Blood & Guts

06.12.13
00:51

Blood & Guts Това е програма която се прави 6седмици. Дориан препоръчва тази програма за качване на мускулна маса. Интерестно ми е някой правил ли я е и ако да да сподели мнение. И другото което е ми е малко странно след Гърди бицепс в понеделник вторника да се прави гръб.

Моля само компетентни мнения да се исказват и не от рода тя е за културисти и тем подобни глупости!

06.12.13
13:23

Много трудно можеш да извлечеш ефект от тази програма без препарати и без треньор.И да има някакъв положителен ефект,той ще е спорен спрямо една ‘нормална’ програма с базови упражнения и интензивност.

06.12.13
15:08

казано от the_powerpuff_girl на 06.12.13, 13:23:

Много трудно можеш да извлечеш ефект от тази програма без препарати и без треньор.И да има някакъв положителен ефект,той ще е спорен спрямо една ‘нормална’ програма с базови упражнения и интензивност.

Мхм за химия ли ми говориш или добавки. Защото пия протеин и креатин и тази програма е само 6 седмици. Не виждам причина да не я направя и след това да си мина на обикновенн сплит или на 5х5..

06.12.13
15:50

казано от krNbarca на 06.12.13, 15:08:

Мхм за химия ли ми говориш или добавки. Защото пия протеин и креатин и тази програма е само 6 седмици. Не виждам причина да не я направя и след това да си мина на обикновенн сплит или на 5х5..

Естествено че визира химията.. не добавките, не знам защо всеки си мисли, че програмите на про-тата са най-ефективни. Да за 6 седмици е ама през тия седмици ти нито ще приемаш по 4/5к+ калории, нито ще си биеш зоб колкото него. Даже онази вечер гледах интервю с Дориан и той самия го каза това: че не знае защо всички копират програмите на ббилдерите, като нито се готвят за състезания и са на техните хранителни режими, нито ползват толкова зоб колкото тях.

06.12.13
16:13

Пробвал съм програмата + циклично хранене и свалих 5 килограма а силата не само, че я запазих а даже се увеличи,предполагам ако правиш програмата и си на положителен калориен баланс + некоя добавка би трябвало да има ефект.Пробвай нищо не губиш!

Мнението беше редактирано от Николов на 06.12.13 16:14.

06.12.13
16:44

казано от Николов на 06.12.13, 16:13:

Пробвал съм програмата + циклично хранене и свалих 5 килограма а силата не само, че я запазих а даже се увеличи,предполагам ако правиш програмата и си на положителен калориен баланс + некоя добавка би трябвало да има ефект.Пробвай нищо не губиш!

Toва със свалянето на 5кг ме безпокои , защотот не искам да свалям , а напротив да качвам :))

А относно исказването на по - горния пост. Да ппц си прав от една страна , но от друга ми хареса как е структурирано и досега такова натоварване не съм имал честно казано.

06.12.13
17:01

Аз сам я правил 1 седмицата не пречи от понеделник да правя друго... Но незнам как да съчетая смисал Ръцете в 1 ден ги искам , а Краката отделно , защотот като са със Рамото него усещам толкова добре тренирано рамото... Дайте някакви идеи за структурирането на упражнения знам , но като групи малко сам объркан. Тренирах 5 дена 2 месеца и мисля , че е по - добре да сменя.

06.12.13
20:56

Щом искаш ръце в отделен ден, а крака в друг ден сами, ти остават гърди, гръб и рамо за останалите два дни. Просто е - гърди, предно и средно рамо / гръб, задно рамо, трапец. Обаче да знаеш, че силата на раменната преса пада след тренировката за гърди. Според мен е по-добре да комбинираш рамо с ръце.

Мнението беше редактирано от Ронката на 06.12.13 20:57.

06.12.13
21:41

казано от `~1! на 06.12.13, 20:56:

Щом искаш ръце в отделен ден, а крака в друг ден сами, ти остават гърди, гръб и рамо за останалите два дни. Просто е - гърди, предно и средно рамо / гръб, задно рамо, трапец. Обаче да знаеш, че силата на раменната преса пада след тренировката за гърди. Според мен е по-добре да комбинираш рамо с ръце.

