26.11.13
01:44
Здравейте,до момента съм закупил:
Дискове Ф30
4х15кг
2х10кг
4х5кг
4х2,5кг
4х1,25кг
Лост Ф30
2 дръжки за дъмбели Ф30
Лост за набиране (за монтиране в стената)
И съм планирал да закупя стойка за клек,регулируема пейка и скрипец за таван.
Идеята ми е да ползвам стойката за клек в комбинация с регулируемата пейка,за да тренирам гърди и скрипците за таван като кросоувър машина.
Но имам някои съмнения които ме спират да купя тези уреди.
Набелязал съм като цяло уредите на Marbo Sport,харесаха ми от страна на дизайн и цена,а в характеристиките на уредите пише и висока товароносимост от рода на 350кг на регулируемата лежанка,350кг на клек стенд-а и 120кг на скрипеца за таван.
Качил съм и снимките на регулируемата лежанка,клек стенда и скрипеца за таван.
Интересува ме следното.
1.Познавате ли марката и ако да,какви са впечатленията?
2.Ще дали реално издържат толкова килограми уредите?
3.Ще се клати ли пейката с натоварване от 250 кг (аз тежа 75 и още 150кг щанга над мен) ?
4.Знаете ли някои други производители които продават стабилни уреди на поносими цени за средностатистическия българин?
Благодаря ви предварително за отговорите! :)
Темата беше редактирана от Ivo Iliev на 26.11.13 01:46.
Добре си решил,ама по-добре си направи една силова клетка.Така ще имаш стойка за клек,стойка за рамо,стойка за лег,лост за набиране с различни хватове,с малко повече фантазия ще закрепиш и успоредка.Не ги знам колко струват тия макари за тавана,но ако имаш познат заварчик може да ти ги направи за един час,само си намери макарите готови.
Успех!
26.11.13
09:33
и аз съм за клетката ако имаш мястото
не че така няма да имаш стойки за каквото си искаш, но клетката ти дава много сигурност за работа с по-тежко
Започни от там с какво помещение разполагаш. След това разположи основните уреди. После се нареждат уредите така, че да ти е удобно за трениране, а именно работиш на един уред след ващия уред да е до него, а не да прескачаш, за да отидеш до въпросния уред. Ако е малко мястото се съобразяваш с пространството. За домашен фитнес не ти трябват професионални уреди. Няма значение от марката важно е да са стабилни, да не са с втулки, а с лагери.
Успех!
Същата марка имат и силови клетки. Предполагам, че все пак ще искаш да се придържаш към този дизайн.
Доколкото виждам, клетката на тази фирма включва и решение за окачване на скрипец. Разгледай по-обстойно, доста културна история, даже има размери на уредите - гледай да ти се побират в къщата. :)
Определено е по-добра инвестиция от стойки за клек за 400 кинта, които и за клек и за всичко останало, все ще са компромис. Силовата рамка в комбинация с една читава пейка, лостове и тежести, пък ако искаш и добави макара - това според мен е оптималното решение откъм цена/фукнционалност/удобство и на ограничено пространство.
Клетката изглежда доста барната. Единствено не са се сетили за различни по ширина успоредни хватове.
Ааа, да...при тези размери на клетката, гледай да си вземеш и дълъг прав лост.
По възможност олимпийски със съответните дискове.
Тук съм писал за размерите на стандартните ф30 лостове, които най-често можеш да намериш.
Друг производител с добри цени: аз съм се оборудвал почти изцяло от Флекском.
Доволен съм!
Какво питах,къде отидохме.
Исках мнения за марката,изработката на уредите,дали са стабилни и ако не са евентуално да ми кажете към каква марка да се ориентирам.
И най-важното от всичко е дали пейката ще се клати като наредя 150 кила на щангата?Не съм начинаещ и въпреки,че не съм тренирал от 6 месеца,все още си бутам 120 кила и ми трябва стабилна опора.
Добре,а какво ще кажете за уредите на flexcom-bg?Бях писал на човека един мейл и той ми разправя,че няма ограничение на товароносимостта което доста силно ме осъмни...Някои от нещата наистина изглеждат стабилно,но мен ме интересува “универсалната” му пейка която не изглежда особено здрава...
28.11.13
19:48
Имал е предвид, че е желязна и здрава. Вкъщи ползвам дървена и не мърда. Все пак на тая пейка лягаш и вдигаш - не я клатиш целенасочено.
Преди време ми изправяха разни тенекии на колата и гледам, че майсторите я качили на маса за хранене. Та една дърта кухненска маса имаше доста товароносимост.
След това правихме пауър кейдж с партнера и звъня на един приятел архитект да ми каже еди как си изработена кука колко кила ще държи. И той ми даде разни цифри за якости на различни материали. И понеже нищо не разбрах ме успокои, че както и да го смятам става въпрос за тонове.
Та споко - ако една пейка не се клати без натоварване и с натоварване няма да се разклати.
Супер!Това исках да разбера!
Писах и мейл на човека който ги изработва и той ми отговори следното:
Варианта “рамка за клек” и “универсална пейка” е здрав и надежден..... както и останалите уреди. Не бих си позволил да ми се трошат уредите при някакви 150 кг. ,та да си навлека проблеми с клиентите. Обикновените стойки за клек също са здрави , но понеже са по-леки като конструкция трябва повече да внимаваш при оставянето на щангата.
И ставаше дума за тези два уреда.
Мнението беше редактирано от Ivo Iliev на 28.11.13 20:08.
28.11.13
20:19
ако куките са ти на удобна височина и не държиш на “пазачките” на които аз и някои писали преди това държим не виждам какво можеш да счупиш
Здравейте!
Разбрах се с flexcom-bg да ми направят уредите,но човекът иска да му платя 100% от цената на уредите по банков път предварително.
Има и вариант да ми ги направи без фактура което ще намали цената от 400 лв на 330 лв защото не добавя ДДС ако не искам фактура.
1во Това плащане 100% аванс не ме устройва.Под съмнение съм,страх ме е да не ме прецака.
2ро Ако всичко е точно при него,но не искам фактура дали може да ми върже тенекия?
3то Ако му ги поръчам без фактура,а поискам касов бон,пак ли трябва да добави ДДС-то?
Той ми изпрати следния мейл:
Ако искаш фактура ще трябва да платиш 396 лв. по банков път по фирмената ми сметка:
Флекском 07 ООД
Ид.No: ххххххххх
ДДС No: BG хххххххххххххх
Банка: ххххххххххххххххх
IBAN: ххххххххххххххххх
И ще гледам до 5-6 дни от плащането да съм ти направил нещата. Взимат се от мен в София Надежда .Ако не си от София мога да ги пусна с Еконт за твоя сметка.
Моля кажете дали тази фирма е читава,дали мога да му се доверя (и то по-специално ако не искам фактура,за да мина по-тънко)
Благодаря предварително!
П.П Проверих фирмата в търговския регистър и БУЛСТАТ-а му е валиден,всичко е точно.
Мнението беше редактирано от Ivo Iliev на 09.12.13 21:38.
Същият човек (Флекском) ми изработи силовата клетка и нямах никакъв проблем нито с комуникацията, нито с изпълнението. Освен това исках някои промени и доработки в горната част (лоста за набиране, с наклони, успореден хват), както и зададена от мен височина на клетката. Всичко беше изпълнено както го поисках. Нямам забележки.