26.10.13
21:07
Здравейте, аз съм момче на 15 години. На скоро се регистрирах в сайта и ще ви помоля, да дадете мнението си, и също някоя препоръка за тренирането и храненето ми. Целта ми е покачване на мускулна маса.
Тренирам от 2години но с прекъсвания, но вече започнах сериозно. Ръката ми е 31-2 (студена) за сега са добре оформени, добре оформени гръб и гърди, виждат се 4 плочки страничните също започват да личат. храня се по 4-6 пъти дневно. 1 път дневно ям месо, 1 път някакви ядки (фъстъци, орехи), също и сготвени боб и др. богати на белтъци и въглехидрати храни, не забравям и плодове. Тежа 58-9кг и съм 174 висок.
Тренирам 4 пъти в седмицата. Ето по каква програма
Гърди :
- Наклонена лежанка - 4х8
- Права лежанка - 4х8
- Кофички - 4х8
-Флайс машина - 4х12,15
Вторник
Гръб :
- Преден скрипец - 4х12
- Скрипец 4х10
- Гребане - 4х12
- Гребане с дълбел - 3х12
Сряда
- Почивка
Четвъртак
Ръце :
—Трицепс
- Вертикален скрипец - 4х8
- Френско 4х10
- Полу кофички 4х12,15
—Бицепс
- С прав лос в изправено положение - 4х8
- Концентрирано 4х8
- Чукове 4х8,6
Петък
Рамо , Крака
—Рамо
- Раменни преси с дъмбел - 3х12
- Повдигане на дъмбел напред - 3х12
- Повдигане на дъмбел в страни 3х12
—Крака
- Бедрено сгъване за предна част - 5х12
- Бедрено сгъване за задна част - 5х12
- Магарешка преса 5х15
Моля за мнения.:)))
26.10.13
21:33
Нямаш базови упражнения като клек и тяга..също в деня за гръб прави набирания и махни тези скрипци..тяга,набирания,гребане и екстензии примерно стигат за гърба..флайса го прави с дъмбели, а не на машина.За ръце ми се струват много тези серии...моята ръка е 41 и никога не съм правил повече от 5 серии за бицепс и 5 за трицепс(аз съм ги комбинирал в деня за гръб и гърди). Повдигане на дъмбел напред можеш да го махнеш и да вкараш нещо за задно рамо.
26.10.13
21:48
казано от Ivan Dimitrov на 26.10.13, 21:33:
Нямаш базови упражнения като клек и тяга..също в деня за гръб прави набирания и махни тези скрипци..тяга,набирания,гребане и екстензии примерно стигат за гърба..флайса го прави с дъмбели, а не на машина.За ръце ми се струват много тези серии...моята ръка е 41 и никога не съм правил повече от 5 серии за бицепс и 5 за трицепс(аз съм ги комбинирал в деня за гръб и гърди). Повдигане на дъмбел напред можеш да го махнеш и да вкараш нещо за задно рамо.
Благодаря ви, ще направя промени, но били предложил нещо за ръцете.
26.10.13
21:56
казано от Георги Иванов . на 26.10.13, 21:48:
Предлагам ти да комбинираш гърди с трицепс и гръб с бицепс. За трицепс най-ефикасното упражнение(или поне за мен) е френско с крив лост(4 серии след тренировката за гърди)..За бицепс - бицепсово сгъване с крив лост(също 4 серии след тренировката за гръб).
26.10.13
21:58
Имам няколко притеснения за клека и тягата. Няма ли да попречат на растежа и как ще се отразят на гръбнака..Разбира се при правилно изпълнение на упражнението. И ако не добре ли е така
гръб:
- Набирания 4х10,12
- тяга 4х8
- гребане 4х10 (с лост)
- екстензии 4х12,15
Крака:
-Клек 4х8,10
Бедрено сгъване за предна част - 5х12
- Бедрено сгъване за задна част - 5х12
- Магарешка преса 5х15
26.10.13
22:02
казано от Ivan Dimitrov на 26.10.13, 21:56:
Предлагам ти да комбинираш гърди с трицепс и гръб с бицепс. За трицепс най-ефикасното упражнение(или поне за мен) е френско с крив лост(4 серии след тренировката за гърди)..За бицепс - бицепсово сгъване с крив лост(също 4 серии след тренировката за гръб).
Добре, ще я променя и ще пробвам. А този вариант е 3 дневен нали ?
П.П мерси за отделеното време ;))
26.10.13
22:07
казано от Георги Иванов . на 26.10.13, 22:02:
П.П мерси за отделеното време ;))
Да, 3 дневен е - гърди/трицепс гръб/бицепс и рамо/крака..за тягата и клека дали пречат на растежа и дали са вредни за гръбнака не мога да ти отговоря, но във форума има доста хора които могат..изчакай някой по-компетентен, за да не те подведа..
