26.10.13
21:07
Здравейте, аз съм момче на 15 години. На скоро се регистрирах в сайта и ще ви помоля, да дадете мнението си, и също някоя препоръка за тренирането и храненето ми. Целта ми е покачване на мускулна маса.
Тренирам от 2години но с прекъсвания, но вече започнах сериозно. Ръката ми е 31-2 (студена) за сега са добре оформени, добре оформени гръб и гърди, виждат се 4 плочки страничните също започват да личат. храня се по 4-6 пъти дневно. 1 път дневно ям месо, 1 път някакви ядки (фъстъци, орехи), също и сготвени боб и др. богати на белтъци и въглехидрати храни, не забравям и плодове. Тежа 58-9кг и съм 174 висок.
Тренирам 4 пъти в седмицата. Ето по каква програма
Гърди :
- Наклонена лежанка - 4х8
- Права лежанка - 4х8
- Кофички - 4х8
-Флайс машина - 4х12,15
Вторник
Гръб :
- Преден скрипец - 4х12
- Скрипец 4х10
- Гребане - 4х12
- Гребане с дълбел - 3х12
Сряда
- Почивка
Четвъртак
Ръце :
—Трицепс
- Вертикален скрипец - 4х8
- Френско 4х10
- Полу кофички 4х12,15
—Бицепс
- С прав лос в изправено положение - 4х8
- Концентрирано 4х8
- Чукове 4х8,6
Петък
Рамо , Крака
—Рамо
- Раменни преси с дъмбел - 3х12
- Повдигане на дъмбел напред - 3х12
- Повдигане на дъмбел в страни 3х12
—Крака
- Бедрено сгъване за предна част - 5х12
- Бедрено сгъване за задна част - 5х12
- Магарешка преса 5х15
Моля за мнения.:)))
26.10.13
21:33
Нямаш базови упражнения като клек и тяга..също в деня за гръб прави набирания и махни тези скрипци..тяга,набирания,гребане и екстензии примерно стигат за гърба..флайса го прави с дъмбели, а не на машина.За ръце ми се струват много тези серии...моята ръка е 41 и никога не съм правил повече от 5 серии за бицепс и 5 за трицепс(аз съм ги комбинирал в деня за гръб и гърди). Повдигане на дъмбел напред можеш да го махнеш и да вкараш нещо за задно рамо.
26.10.13
21:48
Нямаш базови упражнения като клек и тяга..също в деня за гръб прави набирания и махни тези скрипци..тяга,набирания,гребане и екстензии примерно стигат за гърба..флайса го прави с дъмбели, а не на машина.За ръце ми се струват много тези серии...моята ръка е 41 и никога не съм правил повече от 5 серии за бицепс и 5 за трицепс(аз съм ги комбинирал в деня за гръб и гърди). Повдигане на дъмбел напред можеш да го махнеш и да вкараш нещо за задно рамо.
Благодаря ви, ще направя промени, но били предложил нещо за ръцете.
26.10.13
21:56
Предлагам ти да комбинираш гърди с трицепс и гръб с бицепс. За трицепс най-ефикасното упражнение(или поне за мен) е френско с крив лост(4 серии след тренировката за гърди)..За бицепс - бицепсово сгъване с крив лост(също 4 серии след тренировката за гръб).
26.10.13
21:58
Имам няколко притеснения за клека и тягата. Няма ли да попречат на растежа и как ще се отразят на гръбнака..Разбира се при правилно изпълнение на упражнението. И ако не добре ли е така
гръб:
- Набирания 4х10,12
- тяга 4х8
- гребане 4х10 (с лост)
- екстензии 4х12,15
Крака:
-Клек 4х8,10
Бедрено сгъване за предна част - 5х12
- Бедрено сгъване за задна част - 5х12
- Магарешка преса 5х15
26.10.13
22:02
Предлагам ти да комбинираш гърди с трицепс и гръб с бицепс. За трицепс най-ефикасното упражнение(или поне за мен) е френско с крив лост(4 серии след тренировката за гърди)..За бицепс - бицепсово сгъване с крив лост(също 4 серии след тренировката за гръб).
Добре, ще я променя и ще пробвам. А този вариант е 3 дневен нали ?
П.П мерси за отделеното време ;))
26.10.13
22:07
П.П мерси за отделеното време ;))
Да, 3 дневен е - гърди/трицепс гръб/бицепс и рамо/крака..за тягата и клека дали пречат на растежа и дали са вредни за гръбнака не мога да ти отговоря, но във форума има доста хора които могат..изчакай някой по-компетентен, за да не те подведа..
