Стягане на корема при проблемен кръст

07.12.13
10:05

Здравейте. Без много приказки, минавам директно на въпроса.

От доста време насам имам проблеми с кръста, които се изразяват в това, че при малко по-сериозно натоварване се стига до пълно сковаване . В интернет най-разпространените методи са стягане на корема включват коремни преси, които натоварват именно там. Опитвал съм се да ги правя, но след като направя бройката за един ден, на следващия съм тотален труп.

Това което ме интересува е има ли начин за стягане на корема, който натоварва минимално кръста ?

Утежнени планкове, но, ако искаш да не те боли кръста, ще трябва да намериш първопричината (крива стойка или криви движения), а ако искаш и да чистиш сланини, ще трябва да предприемеш и други мерки.

07.12.13
11:22

Ами да, първо разбери какво е довело болките в кръста. После като упражнения правиш тяга, въобще всякакви които натоварват кръста стават. Не се изсилвай с килограмите и гледай дали дават ефект. Поне при мен помогна.

07.12.13
12:18

Абе колега,човека пита за упражнения ,които натоварват минимално кръста ,ти му предлагаш мъртва тяга..

Авторе,всяко упражнение за корем натоварва малко или много кръста.Може би повдигане на краката е по - препоръчително за теб.

07.12.13
14:14

Започни да правиш активиращи и разтягащи еректорите упражнения като кобра и гледащо надолу куче, например. Постепенно премини към изпълнение на планк от коляно, после от пръсти, след това страничен, започни да правиш екстензии от земя, след това хиперекстензии. Ще дойде време за колелце за корем и за тягата, която въобще не е страшна за кръста, даже напротив - естествено не трябва да надхвърляш възможностите си. Колкото по здрави и функционални са долните гръбни мускули, толкова по-малко боли кръстът! За да са здрави и функционални трябва да ги тренираме разумно!

07.12.13
17:23

Благодаря ви за отговорите. Опитвал съм се да правя нужните упражнения въпреки болката в кръста, но е просто невъзможно. На колегата, написал последния пост ,благодаря за изчерпателния отговор, но ще съм много благодарен, ако ми разясниш различните упражнения, защото използвайки различни термини, те не ми говорят нищо .

казано от Emil Ivanov на 07.12.13, 17:23:

Опитвал съм се да правя нужните упражнения въпреки болката в кръста, но е просто невъзможно.

Кои?

07.12.13
19:53

Напиши неясните термини в търсачката - ще останеш изненадан колко подробни статии има в този форум ;)

08.12.13
06:12

Едва ли е невъзможно да правиш упражненията. Аз отначало си дърпах 15 кг, представи си как ми беше кръста, не му трябваше и тежест, за да ме ‘реже’. Компенсирах с повторения и редовно + постоянно качване на тежестите. Малко общи упражнения преди това, после с тежести и след тренировка си бях патрон. Веднъж като се загрее и се раздвижи се чувствах по-добре и си чаках следващата тренировка, за да ми е пак хубаво.

Пробвай, сложи малко килограми, виж как ще ти подейства. По-зле няма да стане.

И пак да напомня каналния ред - намираш кой предизвиква проблема—> премахваш го—> почваш с упражненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1