря:150гр. Сьомга + салата + олио
————
Събота
————-
Закуска II :1жълтък+  3 белтъка + плод/ зеленчук
Обяд:100гр. Пилешко+каф. Ориз +салата+ 1с.л. олио
Закуска:30гр. Сурови ядки + 100гр извара
Вечеря:  200гр. Пилешко+ салата+1с.л. Олио
—————
Неделя
————-
Закуска II : 15гр. Протеин + плод
Обяд:100гр. Телешко + 170гр. Грах + салата + 1с.л. Олио
Закуска:30гр. Ядки + 1/2 консерва риба тон
Вечеря: 200гр. Телешко + салата + олио

Посещавам фитнеса според зависи има ли кой да гледа бебето м/у 1 и 3 пъти седмично.
Към днешна дата съм 80кг. Талия 91 Ханш 109 Бедро 69 Гр. Об 98.
Очаквам съвети и коментари ;), за да помогнете на една млада мама да стане хубава!

Струва ми се, че за човек, който има нужда да сваля доста, приемаш повече от необходимите въглехидрати. Трябва да ги сведеш до минимум поне в началото. Отделно това олио не е добре да го ползваш за салата - това са трансмазнини. Използвай зехтин, много по-полезен е.

03.11.13
21:23

Олиото не е транс мазнина, а просто рафинирана такава. Това, естествено не го прави полезно, но е по-добър вариант от трансмазнините.
Не всеки зехтин по рафтовете в супермаркета е по-добър от рафинираното олио. ;)

Извинявам се “олио” всъщност е олио от гроздови семки.Какво предлагате да махна, всъщност оризовките на обяд ги свеждам до 2бр.

Забравих да кажа, че от скоро ползвам Киноа, вместо кафяв ориз( а да и ориза е кафяв не бял) и пия Чия! ОК ли е това?

03.11.13
21:39

казано от Марина Георгиева на 03.11.13, 21:26:

Извинявам се “олио” всъщност е олио от гроздови семки.

Олиото от гроздови семки, което се продава в супермеркетите също е рафинирано...освен ако не си намерила някакъв друг вариант, но подозирам, че той би бил икономически неизгоден за ползване.

03.11.13
21:41

Аз само да попитам винаги ли си била пълничка или си напълняла по време на бременността? Аз родих август и започнах октомври, така че си имаш компания ;) .

Хич не ми е изгодно това олио 15лв/л. ;) незнам защо, но съм останала с впечатление, че зехтина не е много ОК. Готова съм да го замена, но с какво?
Никога не съм била слаба 165см съм и съм била от 56-65кг през бременността качих 25кг. Целта ми е 55-60кг и да ги задържа.

Мнението беше редактирано от Марина Георгиева на 10.11.13 22:05.

03.11.13
21:52

Не си била слаба, но си била нормална :) .
Аз лично не се втелявам в продуктите. Гледам в повечето време да ям здравословно, но когато ми се прияде нещо нестандартно - ям. Важно е количеството. Днес бях на гости и ядох пържено кюфте. И какво като е пържено в олио? Беше вкусно. Тренирам всяка сутрин и тялото ми започва да изглежда добре, а най-важното е, че и аз се чувствам така. През цялото време.

Мнението беше редактирано от maria на 03.11.13 21:56.

Също така забравих да кажа, че сутрин пия кафе с мляко и ми е много трудно да пия вода повече от 1.5л.

03.11.13
22:02

казано от Марина Георгиева на 03.11.13, 21:48:

Хич не ми е изгодно това олио 15лв/л. ;) незнам защо, но съм останала с впечатление, че зехтина не е много ОК. Готова съм да го замена, но с какво?
.

Можеш да използваш студено пресовано слънчогледово олио. Цената му е между 4.80 и 5.80 лв/л.

Къде мога да го намеря? Друго да променям ли?

03.11.13
22:19

Режима мисля, че е отличен и със сигурност много по-добре пипнат отколкото на множоество от съфорумците. Мисля, че просто трябва да си дадеш временце, да бъдеш активна и да спазваш горе посоченото хапване. Поздрави и успех !

пс. Все пак моите скромни и невежи забележки биха били да увеличиш ядките, да направиш яйцата цели и да махнеш консервите, били те и половинки. Относно студено пресовано слънчогледово олио а.к.а шарлан, може да си купиш от пикадили или някое здравословно магазинче.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 03.11.13 22:35.

