По коя от двете програми за сила да тръгна следващите 2-3 месеца?

25.11.13
09:22

Колеги, преди месец ми препоръчахте да тръгна по 5x5 за да си покача силата, поразгледах сайта за програми и сега се колебая между два варианта:

- http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
- http://www.bb-team.org/workout/4636_sila-i-hipertrofiya-za-edin-mesec

Програмата мисля да я изпълнявам в продължение на 2, максимум 3 месеца с цел увеличаване на работните килограми в основните упражнения (лежанка, тяга, клек) и спомагателните упражнения за бицепс, трицепс. И двете ми се виждат много добри за увеличаване на силата и не мога да избера, а не ми се губи време да ги пробвам и двете. На коя бихте се спряли вие? Мерси.

ПП: Не бих отказал и ако ми предложите трети лично изпитан вариант.

Темата беше редактирана от Insane M на 25.11.13 09:29.

25.11.13
10:51

И на мен целта за зимата ми е точно увеличаване на работните тежести и нищо друго. Тренирах по горна/долна, а сега от скоро съм на бутащи/дърпащи. Да ти кажа съм доволен. Просто избираш движенията, на които искаш да вдигнеш работната тежест, разделяш ги на две и ги повтаряш два пъти седмично.

В момента съм на 5х5 и съм доста доволен, определено се усеща покачване на силата, а също така и на ММ, така че няма да сгрешиш според мен, а другата все още не съм я пробвал. Мисля да я пробвам след 5х5, като преди това завъртя някакво сплитче за около 3-4 седмици :)

25.11.13
14:50

А какви спомагателни упражнения вкарваш освен основните. Набиране, военна преса?

1 ден:

Клек 5x5;
  Лег 5x5;
  Гребане 5x5.

2 ден:

Тяга 5x5;
  Раменни преси 5x5;
  Набирания подхват 5x5.

3 ден:

Клек 5x5;
  Лег 5x5;
  Гребане 5x5

Това правя, понякога добавям и 2-3 серии за корем, но нищо повече. Не се заблуждавай от това как изглежда програмата, всичко това изпълнено правилно може да озори и човек на химия, схемата не никак лека, ако си подбираш правилно тежестта. Успех!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1