Тоест:

Гърди
Гръб
почивка
Рамо ръце
Крака

Това ли имаш предвид ?

06.12.13
21:53

казано от krNbarca на 06.12.13, 21:41:

Тоест:

Гърди
Гръб
почивка
Рамо ръце
Крака

Това ли имаш предвид ?

да

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.13 22:41.

06.12.13
22:04

казано от `~1! на 06.12.13, 21:53:

да

А ако изнеса понеделника Рамо ръце Вторника Крака и после Гръб Гърди удачно ли е ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.13 22:41.

06.12.13
22:06

казано от krNbarca на 06.12.13, 22:04:

А ако изнеса понеделника Рамо ръце Вторника Крака и после Гръб Гърди удачно ли е ?

Не би трябвало да е поблем, но все пак каква е идеята на рамо и ръце в началото?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.13 22:42.

06.12.13
22:14

Вдигаш силата при ББ сплит, докато сваляш 5 килограма?
Как си се хранил и тренирал допреди това и това на какъв стаж е било?

06.12.13
22:47

казано от `~1! на 06.12.13, 22:06:

казано от krNbarca на 06.12.13, 22:04:

Не би трябвало да е поблем, но все пак каква е идеята на рамо и ръце в началото?

Ами един вид да акцентирам на тях. Но като се замисля май най - добре ще бъде ако е структурирана така.

Гърди
Гръб
почивка
Ръце
Рамо крака?

06.12.13
22:52

Според мен пък не. Тренировката за крака и рамо става много обемна в сравнение с другите.

06.12.13
22:58

казано от `~1! на 06.12.13, 22:52:

Според мен пък не. Тренировката за крака и рамо става много обемна в сравнение с другите.

Мхм другия вариант е Гърди+Б , Гръб+Триц Рамо Трапец, Крака Почивка 1 или 2 дена и пак повтарям така?

06.12.13
23:09

казано от krNbarca на 06.12.13, 22:58:

казано от `~1! на 06.12.13, 22:52:

Мхм другия вариант е Гърди+Б , Гръб+Триц Рамо Трапец, Крака Почивка 1 или 2 дена и пак повтарям така?

К’во? 4 поредни дни или 2 тренираш и 1 почиваш?

И в двата варианта обаче не става да тренираш гръб след бицепс.

Ама вие двамката как се надушихте само... ;)

Каква програма коментирате и какъв сплит нагласяте, след като не сте изяснили какви упражнения ще се изпълняват, при какъв обем, при каква интензивност и при какви тренировъчни методики ще се прилагат? Да не говорим за темпо, последователност и структуриране на тренировката... От къде се тръгва, къде искаме да отидем... кой го е грижа за тези детайли...

Това можело, онова не можело...
Търкайте горките клавиатури, търкайте... и смело откривайте топлата вода! :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.13 23:36.

07.12.13
01:00

казано от Кольо Пияндето на 06.12.13, 23:34:

Ама вие двамката как се надушихте само... ;)

Каква програма коментирате и какъв сплит нагласяте, след като не сте изяснили какви упражнения ще се изпълняват, при какъв обем, при каква интензивност и при какви тренировъчни методики ще се прилагат? Да не говорим за темпо, последователност и структуриране на тренировката... От къде се тръгва, къде искаме да отидем... кой го е грижа за тези детайли...

Това можело, онова не можело...
Търкайте горките клавиатури, търкайте... и смело откривайте топлата вода! :D

ХАХАХАХАХА...  Първо искам да избера групирането на мускулните групи и след това ще напиша упраненията. Нали това е целта първо да се разпределят групите. Можеше да кажеш някво мнение по това , което пиша , а не да се заяждаш.

казано от krNbarca на 07.12.13, 01:00:

Първо искам да избера групирането на мускулните групи и след това ще напиша упраненията. Нали това е целта първо да се разпределят групите.

Вълшебството е в това, че подреждането и групирането на тренировките в сплит е неизменно свързано с нещата, които споменах. С други думи - (1) няма как да подредиш адекватно сплит без да вземеш предвид останалите фактори и (2) сплитът може да е различен в зависимост от параметрите и приоритета на факторите, които изброих.

