15.11.13
16:33
Някакви идеи за нещо,което може би не се сещам за ВМ храна,като изключим яйца и карантии. Трябват ми допълнителни към 100 (минимум) мазнини за около 1.50 да речем. По принцип с храната ям и по 200 гр майонеза,ама рекох,ако е възможно да заменя транс мазнините с някакви наситени и омега може би. Иначе ям свинско и зехтин също,така че те отпадат,защото вече са в списъка.
15.11.13
16:41
Ако имаш предвид за готвене(аз иначе мас надали ще ям) не ми е много нужно,защото имам няколко килограма кокосово масло.. :)
15.11.13
16:42
Хммм... за тези пари можеш да купиш 200 g заквасена сметана, но в нея има около 40 g мазнини. Търсените около 100 g мазнини можеш да набавиш от около 200 g тахан, но не знам дали ще се вместиш в цената.
Ами за тези пари, толкова количество наситени мазнини (както си уточнил), не виждам друг начин (не е толкова лоша за директна консумация- на мен ми харесва).
15.11.13
16:46
Знам,че си обожател на сметаната,гледал съм ти дневника нали уж така за идея,ама бая скъпо ми се вижда всичко.Сигурно само храната ти месечно е около 450-500 лв. Опитвал съм един път,много е вкусна,ама за 2,40 за една малка кофичка и толкова малко мазнини не е далавера.Студент съм в момента и леко бюджета ми е резнат(не до толкова,че да не мога да си позволя да се храня както трябва,но е друго като се прибера у нас и да има сирене кашкавали млека и да лапвам от всичко по малко)
15.11.13
16:47
Сланина. Купувам я за 2.40/2.80 лв/кг суровата. Няма да ти пиша, колко грама сланина са 100гр мазнини, щото е смешно малко. На ВМ се харчи най-малко. Личен опит :)
Мнението беше редактирано от perseverance на 15.11.13 16:57.
15.11.13
16:54
казано от Teen Power на 15.11.13, 16:46:
...бая скъпо ми се вижда всичко. Сигурно само храната ти месечно е около 450-500 лв. Опитвал съм един път,много е вкусна,ама за 2,40 за една малка кофичка и толкова малко мазнини не е далавера.
Обикновено разходите ми за храна са около 350 лева месечно. :)
За сметаната нещо грешиш - малката кофичка (200 g) е под 1.50 лева, около 2.40-2.50 струва голямата (400 g). Нямам представа от цената на тахана... :)
15.11.13
17:00
Е аз за голямата говоря,дето е 400 грама.Иначе явно си пазариш някак на далавера,щом е само 350.
@perseverance тия сланини дето ги има по билите ядливи ли са въобще? Ако имах домашна бих ял почти всеки ден,но за съжаление нямам
Здравословен риск
Прекомерната консумация на този продукт би довела до повишено количество на холестерол в кръвта, особено при неспортуващи.
Независимо че днес се знае, че усвоеният от храната холестерол има по-малка роля за оформяне профила на кръвния холестерол от синтезирания в тялото (ендогенен), високата консумация влияе върху холестеролния профил.
От друга страна, отчитайки факта, че голяма част от предлаганата сланина е била силно осолена или опушена, допълнително се повишава рискът от появата на патологични състояния.
Висок холестерол в комбинация с достатъчно количество сол повишава многокртано вероятността от развитие на инфаркт или инсулт при неспортуващи хора на средна възраст.
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/4277_slanina-pliusove-i-minusi#ixzz2kj78lPwm
Мнението беше редактирано от Teen Power на 15.11.13 17:01.
Аз си взимам осолена и я кисна във вода, докато се обезсоли. Може да си вземеш насипен сусам (6лв/кг) и сам да си го мелиш или белен слънчоглед (3,50 лв/кг).
15.11.13
17:10
От къде иначе вземаш сланината?
Иначе слънчогледа съм пробвал,ама ми става няк’во гадно гадно на корема(кой знае как го правят и съхраняват ,щом моя по принцип здрав корем поддава) и отделно много засища,пък после не мога да изям нищо друго и ме подува. За сусама не съм мислил до сега,ама трябва да видя около 200 гр сусам как ми идват и дали много ме товарят.А сусама от къде го вземаш за 6 кинта? Че май на далавера ми се вижда много.
15.11.13
17:10
Идеята на Петър за семките е много добра.
Може да ги смесваш и комбинираш с други храни, така заминават по-големи количества.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.13 17:12.
15.11.13
17:11
От сусама останах по-впечатлен,ама трябва да видя от къде да си намеря за 6 кинта сусам.
Сланината я взимам от Фантастико за 7 и нещо килограма. Скъпа е, но не ми се занимава да си взимам сурова или да търся от други места. Сусама го взимам от женския пазар в София (по 6 лв. са и двата- беления и небеления).