26.10.13
22:24
казано от Ivan Dimitrov на 26.10.13, 22:07:
казано от Георги Иванов . на 26.10.13, 22:02:
П.П мерси за отделеното време ;))Да, 3 дневен е - гърди/трицепс гръб/бицепс и рамо/крака..за тягата и клека дали пречат на растежа и дали са вредни за гръбнака не мога да ти отговоря, но във форума има доста хора които могат..изчакай някой по-компетентен, за да не те подведа..
Добре вече си направих програма. Отново ти благодаря :) , поздрави.!
26.10.13
23:32
казано от `~1! на 26.10.13, 22:46:
Клека и тягата правиш ли ги правилно само ползи ще имаш.
Добре мерси.!
09.11.13
14:52
Здравейте, реших да опитам един креатин и да видя какви ще са резултатите, мисля че съм готов за това вече...
Реших да пиша във форума и да видя вашите мнения по въпроса..
Също ми е нужна помощ за избора на подходящия креатин за целтa.
Поразгледах тук-там и ми хареса ето това: Creatine Monohydrate Powder на AMIX (мисля че го няма в този сайт.)
Искам да попитам още нещо по-напредналите който четат това...Колко от този креатин трябва да приемам след като съм 60кг.?
09.11.13
15:52
казано от `~1! на 26.10.13, 21:34:
2 години стаж и само 31 ръка? Да си чувал за клек и тяга?
И ако правеше клек и тяга да не би на 15 години ръката да му щеше да бъде 40 ? Много умни изказвания.
ОН: Креатин не ти трябва момче,трябва ти храна за момента.
казано от Teen Power на 09.11.13, 15:52:
казано от `~1! на 26.10.13, 21:34:
2 години стаж и само 31 ръка? Да си чувал за клек и тяга?
И ако правеше клек и тяга да не би на 15 години ръката да му щеше да бъде 40 ? Много умни изказвания.
ОН: Креатин не ти трябва момче,трябва ти храна за момента.
Не. Клека и тягата ще му помогнат да качи килограми по цялото тяло и така лесно ще увеличи размера на ръцете.
09.11.13
16:16
Разбира се,какво говориш.На 13 години дето е почнал щеше да е с 50 ръка.
Хайде не.
09.11.13
16:17
Разбирам Teen Power, нямам възможност да се храня с каквото трябва за това се замислих за креатин. Излиза ми по евтино и ще кача по бързо. Бъркам ли? :)
Мнения? :)
09.11.13
16:20
Е като нямаш възможност да се храниш както трябва креатинът няма да ти помогне. По-скоро кажи каква пара отделяш на ден за храна,за да видим толкова ли си беден както описваш или просто не знаеш какво да ядеш.
09.11.13
16:22
казано от `~1! на 09.11.13, 16:17:
Чак 50 няма да е, но поне до 35 можеше да стигне.
Ако беше казал кофички набирания военни преси лежанки и тн - добре. Щях да се съглася,ама от клек и тяга да казваш,че растат е малоумно.Тези митове с покачване на тестостерона са отживелица,ако се базираш на тях.
Ще го обясня още един път, пък дано ме разбереш.
1) Няма упражнения, които да дават повече маса (не в ръцете, а по цялото тяло) от клека и тягата.
2) Следователно като ги изпълнява ще повиши личното си тегло.
3) Ръцете ще пораснат само когато се повиши теглото.
4) Само клек и тяга е ясно, че няма да му дадат размера в ръцете, така че към тях се добавят упражненията, които спомена по-горе (лег, гребане, военна преса, набиране...) и всичко е 6.
Дано съм го обяснил правилно.
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.11.13 16:30.
09.11.13
16:35
главно за храна по 3-4 лв..закуски и т.н. после 100гр. фъстъци, 50-100гр орехи, като се пребера и нещо сготвено (2,3 пъти) това е... Като сметна далече са от 100-120 гр. протеини на ден.
09.11.13
16:41
Яйца,извара,кисело мляко,дроб(пилешки,свински).Стига да искаш,можеш да си набавяш протеина и мазнините за деня.
09.11.13
16:45
казано от Георги Иванов . на 09.11.13, 16:35:
главно за храна по 3-4 лв..закуски и т.н. после 100гр. фъстъци, 50-100гр орехи, като се пребера и нещо сготвено (2,3 пъти) това е... Като сметна далече са от 100-120 гр. протеини на ден.
Е вместо 3-4 лв за закуски вземи месо и яж.Останалото си е ок за теб,имаш и мазнини,имаш и протеин.
С 3-4 кинта към 500 гр месо на ден ще ядеш и ако сметнеш останалите неща фъстъци и орехи е възможно да си над 150 гр протеин за деня.
