Цялостен клек vs. полуклек

Прескочи до:

05.11.13
10:29

Поне се има на клипче човека и след години, когато е в инвалидна количка или на легло, да може да показва на унуците колко лайка има в нета и какво е правил.

05.11.13
10:38

Хайде да видим сега кое момченце ще го вкара ааа ще слезне по-дълбоко.

05.11.13
11:16

Пълния клек е до паралела, дълбокия е до глезени. Поне из определенията така съм го срещал.

05.11.13
15:54

тая тема цялата е но комент,само да не викнат squat police и да ви закопчеят тука :@ :D

06.11.13
22:40

И двата варианта си имат приложение,аз лично не мога полуклек и съм фен на дълбокия клек/но все пак спортувам отскоро ;)/ !

KA

14.11.13
08:08

Бе вие нещо ?!?!. Има клек и полуклек. Полуклек-а е когато задника в винаги над хоризонталата и забравих колко точно. Всичко друго е клек, а това дали на някой му се опира задника в пода, ли в големите крака, или в щкембето няма никакво значение. Значение има само за форумните специалисти .

16.11.13
21:40

Като прочетох мненията в темата веднага изтичах и направих няколко клека пред огледалото :D Оказа се, че ги правя по първия начин...

24.11.13
16:15

Гледайки картинката... Може би е хубаво да се направи анкета по въпроса - кой как кляка.
Малко се съмнявам, че много хора имат достатъчно мобилност и  действително клякат по първия начин.

24.11.13
16:24

Първият прилича на преден клек,а вторият на трибойски клек а.к.а яко задна верига.

24.11.13
18:05

Та аз когато се учех да клякам, винаги, каквото и да прочета, ме сочи към вариант номер 2 и вариант 1 се смята за грешен навсякъде(където съм чел и гледал).

Вариант 1 не е грешен.. просто е за пичове :D а във форумите и залите пичовете не са добре приети :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.11.13 07:53.

Като доста време правещ видове клекове, аз мога да ти кажа ,че ако искаш по големи бедра прави полу-клек , ако искаш здрави бедра и по здраво дупе прави пълен клек, но като цяло аз тренирам и боен спорт, и треньора ни не дава да правим е пълен клек, защото се губи подвижността, а и + това например искам сила в краката като направя хоризонтален клек със 120-30кг 8-10 ки по добре за мен

10.12.13
12:55

казано от Светослав Петров на 10.12.13, 11:57:

тренирам и боен спорт, и треньора ни не дава да правим е пълен клек, защото се губи подвижностт

Как и защо се губи подвижност?

10.12.13
13:21

Като доста време правещ видове клекове, аз мога да ти кажа ,че ако искаш по големи бедра прави полу-клек , ако искаш здрави бедра и по здраво дупе прави пълен клек, но като цяло аз тренирам и боен спорт, и треньора ни не дава да правим е пълен клек, защото се губи подвижността, а и + това например искам сила в краката като направя хоризонтален клек със 120-30кг 8-10 ки по добре за мен

Това “сила в краката” може ли да го дефинираш ;)

Разбира се. Все пак е доста по-подвижно да можеш да изпълняваш само половината от движението.

15.12.13
13:05

Доста от треньорите по бойни спортове имат доста закостенели разбирания, лишени от всякакъв смисъл. По време на тренировка треньорът на един приятел, който преди тренираше, им беше забранил по време на тренировка да пият вода, защото натоварвало сърцето. А в реалност е точно обратното. :X
А що се отнася до клека - изпълвам се с неприязън когато видя хора да трупат яко дискове по щангата и да изпълняват някакви псевдо четвъртични клекове. Разбира се, сигурно има някакво приложение, но най-вероятно е само в главите им.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1