Мнението беше редактирано от Петър на 15.11.13 17:19.
15.11.13
17:20
Ясно,ще се разтърся по пазара(не в София де) да видя за сусам.А някакви идея за цената на сусама по по-големите вериги? По спомен преди време беше към 10 лв килото или греша?
15.11.13
17:25
И с каква цел ще ядеш ВМ? Здравословна или за да качваш по-чисто и т.н. глупости? Въглехидратите не ти ли дават добре енергия?
Мнението беше редактирано от lordinario на 15.11.13 17:25.
15.11.13
17:40
А какво ще кажеш за кравето масло?Ако се поразровиш по пазарите можеш за 5 лева килограм домашно да намериш.А от купените ако си вземеш леко осолено можеш да си го ядеш като кашкавал ;)Въпрос на вкус.Внимавай при купените млечната мазнина да не е под 80 % и естествено да няма добавена растителна,но това важи за всички млечни.
Когато ми писне вкуса на маслото,разтопявам съвсем леко на водна баня едно пакетче и му добавям подправки-чубрица,магданоз,риган,накълцан чесън...експериментирай.После прибираш в хладилника и ето ти нещо старо с нов вкус :)
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 15.11.13 17:44.
15.11.13
17:48
казано от lordinov на 15.11.13, 17:25:
И с каква цел ще ядеш ВМ? Здравословна или за да качваш по-чисто и т.н. глупости? Въглехидратите не ти ли дават добре енергия?
Защото ми омръзнаха въглехидратите(многото),а и ми е трудно да поглъщам по 600-700 въглен на ден,освен ако това не ми е работата-демек цял ден да седя вкъщи и само да ходя да тренирам.Е и въпреки всичко не мога да кажа,че е ВМ диета(аз говорех само за храни) като приемам по минимум 400 въглен на ден. И не ,не дават добре енергия.Само 4 калории на 100 грама. 1 кофичка заквасена сметана ми дава повече от 200 грама ориз,дето е една тенджера.
@Светослав,ще потърся тогава на пазара,ама не знам дали ще има тук.
15.11.13
17:58
Абе брат,какъв цял ден,каква сметана, 3 кила белени картофи (цели) в 1 тенджера вариш и ги ядеш на 1-2 яденета макс, топят се в устата и са бомба въглехидратна. Пък и ти къде отиваш с 400 въглехидрат и 150-200 мазнина (щом още 100 ти трябва,предполагам вече имаш някаква...).По-добре свали въглехидрата на 200-250 и обърни изцяло на ВМ, с 250гр. мазнини.
15.11.13
18:01
Е 3 кила картофи се топят в устата при теб,при мен 1 кило ме затруднява и го ям със зор на 2 пъти и не ми се яде и т’ва е.Аз в момента карам на повече мазнина и въглехидрат,просто искам да заменя транс мазнините с някакви други.А ако трябва да спазвам ВМ вероятно ще се наложи да ям всекидневно по около 350 мазнина,а не 250,което става множко и се губи някак си балансът.
15.11.13
18:05
Решението е следното, пускаш 3 седмична кето диета , после апетита ти се връща, че картофите няма да ги видиш кога си ги изял. Хем ще се поизчистиш, маса няма да загубиш за толкова кратко време, просто няма как да разградиш активна тъкан, за целта трябва повече от дефицитни калории (особено след като дигаш), трябва стрес и спад на хормони, а това за някакви си броени дни няма как да стане. Хем ще подобриш ИЧ и ще качиш после по-лесно...и апетита разбира се. И малко ХГХ да отделиш шото инсулина потиска малко така хгх, а на кето, инсулина ти не е тру да руф;0.. :)
Аре Тинче, няма ме мен. Излизам.
Мнението беше редактирано от lordinario на 15.11.13 18:06.
15.11.13
18:14
Добре,даде ми идея,ама ще я запазя за нататък по като дойде чистенето.
Кето диетата става за през лятото,като тиквичките станат 30 стотинки килото,30 въглен само от тиквички и чук или целта е да изпитвам зверски глад за въглехидрати?
Мнението беше редактирано от Teen Power на 15.11.13 18:18.
15.11.13
19:07
казано от Teen Power на 15.11.13, 17:10:
От къде иначе вземаш сланината?
Не купувам сланина от “билите”. Аз в такива магазини не влизам въобще, тва трябва да не съм наред, да си купувам храна от подобни. Сланината си я набавям от малки месарски магазинчета със стопанства, сурова, аз си я соля и т.н. Ето, наскоро намерих от един такъв сланина от някви датски прасенца - страшна, с месо в нея, по-дебела от 2 санта не става, лудница. Аз обичам своя холестерол, така че не изпадам в разни женски състояния.