Гребане с щанга или хоризонтални набирания?

29.11.13
21:41

Колеги споделете мнение кое предпочитате и защо?

Какво е това “хоризонтални набирания”?

29.11.13
22:06

казано от Ради Хаджирадев на 29.11.13, 21:59:

Какво е това “хоризонтални набирания”?

Правиш лежанка, ама вместо да буташ, дърпаш. :D

Ясно. Тогава гребането с щанга определено води :)

Все едно да питаш избутване/изтласкане от лег или лицеви опори!И на двете ще намериш приложение,но много по-малко хора ще видиш правещи хоризонтални набирания.Няма опция за покачване на работните килограми,евентуално с жилетка с тежести,но едва ли е особенно практично.

казано от Светослав Тодоров на 29.11.13, 22:23:

Няма опция за покачване на работните килограми.

Дискове върху гърдите.
Гребането е много тъпо упражнение.

30.11.13
01:42

Ами да доста хора виждам да правят лежанка, но малко изпълняват движението правилно. Същото се отнася и за гребането. То не са клатения. чупки в кръста... Докато при хоризонталното набиране е да не кажа невъзможно, но по мои наблюдения чийтинга е минимален. Та за това си мисля, че е по-добре хоризонталното набиране, но исках да чуя мнението и на други хора.

Че кой те кара да ползваш чийтинг?

казано от Сгазен Помияр на 29.11.13, 23:12:

Дискове върху гърдите.

Tова с дисковете искам да го видя :)

казано от Светослав Тодоров на 30.11.13, 12:36:

Дискове върху гърдите.

Tова с дисковете искам да го видя :)

И аз :) И ми е интересно като станат 2-3 диска как точно ще се задържат да не паднат и как точно ще диша този, които прави упражнението.

30.11.13
13:14

Аз си мисля, че са отделни упражнения с основание - натоварването и при двете е различно, при гребането с щанга можеш да сложиш голяма тежест, докато хор. набиране е по-скоро козметично упражнение, чието място е в края на тренировката за гръб с акцент върху повторението и движението. В културистичн програма не се прилага много, но е застъпено в кондиционни такива за бойни спортове именно поради особената механика на движението там.

30.11.13
13:45

Лелеее....

Хоризонталните набирания като станат лесни с тежест могат да се заменят с предна везна.

01.12.13
15:51

Или набирания на предна везна - е това ако кажете че е лесно вече :Д

01.12.13
18:41

До сега видях само един обоснован отговор за което благодаря на колегата.
Не става въпрос за ползване на чийтинг, не става въпрос кое е по-добро а кое вие предпочитате и защо точно него, тоест какви са според вас ползите и недостатъците на едното спрямо другото.
Аз пък трупам мнения, че хоризонталното набиране е много по-добро от гребането. Но така написано мнението ми не означава нищо защото не съм пояснил защо точно е по-добро...

01.12.13
19:15

Хоризонталното набиране е по-добро от гледна точка на корективната му функция,за да компенсира бутащите упражнения.Гребането от своя страна често бива изпълнявано с какви ли не гърчове,кривене ,инерция и т.н.,от която гледна точка не е нищо особено като упражнение и не носи кой знае какви ползи.Там е и разковничето-при опитни атлети гребането е супер упражнение,при начинаещи е в най-добрия случай загуба на време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1