Хубава ли е тази програма?

02.11.05
11:34

Значи преди инструктура ми беше направил програма - съчетаваше гърди с бицепс, рамо с трицепс, гръб с предмишници и един ден за крака. Сега вече ходя у дрига зала и тамошния инструктор ми направи съвсем противоположна програма - гърди с гръб, бицепс с трицепс и рамо с крака. Хубава ли е тази програма или новия инструктор е некадърник?

02.11.05
11:40

Веднъж бях правил гърди и гръб и на другия ден не можах да стана ама какво ли разбирам аз.... :?:
П.П. Може би и упражненията трябваше да напишеш :wink:

SE

02.11.05
11:48

специално за мене най добрите съчетания са
гърди -крака
бицепс-трицепс
гръб-рамо-трапец

а за посоченото можеш да размениш малко
гърди и трицепс заедно
гръб и бицепс

MA

02.11.05
11:57

Хм...определено не съм съгласен за съчетанието гръб-гърди.Аз тренирам по следната програма:
1-ва трен.-Гърди-трицепс
2-ра трен.-Гръб-бицепс
3-та трен.-рамо-крака
Като упражненията за предмишмица си ги превя всеки път след края на останалата тренировка.
Мисля че  това съчетание е наи-доброто за трупане на маса.По принцип упражненията за гърди натоварват и трицепса(кофички, лежанка...) затова е добре да се правят в един ден упражненията за гърди и трицепс, защото после тези мускули имат повече време за възстановяване.Същото е положението и при системата гръб-бицепс.
Аз винаги съм си карал на тази система и съм доволен.
Ако си решил да качваш маса мисля че това деление на мускулни групи е подходящо.

02.11.05
18:53

В един ден не се правят  2 големи мускулни групи  :!:  :!:  :!:

Аз засега съм така
Гърди, Бицепс
Гръб, трицепс, трапец,
Рамо, крака

02.11.05
19:08

[quote author=“shoshy”] гърди с гръб, бицепс с трицепс и рамо с крака. Хубава ли е тази програма или новия инструктор е некадърник?

Май е некадърен инструктора :wink:
неможе 2 големи мускулни групи в един ден :wink:
аз сега тренирам така и сам много доволен:

ПОНЕДЕЛНИК-трицепс/бицепс
ВТОРНИК-почивка 8)
СРЯДА-гърди/рамо
ЧЕТВЪРТЪК-почивка 8)
ПЕТЪК-гръб
СЪБОТА-почивка 8)
НЕДЕЛЯ-почивка8)
(временно не тренирам крака)

ето ти програмата и с крака:

ПОНЕДЕЛНИК-трицепс/бицепс
ВТОРНИК-гърди/рамо
СРЯДА-почивка 8)
ЧЕТВЪРТЪК-гръб
ПЕТЪК-рамо
СЪБОТА- 8)
НЕДЕЛЯ- 8)

02.11.05
19:42

при трениране на гръб с бицепс и гърди с трицепс спадат ли ви работните тежести ? аз тренирам гърди бицепс и гръб трицепс, но мисля ,че е време за промяна

MA

02.11.05
19:58

valaraukarky:

при трениране на гръб с бицепс и гърди с трицепс спадат ли ви работните тежести ?

Не!

02.11.05
21:01

Аз също съм тренирал гърди с гръб,бицепс с трицепс.
Не виждам какво му е лошото.Като се тренират антагонисти един след друг в една тренировка натоварването и стреса е по-голям.
Мен ако ме питате не е правилно да се тренират бицепс и гръб в една тренировка,защото упражненията за гръб натоварват и бицепса достатъчно и може да се получи претрениране.

02.11.05
21:13

съгласен съм с баба ванга

03.11.05
01:54

[quote author=“BabaVanga”]Аз също съм тренирал гърди с гръб,бицепс с трицепс.
Не виждам какво му е лошото.Като се тренират антагонисти един след друг в една тренировка натоварването и стреса е по-голям.
Мен ако ме питате не е правилно да се тренират бицепс и гръб в една тренировка,защото упражненията за гръб натоварват и бицепса достатъчно и може да се получи претрениране.

Именно, защото го натоварват достатъчно е логично да довършиш бицепса в същата тренировка и после да го оставиш да почива. Иначе все едно го товариш два пъти в един цикъл.
Иначе не е проблем и гърди с гръб или антагонисти в една тренировка, просто почивката трябва да е повече.

MA

03.11.05
13:16

Петко К:

Именно, защото го натоварват достатъчно е логично да довършиш бицепса в същата тренировка и после да го оставиш да почива. Иначе все едно го товариш два пъти в един цикъл.

Точно това се опитвах да кажа и аз ама явно не сте ме разбрали :wink:

03.11.05
15:51

А моята програма е така:
1-Бицепс,Гърди
3-Гръб,Трапец
5-Рамо,Трицепс
  “1-Бицепс,Гърди” искам да наблегна на бицепса, защото ми е по изоставаща група.И въобще на рацете.Дайте си мнението и ако може кажете как да я подобря. :roll: А и междо другото правя и корем след трен. :wink: Също ако може ми кажете какви опражнения да правя за покачване на маса за бицепсите ? И колко ?  :?:  :lol:

Едит: Неисках да правя нова тема  :D

MA

03.11.05
17:10

За уголемяване на бицепса ти препоръчвам да го тренираш 1 или 2 пъти в седмицата(с големи тежести на малки серии-до отказ), но гледаи да не го претовариш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1