Малко Съвети

28.11.13
20:54

Здравейте на 29 години съм от Май месец ходя на фитнес,бях се запуснал много така да се каже :).Висок съм 1.98см тежах 145 кг. и с огромно паласки.Със много желание и правилно хранене бягане и фитнес успях да смъкна 45 кг.сега съм 100кг.Тренирам през ден като програмата ми е.

1 ден-Гърди,Бицепс
лег 1х20,1х15,4х8
полу лег-3х8
дъмбели от полулег 3х8
пек дек 3х8
кросоувър 4х14
Бицепс
с щанга 3х8 от стоеж
с дъмбели от стоеж 3х16
всяка тренировка завършвъм с коремни преси 3х20 и вдигане на крака от вис 3х20
2ден-Гръб,Трапец,Трицепс
скрипец пред гърди 1х20,1х15,4х8
гребане с щанга 4х8
мъртва тяга 4х8
придърпване на долен скрипец 3х8
Трицепс
повдигане на щанга 3х10
трапец
френско 3х8
скрипец 4х12
и пак завършвам с коремни преси

3 ден-Рамо,Крака
рамена преса с дъмбели 1х15,3х8
разтваряне в страни 3х8
повдигане на щанга пред гърди 3х8

Можели да ми дадете съвет добре ли е програмата какво да премахна и прибавя.

28.11.13
21:04

Програмата е малоумна.Форума е пълен с теми точни копия на твоята.Потърси и прочети.

29.11.13
10:05

По принцип няма програма която е “малоумна”. По-добре е калпава програма отколкото никаква.

Просто тази е “неоптимизирана”...

Гледай в едни дни да включваш мускули, които се допълват, за да можеш да съкратиш тренировката си възможно най-много.

Например, гръб - бицепс, гърди - трицепс, рамо - трапец, квадрицепс - прасец.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 29.11.13 10:06.

29.11.13
11:40

казано от antipodean aub на 29.11.13, 10:05:

По принцип няма програма която е “малоумна”. По-добре е калпава програма отколкото никаква.

Просто тази е “неоптимизирана”...

Тази “неоптимизирана” програма при този 2 метров индивид,ще доведе до такава гърбица ,че някой като я види ще я сбърка с Килиманджаро.
Ама какво пиша и аз като авторът дори да прочете няма да иска да послуша какво му се говори.

Мнението беше редактирано от Гената на 29.11.13 11:40.

29.11.13
12:28

Затова съм пуснал темата да ми помогнете,знам че програмата е калпава търсих из форума някой по добра но не успявам да намеря.Препоръчайте ми някоя оптимална ходих да ми изготвят програма във фитнеса кадето ходя но имам чувството че една програма само се копира и се раздава на всички.Трябва ли специална програма за моя ръст.

Мнението беше редактирано от dido stan4ev на 29.11.13 12:33.

29.11.13
14:25

Какво като е 2 метра човека? Да не би да има ръстово ограничение при упражненията, които той е написал че прави? Щял да я сбърка с Килиманджаро, какво изобщо трябва да означава това?

Както и да е.

Щом си свалил 45 килограма, значи ефект има (въпреки, че той най-вероятно се дължи на цялостна промяна в начина на живот и най-вече в храненето).

Има няколко варианта които можеш да пробваш, например единия е този които вече ти споменах - да разделиш мускулите на синергисти и всеки ден да тренираш една група.

Другия вариант е да разделиш групите на дърпащи и бутащи.
Трети вариант е да ги разделиш на горна и долна част на тялото.

В крайна сметна сам трябва да “усетиш” програмата и имай предвид, че в повечето случаи, храненето играе по важна роля от тренировката, особено в твоя случай.

Гледай повторенията ти да са в рамнките на 8-12. Ако усесташ, че можеш да правиш повече повторения, значи увеличи килограмите. Гледам горе си писал някакви 20 повторения... което е безмислено и скучно.

Освен това напиши долу-горе килограмите които вдигаш за да имаме предвид дали ти трябват повече упражнения за сила, или такива които са по-скоро оформящи. Например, колко вдигаш на лежанка, клек, мъртва тяга, сгъване за бицепс, военна преса.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 29.11.13 14:25.

29.11.13
15:07

Смятам да ги разделя програмата на бутащи и дърпащи движения.
Ще видя как ми действа защото ми трябва и сила,като започнах да ходя на фитнес бутах от лежанка 40 килограма сега съм на 70 имаше период когато взимах креатин но не бях доволен и го спрях.Общо взето преди да ходя на фитнес положението беше трагично за сега съм доволен от постигнатото но трябва още много работа.Мисля и някакви добавки да взема.

29.11.13
15:49

Така, понеже ситуацията ти е много близка с тази, бих те посъветвал да я прочетеш и да вземеш под внимание съветите на CarnalK.

29.11.13
17:22

казано от antipodean aub на 29.11.13, 14:25:

Какво като е 2 метра човека? Да не би да има ръстово ограничение при упражненията, които той е написал че прави? Щял да я сбърка с Килиманджаро, какво изобщо трябва да означава това?

Означава,че в тази програма има между 7 и 9 (щото авторът не е уточнил някои неща) бутащи упражнения за гърди и предно рамо,и точно обратното положение при дърпащите -0 задно рамо,4 гръб.Това води точно до изгърбване.От друга гледна точка,съдейки по писанията на автора,съм на 90% сигурен ,че гребането с щанга и мъртвята тяга ги прави с кофти техника,което също има голям риск да доведе до контузии или гръбначни изкривявания.Всяка тренировка прави корем,ето ти още един стягащ предната част на тялото мускул,който бива трениран в несъответствие с мускулите в долната част на гърба(които получават почти никаква тренировка).За гърба вече казах.
Отиваме и накрая,където пише “рамо/крака”,само дето аз виждам само рамото,и то само предно/средно.Крака няма,може би авторът смята,че като ходи до кенефа пеша краката му са достатъчно развити.

Затова мисля,че програмата е малоумна.Все пак идеята на тренирането е здраве и подобряване на живота ни.Подобна програма за подобен индивид може да донесе само вреди,изразяващи се в мускулни дисбаланси и гръбначни изкривявания.
Иначе ,както виждаш,подкрепям,че си го упътил към тази тема по-горе и конкретните мнения.Това е много по-правилен подход.

Мнението беше редактирано от Гената на 29.11.13 23:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1