Оборудвам домашен фитнес и искам мнения за дадени производители на уреди.

26.11.13
01:44

Здравейте,до момента съм закупил:

Дискове Ф30
4х15кг
2х10кг
4х5кг
4х2,5кг
4х1,25кг
Лост Ф30
2 дръжки за дъмбели Ф30
Лост за набиране (за монтиране в стената)

И съм планирал да закупя стойка за клек,регулируема пейка и скрипец за таван.
Идеята ми е да ползвам стойката за клек в комбинация с регулируемата пейка,за да тренирам гърди и скрипците за таван като кросоувър машина.
Но имам някои съмнения които ме спират да купя тези уреди.
Набелязал съм като цяло уредите на Marbo Sport,харесаха ми от страна на дизайн и цена,а в характеристиките на уредите пише и висока товароносимост от рода на 350кг на регулируемата лежанка,350кг на клек стенд-а и 120кг на скрипеца за таван.
Качил съм и снимките на регулируемата лежанка,клек стенда и скрипеца за таван.

Интересува ме следното.
1.Познавате ли марката и ако да,какви са впечатленията?
2.Ще дали реално издържат толкова килограми уредите?
3.Ще се клати ли пейката с натоварване от 250 кг (аз тежа 75 и още 150кг щанга над мен) ?
4.Знаете ли някои други производители които продават стабилни уреди на поносими цени за средностатистическия българин?
Благодаря ви предварително за отговорите! :)

Темата беше редактирана от Ivo Iliev на 26.11.13 01:46.

26.11.13
07:19

Добре си решил,ама по-добре си направи една силова клетка.Така ще имаш стойка за клек,стойка за рамо,стойка за лег,лост за набиране с различни хватове,с малко повече фантазия ще закрепиш и успоредка.Не ги знам колко струват тия макари за тавана,но ако имаш познат заварчик може да ти ги направи за един час,само си намери макарите готови.
Успех!

AG

26.11.13
09:33

и аз съм за клетката ако имаш мястото

не че така няма да имаш стойки за каквото си искаш, но клетката ти дава много сигурност за работа с по-тежко

26.11.13
10:56

Започни от там с какво помещение разполагаш. След това разположи основните уреди. После се нареждат уредите така, че да ти е удобно за трениране, а именно работиш на един уред след ващия уред да е до него, а не да прескачаш, за да отидеш до въпросния уред. Ако е малко мястото се съобразяваш с пространството. За домашен фитнес не ти трябват професионални уреди. Няма значение от марката важно е да са стабилни, да не са с втулки, а с лагери.

Успех!

26.11.13
21:50

Същата марка имат и силови клетки. Предполагам, че все пак ще искаш да се придържаш към този дизайн.
Доколкото виждам, клетката на тази фирма включва и решение за окачване на скрипец.  Разгледай по-обстойно, доста културна история, даже има размери на уредите - гледай да ти се побират в къщата. :)
Определено е по-добра инвестиция от стойки за клек за 400 кинта, които и за клек и за всичко останало, все ще са компромис. Силовата рамка в комбинация с една читава пейка, лостове и тежести, пък ако искаш и добави макара - това според мен е оптималното решение откъм цена/фукнционалност/удобство и на ограничено пространство.
Клетката изглежда доста барната. Единствено не са се сетили за различни по ширина успоредни хватове.

Ааа, да...при тези размери на клетката, гледай да си вземеш и дълъг прав лост.
По възможност олимпийски със съответните дискове.
Тук съм писал за размерите на стандартните ф30 лостове, които най-често можеш да намериш.

Друг производител с добри цени: аз съм се оборудвал почти изцяло от Флекском.
Доволен съм!

26.11.13
21:58

Какво питах,къде отидохме.
Исках мнения за марката,изработката на уредите,дали са стабилни и ако не са евентуално да ми кажете към каква марка да се ориентирам.
И най-важното от всичко е дали пейката ще се клати като наредя 150 кила на щангата?Не съм начинаещ и въпреки,че не съм тренирал от 6 месеца,все още си бутам 120 кила и ми трябва стабилна опора.