26.10.13
22:24
П.П мерси за отделеното време ;))Да, 3 дневен е - гърди/трицепс гръб/бицепс и рамо/крака..за тягата и клека дали пречат на растежа и дали са вредни за гръбнака не мога да ти отговоря, но във форума има доста хора които могат..изчакай някой по-компетентен, за да не те подведа..
Добре вече си направих програма. Отново ти благодаря :) , поздрави.!
26.10.13
23:32
Клека и тягата правиш ли ги правилно само ползи ще имаш.
Добре мерси.!
09.11.13
14:52
Здравейте, реших да опитам един креатин и да видя какви ще са резултатите, мисля че съм готов за това вече...
Реших да пиша във форума и да видя вашите мнения по въпроса..
Също ми е нужна помощ за избора на подходящия креатин за целтa.
Поразгледах тук-там и ми хареса ето това: Creatine Monohydrate Powder на AMIX (мисля че го няма в този сайт.)
Искам да попитам още нещо по-напредналите който четат това...Колко от този креатин трябва да приемам след като съм 60кг.?
09.11.13
15:52
2 години стаж и само 31 ръка? Да си чувал за клек и тяга?
И ако правеше клек и тяга да не би на 15 години ръката да му щеше да бъде 40 ? Много умни изказвания.
ОН: Креатин не ти трябва момче,трябва ти храна за момента.
2 години стаж и само 31 ръка? Да си чувал за клек и тяга?
И ако правеше клек и тяга да не би на 15 години ръката да му щеше да бъде 40 ? Много умни изказвания.
ОН: Креатин не ти трябва момче,трябва ти храна за момента.
Не. Клека и тягата ще му помогнат да качи килограми по цялото тяло и така лесно ще увеличи размера на ръцете.
09.11.13
16:16
Разбира се,какво говориш.На 13 години дето е почнал щеше да е с 50 ръка.
Хайде не.
09.11.13
16:17
Разбирам Teen Power, нямам възможност да се храня с каквото трябва за това се замислих за креатин. Излиза ми по евтино и ще кача по бързо. Бъркам ли? :)
Мнения? :)
09.11.13
16:20
Е като нямаш възможност да се храниш както трябва креатинът няма да ти помогне. По-скоро кажи каква пара отделяш на ден за храна,за да видим толкова ли си беден както описваш или просто не знаеш какво да ядеш.
09.11.13
16:22
Чак 50 няма да е, но поне до 35 можеше да стигне.
Ако беше казал кофички набирания военни преси лежанки и тн - добре. Щях да се съглася,ама от клек и тяга да казваш,че растат е малоумно.Тези митове с покачване на тестостерона са отживелица,ако се базираш на тях.
Ще го обясня още един път, пък дано ме разбереш.
1) Няма упражнения, които да дават повече маса (не в ръцете, а по цялото тяло) от клека и тягата.
2) Следователно като ги изпълнява ще повиши личното си тегло.
3) Ръцете ще пораснат само когато се повиши теглото.
4) Само клек и тяга е ясно, че няма да му дадат размера в ръцете, така че към тях се добавят упражненията, които спомена по-горе (лег, гребане, военна преса, набиране...) и всичко е 6.
Дано съм го обяснил правилно.
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.11.13 16:30.
09.11.13
16:35
главно за храна по 3-4 лв..закуски и т.н. после 100гр. фъстъци, 50-100гр орехи, като се пребера и нещо сготвено (2,3 пъти) това е... Като сметна далече са от 100-120 гр. протеини на ден.
09.11.13
16:41
Яйца,извара,кисело мляко,дроб(пилешки,свински).Стига да искаш,можеш да си набавяш протеина и мазнините за деня.
09.11.13
16:45
главно за храна по 3-4 лв..закуски и т.н. после 100гр. фъстъци, 50-100гр орехи, като се пребера и нещо сготвено (2,3 пъти) това е... Като сметна далече са от 100-120 гр. протеини на ден.
Е вместо 3-4 лв за закуски вземи месо и яж.Останалото си е ок за теб,имаш и мазнини,имаш и протеин.
С 3-4 кинта към 500 гр месо на ден ще ядеш и ако сметнеш останалите неща фъстъци и орехи е възможно да си над 150 гр протеин за деня.
ЕДИТ Можеш да вкараш и малко количество картофи или ориз.Вероятно манджите ги ядеш с хляб,така че няма да има голям дерт.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 09.11.13 16:46.
