21.11.13
21:45
Здравейте! Първо се извинявам за раздела, в който съм пуснал темата, но незнам по какво причина немога да пусна тема в раздела “Често задавани въпроси”. На 17 години съм 183см/85кг. През пролетта свалих 12 кг и започнах фитнес. Почуствах скок в силата и резултати в тяло, сила и като цяло много добре. Свалих ги чрез бягане навън на чист въздух почти всяка сутрин, но дойде зима и немога да бягам навън. Във фитнеса на пътечката вече 2 месеца се мъча да сваля, но резултата беше 2 кг само. Тренирам 3 пъти в седмицата изцяло базови упражнения + асистиращи (които ги въртя на всяка тренировка). Освен фитнеса ходя и на тренировки по Канадска борба 3 пъти седмично и общо казано само една неделя почивка имам и 6 дена тренировки. Храненето ми.. просто отбягвам сладко, газирани напитки, тестето и т.н. Просто нямам възможност да ям точно определени ястия на ден или за Л-карнитини, понеже живеем в “богата” държава. Досега главно правя кардио 20 мин на пътечка вечер след тренировка 3 пъти в седмицата, но съм прекалено изтощен след това. Днес се чудех дали да разделя 3 пъти в седмицата само кардио без фитнес 2-3 седмици.. Дали ще има желания ефект? Знам, че без строг режим няма да стане толкова бързо и за толкова време, но аз съм го постигал вече. Тези кг съм ги свалил точно така , както си ям и сега. Давайте идеи, след тренировки съм изморен трудно ми е желан ефект поне 80 кг до 75 кг тъй като смятам, че все още по голямата част от мен е мазно от колкото мускул !
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите и особено на този за правенето само кардио, предложите идеи.. Всичко, за което се сетите ;)
21.11.13
22:54
Защо заглавието е такова, при положение че се интересуваш конкретно от сваляне, а не качване? Нормално е да сваляш по-трудно с намалянето на теглото. Колкото по-чист ставаш, толкова по-трудно ще чистиш, както е със всичко, бодибилдингът не е по-специален.
21.11.13
23:59
казано от Warrior на 21.11.13, 22:54:
Защо заглавието е такова, при положение че се интересуваш конкретно от сваляне, а не качване? Нормално е да сваляш по-трудно с намалянето на теглото. Колкото по-чист ставаш, толкова по-трудно ще чистиш, както е със всичко, бодибилдингът не е по-специален.
Aз искам да сваля, но да тренирам ли с тежести - базови упражнения, кога да правя кардио и по колко на петичката
22.11.13
00:05
казано от Стефан Димитров на 21.11.13, 23:59:
Aз искам да сваля, но да тренирам ли с тежести - базови упражнения, кога да правя кардио и по колко на петичката
Най-добре сутрин на гладно, след това е след тренировка с тежести и след това вече е когато и да било.. Зависи, ако е интервално не повече от 15-20 минути, ако е нискоинтензивно, може и над 40.. до към час, колкото издържиш физически и психически. Тежестите никога не са излишни, даже напротив. Имат място и в режим за качествено сваляне- пазят мускулната маса до някаква степен.
22.11.13
00:34
казано от Warrior на 22.11.13, 00:05:
казано от Стефан Димитров на 21.11.13, 23:59:
Най-добре сутрин на гладно, след това е след тренировка с тежести и след това вече е когато и да било.. Зависи, ако е интервално не повече от 15-20 минути, ако е нискоинтензивно, може и над 40.. до към час, колкото издържиш физически и психически. Тежестите никога не са излишни, даже напротив. Имат място и в режим за качествено сваляне- пазят мускулната маса до някаква степен.
Когато бягам сутрин на гладно имам много добри резултати за една седмица, но проблема е че нямам време сутрин, а и времето е не е добре да бягам навън. Най добре ще е да си продължа с базовите упражнения, но да бягам 3 интервала с по 5 минути почивка по 15 мин. Смятам, че така ще е най-добре.
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 22.11.13 00:35.