03.11.13
22:20

казано от Adriana Dacheva на 03.11.13, 20:35:

Струва ми се, че за човек, който има нужда да сваля доста, приемаш повече от необходимите въглехидрати.

Не бих могъл да се съглася с такова твърдение, аз такова нещо не виждам, даже според мен са кът, но това е изцяло до лична преценка. Това, че човек за себе си е решил да отрязва въглехидратите не го прави ИСТИНАТА и правилното ядене/режим за друг/и. Спрете да анатемосвате въглехидратите, не са ви те виновни. Най-големият виновник за наднорменото тегло е липсата на адекватно движение и активност през деня. И не, не говоря за това да отидете 1-2 часа във фитнеса, а за движението през целия ден. Никога през целият ми съзнателен живот не са ми пречили въглехидратите, нито докато съм качвал, нито докато съм свалял. Да, и аз съм залитал в крайности, но тялото ми доста бързо реагираше възмутено и спирах с експериментите. Познавам хора, които тичат на дълги разстояния, планинско ориентиране, футболисти, баскетболисти и т.н., никой от тях не ограничава въглехидратите, а са като щеки, а някои от тях ядат толкова много, че ум да ти зайде къде го побират. Още повече от въглехидрати до въглехидрати има голяма разлика.
Да се съветва жена, която наскоро е родила да отрязва, който и да е от макронутриентите от своето меню... липса на добра преценка(най-меко казано). Ако наистина спазва подобно хранене, заедно с тренировките и движението покрай детето(което мисля не е малко) ще има успех, само трябва и една щипка постоянство да се прибави. ;)

Успех с целите. :)

Много благодаря за насоките!

Това, че човек за себе си е решил да отрязва въглехидратите не го прави ИСТИНАТА и правилното ядене/режим за друг/и.

Същото важи с пълна сила и за тези, които са решили да не го правят, ако не се лъжа :) За едно си прав - режимът на хранене е строго индивидуално нещо. Както си прав и затова, че има разлика дали съветваш жена, която е родила на скоро, да ги ограничи, или момиче в пубертета например. Но аз никъде не съм казала, че моето мнение е вярно и само то е правилно, което далеч и не означава, че нямам право да си го изказвам :)

Познавам хора, които тичат на дълги разстояния, планинско ориентиране, футболисти, баскетболисти и т.н., никой от тях не ограничава въглехидратите, а са като щеки

Дай боже всеки му жени, които са родили скоро, да имат такава физическа активност, каквато ти описваш, та да могат да си ядат въглехидрати колкото си искат:) Ключовото тук е именно активността, а не приемът на въглехидрати. По тази тема може много да се пише/спори, но го намирам за излишно и ненужно, всеки вярва в това, което иска.

Към авторката- ако това, което правиш, те кара да се чувстваш добре и ти дава резултати, значи си в правилната посока :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.11.13 22:47.

Към авторката- ако това, което правиш, те кара да се чувстваш добре и ти дава резултати, значи си в правилната посока

Започнах с режима на 21.09.13г до днес съм свалила 6кг. незнам дали са оптимален резултат, но съм доволна! Ям често и не чувствам глад, следователно мога да издържа дълго време на този режим.

03.11.13
23:36

6 кг за този период от време са идеален резултат според мен! (y) Менюто ми изглежда добре балансирано и засищащо :) Успех с целите.

А относно въглехидратите - аз преди като си тренирах повечко, не ядях много въгл. Лятото като спрях с трен. и нападнах картофите и хляба от нищото свалих 6-7кг.. Не знам дали са свързани нещата,а и е строго индивидуално + това да не забравяме за калорийния дефицит ..  Всички слаби хора около мен се хранят предимно с въглехидрати (банани и картофи предимно :Д).

Мнението беше редактирано от Fighter на 03.11.13 23:36.

Днес нямах време да обядвам :(
1. Закуска 1жълтък+ 3 белтъка + овес 30гр с 1с.л. Ленено семе(мляко) и канела!
2. Извара 100гр + бадеми~ 40гр.
3. Сьомга във фолио + айсберг с авокадо и 1с.л чиа + 1 с.л. Олио!
И цял ден обикаляне по магазините ;)
Метъра показва със 1см по малко навсякъде :)

Лягам си доволна!

Мнението беше редактирано от Марина Георгиева на 05.11.13 21:36.