09.11.13
17:26
....
Tи нали щеше да спреш да даваш акъл?
Е, чак пък напълно да спра... Определено съм понамалил коментарите и давам мнения само когато съм на 100% сигурен (или поне на 90%). В случая е така.
09.11.13
17:59
....
:D :D :D :D :D :D
09.11.13
18:13
Ще се опитам да се придържам към казаното от вас. След няколко месеца ще пиша какви са резултатите за да видим според вас как са..
Благодаря за съветите :)
Поздрави.!
09.11.13
18:15
....
При факта, че има наличие на толкова много професионализъм и опит, все трябва да раздаде поне малко акъл, че иначе много ще му се събере в главата! :D :D
12.11.13
19:59
Виждам, че спорихте добре :D и реших да ви питам нещо за да не скучаете.
Amix или Universal креатин е по-добър, надявам се да има и някой който да е пробвал и двата и да каже кое дава по-добри резултати.
Също така очаквам да пише и някои който е доволен и от други марки креатин. :)
12.11.13
20:21
Тия Амикс, освен ако не продават яйца или мръвки, не виждам за какво друго можеш да ги търсиш. Пари за храна казваш, че нямаш, креатин ще си купуваш... :)
Аз съм пил Amix и Optimum, първия честно казано грам не го усетих, но и го приемах разпокъсано, Optimum съм пил 2 пъти както трябва и двата пъти останах доволен откъм сила, имаше и маса, но нея я отдавам на храненето. Аз лично не бих взел повече Amix. С 2 ръце съм за монохидрата на Optimum :).
Мнението беше редактирано от Атанас _ на 12.11.13 20:23.
Здравей авторе. Ще излъжа ако кажа че съм прочел всичко от-до, но видях че имаш забележки в храната а мислиш да си дадеш парите за креатин. Няколко човека вече са ти казали, че е по-добре да си оправиш храната, отколкото да взимаш тоя креатин и аз също няма да пропусна да го отбележа. Тренираш от две години, крайно време е да се поразровиш из сайта и да почетеш малко - мускули не се правят само с блъскане като ненормален, трябва и акъл.
12.11.13
22:28
От този сайт съм натрупал доста знание. Тренирам с хора който имат по 13г. стаж, показали са ми доста техники при упражненията.
Не вярвах, че се храня добре но като премеря.. от както зех да ходя без прекъсвания и паузи..Вчера мерих и съм пораснал с 2 см. в краката 1,5см ръка и 1см гръден кош. Не мислех, че се храня добре ама за 2 месеца съм качил 3кг. Изненадах се доста и приятно...
До колкото за креатина не съм казал: ЗИМАМ! . Нали за това пиша и заради това казах, че ще вида резултатите от следващите 2-3 месеца. И ще пиша отново. Знам, че креатин без достатъчно белтъци са пари на вятара за това, моля спрете да го повтаряте ;) ..
Зададох въпроса от чисто любопитство...!
12.11.13
22:29
Аз съм пил Amix и Optimum, първия честно казано грам не го усетих, но и го приемах разпокъсано, Optimum съм пил 2 пъти както трябва и двата пъти останах доволен откъм сила, имаше и маса, но нея я отдавам на храненето. Аз лично не бих взел повече Amix. С 2 ръце съм за монохидрата на Optimum :).
Благодаря..за мнението по въпроса.. :)
Поздрави.!
09.03.14
23:45
Здравейте отново....мисля че дойде времето да взема един добър геинер..
Искам да попитам относно Mutant Mass 2.200кг. Навсякъде виждам че стига за 8 дни, ако го приемам по другия вариант, 2 дози дневно(по 130гр. всяка) + яденето дали ще има има ефект или трябва да избера 1вия начин на прием !?
Здравейте отново....мисля че дойде времето да взема един добър геинер..
Искам да попитам относно Mutant Mass 2.200кг. Навсякъде виждам че стига за 8 дни, ако го приемам по другия вариант, 2 дози дневно(по 130гр. всяка) + яденето дали ще има има ефект или трябва да избера 1вия начин на прием !?
Никъв гейнър не земай , ЯЖ !!
Ако случайно решиш да дадеш тия 60 лева , по-добре си купи един чувал захар
Мнението беше редактирано от rory на 09.03.14 23:51.
09.03.14
23:54
Да кажем, че търся нещо което да ми допълни менюто...
очаквам отговори от хора който са наясно с този геинер!!