Прием на протеинов бар

20.11.13
21:24

Здравейте! От около 3/4 месеца си купувам протеинов бар с овесени ядки на Nutrim: http://www.nutrim.bg/product/1/39-Deluxe-bar-oat-flakes Взимам него, защото в магазини ДМ той е най-изгоден откъм отношение - грамове протеин : цена. Въпросът ми е кога е най-удачното време да го приемам? Тъй като разгледах няколко от другите теми и видях, че в сравнение с шейка, протеинът от барче се усвоява по-бавно, това означава ли, че трябва да го хапна преди започване на тренировката? Тъй като до сега го правих след нея и не е като да няма прогрес, но ми се струва, че не усвоявам протеина рационално. Благодаря предварително! :)

20.11.13
21:52

Специално за поста ти се порових в сайтове и в всички от тях пише да се яде протеиновият бар 1 час преди тренировка. Ето от статията ” Eat a protein bar an hour before your daily workout. This will keep your hunger at bay and supply you with enough energy to complete your regimen. Schedule your workout to be complete within an hour of your lunch or dinner. ”  пише го в сайта livestrong.com, който е един от най-големите сайтове за фитнес и бодибилдинг, така че според мен информацията е много по-достоверна, отколкото някои чичковци многознайковци, биха ти дали. Препоръчвам ти да прочетеш цялата статия - http://www.livestrong.com/article/38034-eat-protein-bars-shakes/ .

Мнението беше редактирано от Calion на 20.11.13 21:56.

20.11.13
22:19

казано от Виктор Петков на 20.11.13, 21:24:

...но ми се струва, че не усвоявам протеина рационално. Благодаря предварително! :)

Как го усети това с усвояването на протеина, че и мен ме интересува ... :)

21.11.13
00:14

Все едно кога го ядеш. Все едно ще е и ако не го ядеш изобщо.

21.11.13
01:06

казано от Петко К на 21.11.13, 00:14:

Голям съвет .. поне се уточни какво имаш предвид.

21.11.13
01:23

Каквото съм написал, това имам предвид.

21.11.13
09:27

Tия барове са пунта мара,загуба на пари за едни,добра кирия за други.Файда от тях,колкото от ланшния сняг.

Пакет с ядки ще свърши доста по-добра работа.

21.11.13
13:33

Един познат кара камиони с брашно за Нутрим , така че си направи сметката какво има в него.

казано от Pavel на 21.11.13, 13:33:

Един познат кара камиони с брашно за Нутрим , така че си направи сметката какво има в него.

Нутрим не произвеждат само суплементи и храни за спортисти.
В този смисъл тази дедуктивно съждение е погрешно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.11.13 13:59.

казано от Петко К на 21.11.13, 00:14:

Напълно вярно, като се абстрахирам от качеството на нутрим, което така или иначе е повече от съмнително, искам да кажа, че няма абсолютно никакво значение дали ще го ядеш преди или след тренировка, ако имаш добър хранителен режим с бара или без него е все тая, ако нямаш такъв каквато и добавка да вземаш е пари на вятъра.

казано от Vein на 20.11.13, 21:52:

Специално за поста ти се порових в сайтове и в всички от тях пише да се яде протеиновият бар 1 час преди тренировка. Ето от статията ” Eat a protein bar an hour before your daily workout. This will keep your hunger at bay and supply you with enough energy to complete your regimen. Schedule your workout to be complete within an hour of your lunch or dinner. ”  пише го в сайта livestrong.com, който е един от най-големите сайтове за фитнес и бодибилдинг, така че според мен информацията е много по-достоверна, отколкото някои чичковци многознайковци, биха ти дали. Препоръчвам ти да прочетеш цялата статия - http://www.livestrong.com/article/38034-eat-protein-bars-shakes/ .

Благодаря ти много! :)

В зависимост от възможностите за организация на храненето, оптималният момент за прием на протеинов бар може да не е 1 час преди тренировка, а по друго време. Мислете малко.

21.11.13
17:25

Ако имаш пари за протеинови барове и нямаш време да се храниш както трябва, тогава е и времето да ги приемаш примерно. Това, че са излишни са изказвания в крайностите. Всяка калорийка или аминокиселинка е добре дошла. Въпроса е в цената. Лятото ми бяха подарили 4 кг гейнър, който вписах изключително добре в храненето си следобяд. До тогава не бях консумирал такова нещо, но останах доволен. Така е и с вафлите (протеиновите барове).

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 21.11.13 17:25.

Ами режимът ми е нещо подобно:
7:00ч. - мюсли с кисело мляко и мед
10:20ч. - сандвич с кашкавал и топено сирене
12:30ч. - плод (ябълка/банан)
2:20ч. - готвено (яхния), комбинирано с кашкавал/сирене или извара + 300мл прясно мляко
след фитнес
протеиновият бар, както вече казах
19:00ч. - месо (главно пилешко филе или свинско)

Сигурен съм, че не е добър и има доста пропуски и грешки, но не ми е бил изготвян от някого, а аз съм го организирал така.

