Мнение за сегашната ми програма и корекции ?(начинаещ)

17.11.13
13:39

Здравейте,

На 23 години съм, тежа 73кг. ръст 1,76см. Стаж в залата ~6-7 месеца(преди това по лостовете).
Целта ми е покачване на чиста мускулна маса. За този период килограмите ми варират +-2кг, но има много видима промяна в тялото ми.
Гледам да се храня 5-6 пъти на ден, но не винаги успявам. Опитвам се да ям всякакво месо, картофи и ориз главно. Опитвам се до ограничавам вредните храни до максимум.
Вземам протеин Матрикс на Синтракс

Ето и примерен хранителен режим, който варира, поради невъзможност да се храня както би ми се искало( поради работа).
1. Сутрин ставане в 7:00, 7:10 1доза протеин.
2. 8 и 10 закуска, предимно въглехидрат. Имаше един период, в който “набивах” по 1-2 филии с фъстъчено масло.
3. по обяд(12-1) гледам да е ориз с мръвка или картофи с мръвка, понякога спагети или сандвич с риба тон.
4. следобяд ПОНЯКОГА ям някакъв бърз въглехидрат(за съжаление в повечето случаи кроасан)
5. между 6-7 ям стабилно въглехидрат + 1 доза протеин.
между 8-9:30 - Тренировка
6. Веднага след нея 1 доза протеин + банан(понякога 2)
7. към 11 - 11:30 Стабилно хранене с месо и въглехидрат, понеже апетита много ми се изостря.
Понякога преди лягана ям и извара 100-200гр.

Гледам да има по 1 ден почивка между тренировка. В нетренировъчни дни протеина го пия сутрин след ставане и следобяд.
Сегашната ми програма е следната:

1. ДЕН - Гърди+Рамо:
Гърди:
-4х8-10 хоризонтална лежанка с 60-70 кг.
-4х8-10 горна лежанка с 50кг. ИЛИ горна лежанка с дъмбели с по 15кг. в ръка.
-4х8 - 10 обратна лежанка с 50кг.
-3х8 пек-дек

Рамо:
-4х10 (не знам как точно се казва уреда)Изтласкване на машина за средно рамо
-4х10 повдигане на дъмбел за предно рамо
-4х10 разтваряне на машината за задно рамо
-3/4х10 разтваряне на дъмбел

2. ДЕН - Бицепс + Трицепс
- 4х10 Бицепсово сгъване на прав лост ( понякога го правя на скрипец)
- 4х10 лежанка с тесен хват
- 4х10 скотово сгъване на бицепс
- 4х10 френско сгъване
- 4х10 разгъване на скрипец над главата
-3/4х8-10 чуково сгъване с дъмбел
-3х4 8х10 кик-бек
+корем накрая

3. ДЕН - Гръб
-3/4х5-8 набирания с широк хват или 3/4х8-10 скрипец с широк хват
-4х8-10 хоризонтален скрипец
-4х8-10 гребане с щанга
-4х8-10 гребане с дъмбел

4. Ден - Крака
-4х8-10 клекове
-4х10 лег преса
-3/4х8-10 бедрено разгъване
-3/4х8-10 бедрено сгъване от легнало положение
-4х10 повдигане за прасец

Знам, че сигурно доста неща ми куцат в програмата и в храненето, затова ще ви помоля за мнение съвети, какво трябва да променя.
Като цяло графикът ми е доста натоварен(през деня работя, вечер - лекции) и ми е трудно специално с храненето да се справям.

Благодаря предварително!

17.11.13
13:58

За гърди 3 лежанки са много. Прави средна, за горна част с дъмбели, а за долна кофички. За рамо махни едното разтваряне(1 или 4) и сложи раменна преса. Бицепс и трицепс щом са в един ден, опитай суперсериите. Дават ефект. За гръб прави набирания, тяга, гребане с щанга и мечка. Към краката може да махнеш 4тото упражнение и да сложиш римска тяга като второ. Това са моите препоръки. :)

17.11.13
14:30

казано от Vladimir Nikolaev на 17.11.13, 13:39:

-4х8-10 хоризонтална лежанка с 60-70 кг.
-4х8-10 горна лежанка с 50кг. ИЛИ горна лежанка с дъмбели с по 15кг. в ръка.
-4х8 - 10 обратна лежанка с 50кг.
-3х8 пек-дек

и кое му е многото ?

17.11.13
21:17

Сложи раменна преса на мястото на 1-вото ти упражнение за рамо и всичко е 6, както ти казаха за ръцете опитай суперсерии.
Тренирам по доста подобен сплит и доста добре ми се отразява. Храната винаги може да е по-добре и ти препоръчвам да си изчислиш КБ и да разпределиш нещата, но не мога да кажа, че храната ти е лоша.

17.11.13
22:25

Благодаря ви за мненията. Дефакто първото ми упражнение за рамо е раменна преса, но го правя на машина. Като писах пост-а просто не се сетих за името.

Горе-долу мускулните групи вървят добре. Леко изключение прави ръката. Не, че няма промяна, но не с тази скорост, с която ми се иска, за това време. По отделно растат и бицепс и трицепс, но като цяло не ми е обемна ръката. Бицепса ми е с къса глава.

Мнението беше редактирано от Vladimir Nikolaev на 17.11.13 22:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1