Препоръчайте добри упражнения за долната част на гърдите

01.12.13
16:43

Здравейте,
правя постоянно различни упражнения за гърди и все резултата е един и същ - всичко отива в горната част на гърдите, станали са направо като женски бюст. А погледна ли под тях не искам да се гледам. Имам предвид мускулатурата опасваща долната част на гръдния кош (междуребрени мускули и др.). Та очевидно е че тренирам неправилно но не знам кои упражнения биха могли да ми помогнат за тази част на тялото. Тренировките за гърди които правя включват: пуловър, кофички, флайс и лицеви опори. Кои са упражненията които ми липсват според вас?
Благодаря!

01.12.13
17:01

В какви условия тренираш? Ръст и тегло?

Мнението беше редактирано от Юли на 01.12.13 17:01.

01.12.13
17:40

Домашни условия (лежанка и дъмбели) и лостове.

Ръст 190см, тегло 87кг.

01.12.13
18:00

Интересно.. по принцип липсващата горна част прави гърдите женски,я качи една снимка,може и да е от генетиката ти.
А горната част как я тренираш ,не си написал нищо за нея?Ефекта на подсичането ще го получиш с кофичките(увеличи там натоварването с тежести).Обратен лег също е вариант.Използвай подходящи тежести.

01.12.13
23:01

Снимка нямам възможност да кача в момента но това което имах предвид е че горната част на гърдите ми е предостатъчно развита за сметка на долната и контраста между двете части е видим и е много несъразмерно. Явно всички упражнения които правя влизат само в горната част. Аз не знам кои са упражненията които развиват долната гръдна мускулатура около гръдния кош.

Мнението беше редактирано от Коста22 на 01.12.13 23:03.

01.12.13
23:35

казано от Коста22 на 01.12.13, 23:01:

Аз не знам кои са упражненията които развиват долната гръдна мускулатура около гръдния кош.

Кофички с акцент на гърдите(жиронда),но дори и другите пак удрят гърдата добре.Също долен лег с дъмбел,щанга и кросоувър от долу нагоре,но не ти го споменах,щото каза ,че тренираш в домашни условия.Както казах,явно имаш такава генетика или не изпълняваш правилно упражненията и рамото или трицепса ти поемат натоварването.

01.12.13
23:40

казано от El_tiggeraso на 01.12.13, 23:35:

казано от Коста22 на 01.12.13, 23:01:

Аз не знам кои са упражненията които развиват долната гръдна мускулатура около гръдния кош.

Кофички с акцент на гърдите(жиронда),но дори и другите пак удрят гърдата добре.Също долен лег с дъмбел,щанга и кросоувър от долу нагоре,но не ти го споменах,щото каза ,че тренираш в домашни условия.Както казах,явно имаш такава генетика или не изпълняваш правилно упражненията и рамото или трицепса ти поемат натоварването.

Обясни ми как при кофичките да се изпълняват по правилно , че да не пада натоварването толкова върху рамото и трицепса , а върху гърдите ?

01.12.13
23:52

казано от Слай на 01.12.13, 23:40:

Обясни ми как при кофичките да се изпълняват по правилно , че да не пада натоварването толкова върху рамото и трицепса , а върху гърдите ?

С привеждане горната част на тялото напред

01.12.13
23:52

При кофичките - ръцете не толкова близко до тялото,краката издадени напред и без клатене и люлеене.
При лежанката - има много методи,аз ползвам лек наклон до 25 градуса,не заключвам лакти и не трупам прекалено голяма тежест.Хвата е малко по-широк от раменен и пускам към гърдите а не към корема.

02.12.13
16:34

Това с кофиките ще го пробвам, благодаря! Някои други упражнения в допълнение?

03.12.13
17:31

А кои упражнения са най-добри за развиване на междуребрените мускули?

03.12.13
21:45

казано от Коста22 на 03.12.13, 17:31:

А кои упражнения са най-добри за развиване на междуребрените мускули?

Клек, тяга, лег, раменна преса, набиране, кофички, гребане... Това са. По-скоро те ще ти помогнат за цялостното развитие на тялото, а развиеш ли него, за междуребрените мускули няма да има повод да се притесняваш, повярвай ми ;).

Мнението беше редактирано от Ронката на 03.12.13 21:46.

05.12.13
12:49

Много благодаря `~1!

09.12.13
00:12

Днес попаднах на тази снимка която показва точно кои мускули имам предвид. Та в крайна сметка има ли някакви специални упражнения за тях?

09.12.13
00:24

За ребра? Тренирай странични коремни преси

09.12.13
02:08

Не за ребра, а за междуребрените мускули. Те се развиват индиректно от всички упражнения за гръб и гърди. Пуловера акцентира върху тях в известна степен. Както и доста упражнения от гимнастиката.
Но ти нямаш нужда от акцент в тази област. Както ти казаха по-горе, наблягай на основните упражнения и не се втренчвай в незначителни дреболии.

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.12.13 02:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1