21.11.13
01:10
Здравейте!
Искам да споделя един мой проблем и очаквам да ме посъветвате. Значи моят режим всеки ден е еднообразен, ставам в 9 и си лягам в 1 полунощ. Преди 1 часа просто изобщо не ми се спи и не съм грам изморен, даже и в 1 часа не се чувствам изморен, но само заради времето си лягам. Въпросът ми е, дали е нездравословно, това което правя, тъй като от 1 до 9 аз си взимам нужните 8 часа сън, но дали по някакъв начин това повлиява на здравето ми? Дайте някакъв съвет, или кажете вашето мнение, но много моля без безсмислени отговори на сора ” ами лягай си по-рано ” от сега ви казвам - немога, ъпсурд!
Ами, да ама като чета в някои саитове пише какви ли не измислици .. само да уточня, че това че лягам в 1 не означава че вечерям в 11 .. всъщност вечерям в 7
21.11.13
10:58
Какъв е проблема, че лягаш в 1?
Чувстваш ли се зле, отпаднал, недоспал?
казано от SquatsAddict на 21.11.13, 10:58:
Какъв е проблема, че лягаш в 1?
Чувстваш ли се зле, отпаднал, недоспал?
Ами честно казано доста, даже и след като изпия едно кафе. Само след като изляза тогава, но преди това нищо немога да свърша.
21.11.13
11:21
Това, че си лягаш в 1 не е проблем според мен, важното е че спиш поне 8 часа ;)
21.11.13
22:38
Ако почнеш за ставаш в 6, да видиш как ще ти се доспива още в 9 :D
22.11.13
10:44
Vein, прочети всичко, което си споделил в тази тема. Не се чувстваш комфортно и въпреки това не желаеш да промениш нищо. Как да се подобрят нещата? Какво да те посъветваме? 8 часа сън са ОК, но със сигурност има значение дали са между 1:00 и 9:00 или между 23:00 и 7:00 часа. Просто си разместил циркадния си ритъм. По какви причини - няма значение. Помисли отново дали са основателни, обаче... защото видимо не са ти от полза по отношение на тонуса. Кафето не е нещо непременно вредно, но не трябва да е незаменимо. Ще ти струва малко усилие и време да посвикнеш да си лягаш рано (около 22-23 часа, примерно), но ще е само в твоя полза. Докато търсиш оправдание в ‘не мога’ (обърни внимание, че това са две отделни думички), решение и подобрение няма да намериш.
22.11.13
13:23
За да си изморен вечер, просто върши нещо през деня, което да е различно от чатене в нета, игра на компютърни игри и висене по кафета примерно. (не казвам, че го правиш, но е възможно) Освен това пробвай след 20 часа да не седиш пред компа. Чети си нещо, плети, бродирай, слушай си музика. Изключвай си уайърлеса вечер и през нощта. Има такова нещо като хора с различия в циркадния ритъм - за едни е по-лесно да стават в 6, докато други в минимум 9, но въпреки това си мисля, че с цел предаването “Лека нощ деца” е в 19 50, а онова с петлето сутрин е в 6 50.