ЕДИТ Можеш да вкараш и малко количество картофи или ориз.Вероятно манджите ги ядеш с хляб,така че няма да има голям дерт.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 09.11.13 16:46.
09.11.13
17:26
казано от `~1! на 09.11.13, 16:30:
....
Tи нали щеше да спреш да даваш акъл?
Е, чак пък напълно да спра... Определено съм понамалил коментарите и давам мнения само когато съм на 100% сигурен (или поне на 90%). В случая е така.
09.11.13
17:59
казано от Херцог Трън на 09.11.13, 17:26:
....
:D :D :D :D :D :D
09.11.13
18:13
Ще се опитам да се придържам към казаното от вас. След няколко месеца ще пиша какви са резултатите за да видим според вас как са..
Благодаря за съветите :)
Поздрави.!
09.11.13
18:15
казано от Херцог Трън на 09.11.13, 17:26:
....
При факта, че има наличие на толкова много професионализъм и опит, все трябва да раздаде поне малко акъл, че иначе много ще му се събере в главата! :D :D
12.11.13
19:59
Виждам, че спорихте добре :D и реших да ви питам нещо за да не скучаете.
Amix или Universal креатин е по-добър, надявам се да има и някой който да е пробвал и двата и да каже кое дава по-добри резултати.
Също така очаквам да пише и някои който е доволен и от други марки креатин. :)
12.11.13
20:21
Тия Амикс, освен ако не продават яйца или мръвки, не виждам за какво друго можеш да ги търсиш. Пари за храна казваш, че нямаш, креатин ще си купуваш... :)
Аз съм пил Amix и Optimum, първия честно казано грам не го усетих, но и го приемах разпокъсано, Optimum съм пил 2 пъти както трябва и двата пъти останах доволен откъм сила, имаше и маса, но нея я отдавам на храненето. Аз лично не бих взел повече Amix. С 2 ръце съм за монохидрата на Optimum :).
Мнението беше редактирано от Атанас _ на 12.11.13 20:23.
Здравей авторе. Ще излъжа ако кажа че съм прочел всичко от-до, но видях че имаш забележки в храната а мислиш да си дадеш парите за креатин. Няколко човека вече са ти казали, че е по-добре да си оправиш храната, отколкото да взимаш тоя креатин и аз също няма да пропусна да го отбележа. Тренираш от две години, крайно време е да се поразровиш из сайта и да почетеш малко - мускули не се правят само с блъскане като ненормален, трябва и акъл.
12.11.13
22:28
От този сайт съм натрупал доста знание. Тренирам с хора който имат по 13г. стаж, показали са ми доста техники при упражненията.
Не вярвах, че се храня добре но като премеря.. от както зех да ходя без прекъсвания и паузи..Вчера мерих и съм пораснал с 2 см. в краката 1,5см ръка и 1см гръден кош. Не мислех, че се храня добре ама за 2 месеца съм качил 3кг. Изненадах се доста и приятно...
До колкото за креатина не съм казал: ЗИМАМ! . Нали за това пиша и заради това казах, че ще вида резултатите от следващите 2-3 месеца. И ще пиша отново. Знам, че креатин без достатъчно белтъци са пари на вятара за това, моля спрете да го повтаряте ;) ..
Зададох въпроса от чисто любопитство...!
12.11.13
22:29
казано от Атанас _ на 12.11.13, 20:21:
Аз съм пил Amix и Optimum, първия честно казано грам не го усетих, но и го приемах разпокъсано, Optimum съм пил 2 пъти както трябва и двата пъти останах доволен откъм сила, имаше и маса, но нея я отдавам на храненето. Аз лично не бих взел повече Amix. С 2 ръце съм за монохидрата на Optimum :).
Благодаря..за мнението по въпроса.. :)
Поздрави.!
09.03.14
23:45
Здравейте отново....мисля че дойде времето да взема един добър геинер..
Искам да попитам относно Mutant Mass 2.200кг. Навсякъде виждам че стига за 8 дни, ако го приемам по другия вариант, 2 дози дневно(по 130гр. всяка) + яденето дали ще има има ефект или трябва да избера 1вия начин на прием !?
казано от Георги Иванов . на 09.03.14, 23:45:
Здравейте отново....мисля че дойде времето да взема един добър геинер..
Искам да попитам относно Mutant Mass 2.200кг. Навсякъде виждам че стига за 8 дни, ако го приемам по другия вариант, 2 дози дневно(по 130гр. всяка) + яденето дали ще има има ефект или трябва да избера 1вия начин на прием !?
Никъв гейнър не земай , ЯЖ !!
Ако случайно решиш да дадеш тия 60 лева , по-добре си купи един чувал захар
Мнението беше редактирано от rory на 09.03.14 23:51.
09.03.14
23:54
Да кажем, че търся нещо което да ми допълни менюто...
очаквам отговори от хора който са наясно с този геинер!!