Няма заяждане в думите ми. Извини ме, ако е прозвучало така.
Усмивка и закачка - такова е мнението ми! :)

...и мисля, че въпреки всичко написаното от мен съдържа мнението ми по въпроса. :)
Би трябвало да е ясно за какво те съветвам да помислиш. ;)

07.12.13
13:53

Спрях се на този вариант:

Гърди:
Лег 4х8
Полулег 3х8 дъмбели
Флайс 3х8
Гръб
Полуроувер 2х10 1х8
Вертикален скрипец тесен хват 2х10
Гребане с дъмбел 2х10
Мъртва тяга: 3х6-8
Траец 2х8-10 с дъмбели
Почивка
Сряда:
Рамо ръце:
Раменни преси с щанга пред гърди
Разтваряне с дъмбели в страни
Разтваряне за задно рамо
Лег тесен хват 1х12 2х6-8
Френско 2х6-8
Разгъване на скрипец 2х10
Сгъване с щанга 1х12 2х6-8
Концентрирано 2х8-10
Крака:
Лег преса 1х10 2х6-8
Разгъване 2х12
Сгъване 2х12
Римска тяга 2х8
Повдигане на прасци 2х20-25

Това е общто взето моляте кажете мнение?

07.12.13
14:05

Гърди - слагай кофички.
Гръб - слагай набиране, махай скрипеца.
Ръце - разкарай тея изолиращи упражнения, набиране и кофички с тесен хват по 4-5 серии е отлично.
Крака - слагай клек.

07.12.13
14:15

казано от `~1! на 07.12.13, 14:05:

Гърди - слагай кофички.
Ръце - разкарай тея изолиращи упражнения, набиране и кофички с тесен хват по 4-5 серии е отлично.
Крака - слагай клек.

Кофичките да ги сложа и да махна флайса така ли ?
Ръцете ще ги оставя така на този етап със изолиращите.
Махам лег преса и слагам клек или добавям и клек към упражненията

07.12.13
14:24

казано от krNbarca на 07.12.13, 14:15:

казано от `~1! на 07.12.13, 14:05:

Гърди - слагай кофички.
Крака - слагай клек.

Кофичките да ги сложа и да махна флайса така ли ?
Ръцете ще ги оставя така на този етап със изолиращите.
Махам лег преса и слагам клек или добавям и клек към упражненията

С флайс или без - все тая, така че твой си е избора.

За ръцете ти казах вече, ти си решаваш от там нататък.

Ако мислиш, че след клек имаш сила за лег преса, прави я, но не пренебрегвай клека за сметка на лег пресата в никакъв случай.

Мнението беше редактирано от Ронката на 07.12.13 14:25.

07.12.13
15:01

казано от krNbarca на 06.12.13, 16:44:

Toва със свалянето на 5кг ме безпокои , защотот не искам да свалям , а напротив да качвам :))

А относно исказването на по - горния пост. Да ппц си прав от една страна , но от друга ми хареса как е структурирано и досега такова натоварване не съм имал честно казано.

Дали ще качваш или сваляш зависи от храненето не от програмата,аз бях на циклично хранене и затова свалих,ти ако си хапваш стабилно би трябвало да качиш.

казано от Николов на 6 дек 2013 16:13:

Вдигаш силата при ББ сплит, докато сваляш 5 килограма?
Как си се хранил и тренирал допреди това и това на какъв стаж е било?

Да получи се благодарение на цикличното хранене и тренировката на Дориян, допреди това не сам пазил хранителен ревжим, но говориме за стаж над 10 години.

Мнението беше редактирано от Николов на 07.12.13 15:08.

07.12.13
22:19

Да ппц не пречи да я пробвам тази програма от 6 седмици. А и никаде не пише че е за културисти , а напротив даже гледма клипове кадето я правят и съвсем нормални спортисти. Разбирам да кажеш ако правя програмата , която е Дориян е правил за 4-тата Олимпия съм съгласен , но тя няма нищо общо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1