21.11.13
21:12

Ами не виждам нещо лошо в режима, но лично според мен трябва да имаш още 1 хранене. Защото сега имаш само 4 хранения за деня ( плодовете са отделно ) , а май е по-добре да са 5 или 6, но това е мое мнение не съм много опитен, просто според мен е така, и онези горе, които казват, че протеиновия бар е излишен грешат жестоко .. протеиновия бар замества 1 хранене за деня, което всъщност противоречи на това, което казах горе .. значи имаш 5 хранения на ден .. но както и да е стана объркващо вече, за което се извинявам.

казано от Vein на 21.11.13, 21:12:

Ами не виждам нещо лошо в режима, но лично според мен трябва да имаш още 1 хранене. Защото сега имаш само 4 хранения за деня ( плодовете са отделно ) , а май е по-добре да са 5 или 6, но това е мое мнение не съм много опитен, просто според мен е така, и онези горе, които казват, че протеиновия бар е излишен грешат жестоко .. протеиновия бар замества 1 хранене за деня, което всъщност противоречи на това, което казах горе .. значи имаш 5 хранения на ден .. но както и да е стана объркващо вече, за което се извинявам.

Дай по-добре по 10 пъти на ден да хапваме.Или още по-добре 16. С 8 часа сън тъкмо ще хапваш по порцийка на час та няма опасност да объркаш сметките;)
Всяко ново нещо,което прочетеш и започваш да го защитаваш пламенно.Седни почети повечко,поеми си въздух,отсей пълнежа и тогава коментирай.Уж не си “много опитен” а веднага изкарваш “онези горе” грешащи жестоко!

21.11.13
22:55

казано от Светослав Тодоров на 21.11.13, 21:41:

Дай по-добре по 10 пъти на ден да хапваме.Или още по-добре 16. С 8 часа сън тъкмо ще хапваш по порцийка на час та няма опасност да объркаш сметките;)
Всяко ново нещо,което прочетеш и започваш да го защитаваш пламенно.Седни почети повечко,поеми си въздух,отсей пълнежа и тогава коментирай.Уж не си “много опитен” а веднага изкарваш “онези горе” грешащи жестоко!

Ами поне казвам информация, която много пъти съм я срещал не си измислям глупости и се опитвам да спестя на някой четенето с часове. Като ти знаеш много препоръчай нещо, вместо да нападаш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.13 10:08.

казано от Vein на 21.11.13, 22:55:

Ами поне казвам информация, която много пъти съм я срещал не си измислям глупости и се опитвам да спестя на някой четенето с часове. Като ти знаеш много препоръчай нещо, вместо да нападаш.

Никой не те е нападал, просто по прост начин  хората се опитват да ти обяснят, че не си готов да даваш съвети на който и да било,  защото нямаш нужните познания, за да го правиш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.13 10:08.

казано от Vein на 21.11.13, 21:12:

...и онези горе, които казват, че протеиновия бар е излишен грешат жестоко...

Чак жестоко... (giggle) ...дай по-полечка, де. :P
Протеиновият бар е компромис, но може да бъде много полезен при определени условия. Да се твърди, че е нещо повече - твърде несериозно е. Това не е задължителен и определящ елемент от един хранителен режим. Протеиновите барове са улеснение в някои моменти, но принципно са скъпа храна... и напълно заменима, при това - лесно заменима. :)

Колкото до броя на храненията дневно... хубаво е, че си чел, уважавам това. Ето още нещичко, може и източниците да разгледаш. В общия случай и за един средностатистически спортуващ човек 3-4 качествени хранения за деня са напълно достатъчни за постигането на всякакви цели. ‘Повече’ не значи ‘по-добре’ и в този случай. Не броя на храненията определя резултатите, а други фактори.

22.11.13
14:56

казано от Владимир Димитров на 21.11.13, 23:20:

казано от Vein на 21.11.13, 22:55:

Никой не те е нападал, просто по прост начин  хората се опитват да ти обяснят, че не си готов да даваш съвети на който и да било,  защото нямаш нужните познания, за да го правиш.

Дано прочетеш и това, че да спестиш четенето на някой друг :)

Повечето хора тук (особено тези с лилавите аватари) са изписали по темата повече от колкото ти си прочел най-вероятно, така че моя съвет към теб, е да четеш и мислиш на първо време и после да пишеш.

Колкото до протеиновите фафли, най-големите нужди на тялото ти от протеин са 1) сутрин когато станеш, 2) веднага след тренировка и 3) вечер точно преди лягане.

Главния плюс на протеиновите фафли, е че не трябва да инвестираш време в приготвянето им, т.е. най-удачното време за приемането им би бил момент, в който нямаш време за нормално храненен и поради това би го пропуснал.

Горното е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 22.11.13 14:58.

23.11.13
18:07

Аз изяждам по едно барче когато не мога да направя определено хранене през деня. Взимам си на PHD бисквитките или Growth Factor-a или Supreme (те са ми любимите, само че са доста богати на захар) и до сега не съм забелязала нещо лошо да ми се случи. Разбира се, не ги консумирам всеки ден, все пак са и доста скъпички, но по една-две на седмица, понякога и по-рядко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1