Проблем ли е ако не тренирам корем, прасец и ръце?

15.11.13
22:04

Здравейте приятели!

През последните две седмици нямах възможност да посещавам залата и тренирах само на лостове и в домашни условия. Сега обаче от понеделник се връщам сред железата. До сега тренирах по горна/долна/почивка. Сега искам малко да поразменя и ще мина на бутащи/дърпащи/почивка. А пък след време може пак да ги завъртя. Ще тренирам не повече от час. Та въпроса ми е следния:
Проблем ли е да не тренирам прасец, преса и ръце, а за сметка на тях да правя повече серии клек, лег, раменна преса (бутащи) и мъртва тяга, гребане, набиране (дърпащи)?

Целта ми е следната:
До края на зимата ще тренирам максимално тежко. Ще гоня максимални тежести като разбира се ще се придържам и към правилната техника. Лятото ще почна нещо типично за бодибилдинг от сорта на “по една мускулна група на ден”.

Очаквам мнения.

Ще ти кажа един трик, който може да ти спаси(или поне промени коренно) живота някой ден.

Взимаш един бял лист хартия, сгъваш го на две(за да не е прозрачен) и го лепиш над аватара си. По тоя начин твоето питане става обикновена тема във форума и можеш да се погледнеш отстрани, сам да си отговориш и да извлечеш бая мъдрост за себе си, живота и писането по форумите. Честно - да тренираш себе си е едно от най-трудните неща и най-вече защото си мислиш, че си специален по някакъв начин и правилата не се отнасят до теб.

Според мен не е проблем да не тренираш преса, стига да си тренираш корема.

15.11.13
22:42

ама да го залепи с лепило на монитора ли? :D :D

П.С. не казвам, че съвета е лош ... просто нещо не разбрах тази част с листа

Мнението беше редактирано от Борето на 15.11.13 22:58.

15.11.13
22:45

Значи не е проблем ако не правя коремни преси, повдигане на краката... и всякакви други упражнения за корем, така ли?

Честно казано, много ме мързи да тренирам за корем. Предпочитам да направя още 1-2 серии тяга, набиране или каквото и да било, само не и корем.

15.11.13
22:51

казано от `~1! на 15.11.13, 22:45:

Значи не е проблем ако не правя коремни преси, повдигане на краката... и всякакви други упражнения за корем, така ли?

Честно казано, много ме мързи да тренирам за корем. Предпочитам да направя още 1-2 серии тяга, набиране или каквото и да било, само не и корем.

Ама не разбирам какъв проблем очакваш да има?Нещо да ти стане като не тренираш корем ли? То ако ставаше така сума ти народ щеше да е изпоналежал щото не тренира нищо.Просто няма да тренираш корем и няма да имаш 4 реда преса т’ва е симпли

15.11.13
22:53

Точно това ми трябваше да чуя. Благодаря!

Питах просто защото някъде бях чел, че ако не се тренира коремът, той може да стане слаба зона и така да се увеличи възможността за контузия.

Мнението беше редактирано от Ронката на 15.11.13 22:53.

15.11.13
22:57

Коремния пояс ти заяква достатъчно от клека и тягата.Е може и от време на време да мяткаш някакви упражнения за корема така допълнително, но и без тях все едно

15.11.13
23:17

Ронка,това дето си чел е вярно.Обаче нищо няма да загубиш и да не го тренираш,просто защото на негово място ще има тежка тяга,тежък клек и набирания с тежест.Коремът много “страда” от тези движения,сигурно вече знаеш? :)

15.11.13
23:49

Ръце ако искаш да ти растат и си с ген за слаби ръце,трябва да се тренират.Аз примерно не мога да мина без да ги тренирам.Корем и прасец не тренирам.

казано от `~1! на 15.11.13, 22:53:

Втори съвет от мен - не пускай тема или не търси информация, когато знаеш крайния отговор или търсиш конкретен(изгоден за теб) отговор. По-добре искай да обхванеш информацията, да чуеш аргументите, да видиш какви са доводите и за двете страни...и тогава вземи решение.

Можеш да не си тренираш пресата, но си тренирай корема. Препоръчвам ти го това по следните прични:
- Ако си тренираш добре корема, ще помагаш на гърба ти и той ще се възстановява по-бързо.
- Силата на пояса е специфична за отделните движения и ако нямаш добра база(а ти нямаш), рискуваш да изостанеш в определени движения и/или позиции(като например усукване, анти-усукване, сгъване, наклон настрани, анти-наклон настрани и анти-разгъване).
- Не си достатъчно напреднал, че да си позволиш да “специализираш”.
- По клипчетата ти личи, че имаш слаб пояс.
- Често нещата които не ти се тренират са тези, които те спират.
- Не прави само нещата, които ти харесват, а прави поне малко и от нещата които трябва.

16.11.13
00:14

казано от lordinov на 15.11.13, 23:49:

Ръце ако искаш да ти растат и си с ген за слаби ръце,трябва да се тренират.Аз примерно не мога да мина без да ги тренирам.Корем и прасец не тренирам.

Не съм с ген за слаби ръце, нито пък искам да ми растат кой знае колко. Ама може да понапрявя по 1-2 серии накрая.

16.11.13
00:15

казано от Цветан Василев на 16.11.13, 00:02:

казано от `~1! на 15.11.13, 22:53:

Втори съвет от мен - не пускай тема или не търси информация, когато знаеш крайния отговор или търсиш конкретен(изгоден за теб) отговор. По-добре искай да обхванеш информацията, да чуеш аргументите, да видиш какви са доводите и за двете страни...и тогава вземи решение.

Можеш да не си тренираш пресата, но си тренирай корема. Препоръчвам ти го това по следните прични:
- Ако си тренираш добре корема, ще помагаш на гърба ти и той ще се възстановява по-бързо.
- Силата на пояса е специфична за отделните движения и ако нямаш добра база(а ти нямаш), рискуваш да изостанеш в определени движения и/или позиции(като например усукване, анти-усукване, сгъване, наклон настрани, анти-наклон настрани и анти-разгъване).
- Не си достатъчно напреднал, че да си позволиш да “специализираш”.
- По клипчетата ти личи, че имаш слаб пояс.
- Често нещата които не ти се тренират са тези, които те спират.
- Не прави само нещата, които ти харесват, а прави поне малко и от нещата които трябва.

Доста полезен съвет ми даде, за което ти благодаря. Значи ще тренирам корем след тренировката на дърпащите.

16.11.13
18:34

Без ръце може и да минеш но без прасец?

16.11.13
19:54

Че мога без ръце - мога. И без прасец мога. Ама без корем явно не мога.

Тоест или тренирам и трите или не тренирам нито едно от тях.

Мнението беше редактирано от Ронката на 16.11.13 19:55.

16.11.13
20:12

Лично според мен, прасеца минава за 3-5 минути - говорим за 4 серии по 12 повторения (примерно) колкото да не атрофира :D
Ръцете ги спри - те се натоварват със свободните тежести.
Пресата - и мен не ми се занимава да се сгъвам, ама пояса трябва да е здрав. Напъни се и си я прави 1 път в седмицата.
Успех, който и да си, не виждам от листа.. :D (нищо лично към съвета от 1-я коментар, искрено се забавлявам)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1