06.11.13г
Закуска: три оризовки намазани с извара+ олио(гр. семки)
Ябълка + 1с.л. Чиа - понякое време изядох 1варено яйце

Салата ( 1/4 айсберг, морков и малко червено зеле) + ~80гр. Сьомга + 2 оризовки
100гр сурови бадеми
Салата( 1/4айсберг+ 1/2краставица+ 1домат) + 1с.л пукана Киноа + 1с л сусам+ 1с.л олио
И 150гр. Пуешко филе

Днес си купих амарант, ще съм благодарна, ако някой ми каже -кога, как и по колко да ям от него!?
Утре ще готвя купих си мащерка и розмарин :)

Мнението беше редактирано от Марина Георгиева на 06.11.13 20:07.

07.11.13
Закуска:45гр. (3с.л.) овесени ядки +1яйце и 2 белтъка+ 1с.л. Ленено семе + канела
Закуска II :извара + плод( грейпфрут )
Обяд:  100гр. Пилешко шишче+ салата + 1с.л. Олио
Закуска:    30гр. Ядки + 2с.л. Извара
Вечеря:200гр. Телешко със задушени зеленчуци

Много е гадно да ходиш на кино и да не мижеш да ядеш пуканки!

08.11.13г
Закуска: 3бр. Оризовки + 100гр извара + 1с.л олио
Закуска II: грейпфрут + 1яйце
Фитнес-2рия път за тази седмица, ако имам късмет в Неделя да отида пак, ще преизпълня плана ;)
Обяд: телешко съС задушени зеленчуци
30-50 гр бадеми и малко риба тон
Пъстърва и салата

Мнението беше редактирано от Марина Георгиева на 08.11.13 18:38.

Teddy

08.11.13
15:12

казано от Марина Георгиева на 08.11.13, 10:36:

Аз си нося нещо за хрупане и дори ми е по-вкусно, пробвай и ти :) Например сурово тиквено семе, пакетче ядки, оризовки, домашни бисквитки, нарязани плодчета в кутийка.. каквото се сетиш.

А задължително ли е да ядеш пуканки по време на филма?
Всъщност кое налага да ядеш нещо по време на прожекцията?
:)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 15:17.

казано от Кольо Пияндето на 08.11.13, 15:17:

А задължително ли е да ядеш пуканки по време на филма?
Всъщност кое налага да ядеш нещо по време на прожекцията?
:)

Нищо не е задължително и нищо не трябва, но ми се прияждат нездравословно храни ;)

По повод въглехидратите в менюто ми незнам дали са много, но кетоните ми в урината са на горна граница-0.5!
Дали трябва нещо да променям в режима или просто топя мазнини!?

09.11.13г
Закуска II :ябълка
Обяд:  100гр. Телешко + 170гр. Грах
Закуска:    30гр. Ядки + 1/2 консерва риба тон
Вечеря: салата червено цвекло и морков + 100гр. Свинска пържола ( нямаше как бяхме на РД)

Никой не коментира храната! Има два варианта: или е много зле и не им се занимава или съм на прав път!
Много се дразня, когато кажа че ходя на фитнес и отсреща ми кажат ” не е ли опасно с тези килограми да не натрупаш маса”!?
На къде повече да трупам :) трупнала съм достатъчно!?

казано от Марина Георгиева на 08.11.13, 18:59:

По повод въглехидратите в менюто ми незнам дали са много, но кетоните ми в урината са на горна граница-0.5!
Дали трябва нещо да променям в режима или просто топя мазнини!?

В кетоза се изпада, когато си на ниски въглехидрати, следователно,ако си в кетоза, то въглехидратите ти очевидно не са в повече. Храната ти ми се вижда добре :)

П.С има ли някаква причина да не ядеш яйцата цели? В жълтъка се съдържа най-полезната част от яйцето,а 3 яйца на ден далеч не са много, според мен можеш да си ги ядеш спокойно целите:)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.11.13 23:58.

Ям по 1цяло яйце на ден и по два белтъка през ден. Незнам защо съм останала с впечатление, че не е много добре да се яде повече от 1 жълтък на ден :( няма друга причина!

10.11.13г
Закуска II :грейпфрут
Банан ( първото ми прегрешение)
Обяд:100гр. Пуешко филе +салата+ 1с.л. олио+ 1с.л Киноа + 2 оризовки
Закуска:50гр. Сурови ядки +  2 много малки ябълки
Вечеря:  150гр. Телешко + салата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1