Митове в бодибилдинга: пояс се заздравява с клек и тяга

25.11.13
21:15

Пичове, дайте да си поговорим за заздравяването на коремния пояс, защото форумът е пълен с препоръки за клек и тяга, но на мен не ми струва да е така. Себенаблюдението ми показва, че дърпанията и изправяния от земя, придържането на гръбнака при преса и изтласквания и т. н. наистина изискват силно ядро, но това, че го изискват, не значи непременно, че допринасят за засилването му. Допринасят за изграждането на правилни умения как да ползваме пояса си, но тези умения отиват на вятъра, при положение, че липсва здравина на мускулатурата, която да устои на съпротивлението.
На мен ми действат добре предна опора с тежест (ама не 15кг), въртене на диск и донякъде количката (ходенето на ръце, докато някой те държи за краката). Повдиганията на гъз от вис също щяха да ми действат добре, ако не получавах схващания и пукания в тазобедрените стави от тях. Колелото и коремните преси стават (особено колелцето), но крият един прекрасен риск за кръста (особено пресите). При коремните преси го има и още по-силно изразен гореупоменатия ефект на схващането в таза, все едно нещо вътре се прищипва.
Как е при вас?

Послепис: Темата е доста банална, но, гледам, мнения какви ли не, а не е като да обсъждат.

Темата беше редактирана от Сгазен Помияр на 25.11.13 21:16.

25.11.13
21:19

Малко се обърках,какво точно те интересува?Питаш дали клек и тяга заздравяват коремният пояс или се интересуваш от упражнения заздравяващи коремния пояс?Тази тема е достатъчно нова и обсъждана http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71273.

П.С. След всяко видео на Еlliott Hulse имам нужда от 5 минути взиране в тавана и поне час размисли и страсти!Не си позволявам повече от едно видео на ден :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 26.11.13 11:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1