28.11.13
14:16

Добре,а какво ще кажете за уредите на flexcom-bg?Бях писал на човека един мейл и той ми разправя,че няма ограничение на товароносимостта което доста силно ме осъмни...Някои от нещата наистина изглеждат стабилно,но мен ме интересува “универсалната” му пейка която не изглежда особено здрава...

AG

28.11.13
19:48

Имал е предвид, че е желязна и здрава. Вкъщи ползвам дървена и не мърда. Все пак на тая пейка лягаш и вдигаш - не я клатиш целенасочено.

Преди време ми изправяха разни тенекии на колата и гледам, че майсторите я качили на маса за хранене. Та една дърта кухненска маса имаше доста товароносимост.

След това правихме пауър кейдж с партнера и звъня на един приятел архитект да ми каже еди как си изработена кука колко кила ще държи. И той ми даде разни цифри за якости на различни материали. И понеже нищо не разбрах ме успокои, че както и да го смятам става въпрос за тонове.

Та споко - ако една пейка не се клати без натоварване и с натоварване няма да се разклати.

28.11.13
20:05

Супер!Това исках да разбера!
Писах и мейл на човека който ги изработва и той ми отговори следното:

Варианта  “рамка за клек” и “универсална пейка” е здрав и надежден..... както и останалите уреди. Не бих си позволил да ми се трошат уредите при някакви 150 кг. ,та да си навлека проблеми с клиентите.  Обикновените стойки за клек също са здрави , но понеже са по-леки като конструкция трябва повече да внимаваш при оставянето на щангата.

И ставаше дума за тези два уреда.

Мнението беше редактирано от Ivo Iliev на 28.11.13 20:08.

AG

28.11.13
20:19

ако куките са ти на удобна височина и не държиш на “пазачките” на които аз и някои писали преди това държим не виждам какво можеш да счупиш

09.12.13
21:08

Здравейте!
Разбрах се с flexcom-bg да ми направят уредите,но човекът иска да му платя 100% от цената на уредите по банков път предварително.
Има и вариант да ми ги направи без фактура което ще намали цената от 400 лв на 330 лв защото не добавя ДДС ако не искам фактура.
1во Това плащане 100% аванс не ме устройва.Под съмнение съм,страх ме е да не ме прецака.
2ро Ако всичко е точно при него,но не искам фактура дали може да ми върже тенекия?
3то Ако му ги поръчам без фактура,а поискам касов бон,пак ли трябва да добави ДДС-то?
Той ми изпрати следния мейл:

Ако искаш фактура ще трябва да платиш 396 лв. по банков път по фирмената ми сметка:
Флекском 07 ООД   
Ид.No:  ххххххххх
ДДС No:  BG хххххххххххххх 
Банка:  ххххххххххххххххх 
IBAN:  ххххххххххххххххх
И ще гледам до 5-6 дни от плащането да съм ти направил нещата.  Взимат се от мен в София Надежда .Ако не си от София мога да ги пусна с Еконт за твоя сметка.

Моля кажете дали тази фирма е читава,дали мога да му се доверя (и то по-специално ако не искам фактура,за да мина по-тънко)
Благодаря предварително!

П.П Проверих фирмата в търговския регистър и БУЛСТАТ-а му е валиден,всичко е точно.

Мнението беше редактирано от Ivo Iliev на 09.12.13 21:38.

10.12.13
12:58

Същият човек (Флекском) ми изработи силовата клетка и нямах никакъв проблем нито с комуникацията, нито с изпълнението. Освен това исках някои промени и доработки в горната част (лоста за набиране, с наклони, успореден хват), както и зададена от мен височина на клетката. Всичко беше изпълнено както го поисках. Нямам забележки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1