Кофички/Помпички ?

12.11.13
17:38

Имам един въпрос. Нали няма ник’ъв проблем да правя кофички между две маси с еднаква височина? Като правя е много силно казано едвам стигам до половината .. но ще се науча .. правя до половината и непрестанно увеличавам бройката и се опитвам да стигам все по надолу интересното е, че в момента в който се изправя усещам бахти натиска в гърдите, което ме радва : )) Та на въпроса нали няма никакъв проблем ?

12.11.13
17:40

Няма проблем. Навремето така правех кофички, на облегалките на два стола.

Аз ги правя на ъгъла ,който се образува в мястото на съединяване на кухненския ми плот.Или на перилата на терасата.Винаги съм се съмнявал в издръжливостта на столовете  спирам при всяко пращене или преместване на стола.Сигурността преди всичко.Което ме навежда на мисълта да се увериш в здравината на,която и да било опора :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 12.11.13 18:27.

12.11.13
17:52

Тамън съм започнал темата ... да ви питам нещо друго. Тренирам у дома (доколкото имам време) В Пон. Сряда и Петък тренирам с дъмбели за гърди за бицепс за гърди лягам на нещо като лежанка и събирам ръцете и така също правя и лицеви упори. Във Вторник Четв. и Събота се уча да правя кофички, правя коремни преси и отново лицеви упори но без да използвам тежести. Проблема е че не го правя в точно определено време а така когато съм свободен да речем освободи ми се половин час хващам дъмбела и правя серии да речем по 10 със около 30 сек. почивка ..  мога да правя и по 30 в серия но знам че е по хубаво по малко повторения, но повече серии и така по цял ден. Та въпроса тук не е конкретен ако може някакви съвети :) и така... Благодаря :)

12.11.13
18:38

казано от Mitko Slav4ev Je4ev на 12.11.13, 17:52:

правя серии да речем по 10 със около 30 сек. почивка ..  мога да правя и по 30 в серия но знам че е по хубаво по малко повторения, но повече серии и така по цял ден. Та въпроса тук не е конкретен ако може някакви съвети :) и така... Благодаря :)

Ако тежеста с която тренираш ти ползволява да правиш 30 повторения но ти правиш 10 с идеята да правиш по малко не би имало желания ефект и вероятно не усещаш никакво натоварване от тези повторения. Ако искаш малко повторения то подбери такава тежест която не ти позволява да правиш повече. В конкретния случай по добре направи 2-3 серии с максимални повторения.

Същото се отнася и за кофичките ! Както и за всяко едно упражнение ;)

Мнението беше редактирано от zvvsip на 12.11.13 18:40.

12.11.13
18:51

Ако съм те разбрал правилно .. да кажем че в момента правя с 10кг. по 10 в серия .. но мога да правя и по 30 .. то пак да правя по 10 ... но с по-голяма тежест, която ми позволява само по 10, но тогава и сериите ще наамалеят ?

12.11.13
19:13

Мисълта ми беше, че във всяка серия трябва да се стремиш да достигнеш почти максимално натоварване, а не както представи тренировката си, че можеш по 30 а правиш 10 ! Тоест тренираш с 30% от възможностите си. Тренирай с 80-90% от възможностите си във всяка серия, без значение колко повторения, серии или с колко килограма работиш.

12.11.13
20:05

Разбрах те, оценявам мнението ти Благодаря :)

13.11.13
13:16

Появи се малък проблем... при правенето на кофичките “месестата част” отдолу на палеца доста наболява, от твърдата повърхност, някакви идеи ?

13.11.13
17:22

Ръкавици.

13.11.13
17:46

Друг проблем се появи вдигнах тежеста на дъмбелите за бицепс за да мога да правя максимум натоварване,  правя по 10 (максимум) в серия, но не усещам натоварване ръката ми се изтощава в смисъл такъв като направя няколко серии и трябва да спра, защото не мога повече, но не усещам натоварването .. ?

Мнението беше редактирано от Mitko Slav4ev Je4ev на 13.11.13 17:49.

казано от Mitko Slav4ev Je4ev на 13.11.13, 17:46:

Друг проблем се появи вдигнах тежеста на дъмбелите за бицепс за да мога да правя максимум натоварване,  правя по 10 (максимум) в серия, но не усещам натоварване ръката ми се изтощава в смисъл такъв като направя няколко серии и трябва да спра, защото не мога повече, но не усещам натоварването .. ?

Грешна техника.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1