Натоварване на краката = по-големи крака?

11.01.11
19:37

Здравейте отново :),

Днес един приятел ми каза, че колкото повече тренирам, натоварвам краката, толкова по-големи ще ми станат, аз му бях казал, че повече натоварвам краката, за да ми отслабнат, а той ми каза, че ще ми станат още по-големи и ще ръста по-бавно(на ръст). До някъде му повярвах, но все пак да се допитам и до вас...

Аз му казах, че тренирам с тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1AGdELM4y ,но тъй като не правя Бедрено сгъване, правя на некъв уред пак за крака(нз точно за кое място е упражнението), лег преса и така... Нарочно правя повече упражнения за крака, за да ми отслабнат по-бързо... И той ми вика това дето писах по-горе :)

Също това приятелче ми каза, че ако толкова искам да ми отслабнат краката, задните части и т.н. :D да ходя да бягам и аз точно така реших Понеделеник-фитнес, вторник-бягане, сряда- фитнес, четвъртък-бягане, петък-фитнес, събота и неделя - почивка

Ще си правя пак същите упражнения във фитнеса за крака, но + това другите дни, когато не съм на фитнес ще бягам.

Та, искам малко помощ, правилни ли са тези неща дето ми е казал, правилно ли е всеки ден да се натоварвам с фитнес и бягане (без събота и неделя). И ако да, по колко време да бягам или докато се уморя..?
А и моля без коментари - зависи от храненето, това ми е ясно отдавна спрял съм всичко, което трябва да спирам, без хляба(ям го в малки количества, но без него не мога и няма как да се наям)

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от nbstw на 11.01.11 20:01.

Краката можеш да ги изчистиш ако искаш, но това е смислено след като си натрупал някаква стабилна мускулна маса в тях и то ще станат по-стегнати и релефни, а не по-малки. Явно приятеля ти разбира много :). Все пак ако искаш да свалиш малко от краката няма да е толкова лесно, понеже ако ще сваляш, то ще е по цялото тяло. Оправи си диетата и потичвай, резултатите няма да закъснеят.
П.П Че то като спреш хляба да няма да ти се смалят краката ? Диетата е дале-еч по-обширна от спирането на тестени изделия :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 11.01.11 20:03.

11.01.11
20:04

А и искам да попитам едно просто нещо, но така и не мога да го разбера - едно друго приятелче, тренира на месец да кажем по 3-5 пъти макс, даже не съм много сигурен дали тренира и толкова, пие бири(не много, но все пак си пие да кажем на 3 дена по 1 път), пуши(не много, но пак си пуши ), яде като свине хляб и почти винаги нездравословни храни и пак като си покаже корема, всичко е плочки и си личат доста??? Така и не го разбрах това, как става...? Не съм преувеличил, спокойно, всичко е вярнo… А и не само на корема, като гледам навсякъде е доста стегнат.

Аз диета не спазвам, но правя нещо подобно :D, както казах по-горе внимавам какво ям(само хляба ми е проблем, поне 1-2 филийки ям, но повече НЕ). За другите неща, мисля че ям правилни неща и гледам да ги ям в по-малки количества... Общо взето това е...

А и понякога хапвам шоколад(много рядко), все пак съм на 17г. и просто са ми казвали, че от време на време е добре да се яде шоколада...?

Мнението беше редактирано от nbstw на 11.01.11 20:12.

11.01.11
20:14

Mисля, че след толкова натоварване(всеки ден) и внимаване с храна(не диета) ще ми помогне да сваля килограми?

Проблема е, че не мога да ям винаги по същото време и редовно, а съм чувал, че това не е добре за отслабващите... Аз на ден повече от 3 пъти не ям(повечето пъти 2 пъти са ми достатъчни), но когато си ходя на фитнес и сутрин ям(за енергия :D) и стават три. Просто не ям винаги по същото време...

Мнението беше редактирано от nbstw на 11.01.11 20:17.

Честно казано не съм сигурен как точно да отговоря на въпросите ти, но ще се опитам. Относно това дали ще ти пораснат краката - принципно това е целта на силовата тренировка. Да натовариш мускула така, че той да трябва да се приспособи към натоварването. Имаш 2 варианта - да тренираш в ниски повторения за сила (2-5) или за маса (8-12). И при двата случая ще имаш растеж на краката, като при първия той ще е доста по-малък. Аз лично мога да те посъветвам да не се притесняваш за краката си. Обикновено е много трудно на обикновен фитнесджия да ги направи големи, като под големи имам в предвид грозно големи. Просто никой не ги тренира толкова усилено. Това, което ще стане е да пораснат малко, но няма да е грозно. Особено ако изчистиш голяма част от мазнините, вярвай ще се стане много красива гледка. В момента си мислиш, че са ти големи краката и не искаш да растат защото най-вероятно имаш много мазнини по-тях. Принципно и аз съм така, но от както ги тренирам и съм на режим за сваляне на мазнини, все повече и повече става един здрав, добре оформен крак. Та тренирай си и не се притеснявай за краката си. Пак ти казвам, че за да станат  наистина големи трябва да ги скъсваш от тренировки.
    Не си спомням вече каква е основната ти цел във фитнеса, но така по тази тема съдя, че искаш да поотслабнеш малко и да придобиеш форма. Ако наистина това е целта, тичането 1-2 пъти в седмицата, когато не си на фитнес определено ще ти помогне в тази насока. Но не прекалявай, за да не губиш и мускулна маса. Ако ще тичаш монотонно т.е. отиваш и почваш да правиш кръгчета на стадиона недей да тичаш повече от 30-40мин., а ако ще правиш HIIT, чрез спринтове примерно не ти трябват повече от 15мин. макс - 20.
    За твоя приятел дето се тъпче с джънк фууд ми е пределно ясно. И аз имам такъв. Момчето живее само на дюнери, сандвичи, mcdonalds, пие доста бира и голяма част от деня си прекарва пред компютъра....а е здрав и релефен като кон. И под здрав имам в предвид, че притежава огромно количество сила и издръжливост. Може и от работата да му е...работи от тия алпинистите с изолациите :D Та на такива хора им се вика (така го срещах в 1-2 книги) “генетични откачалки” :D Това са хора с преобладаващ мезоморфен тип тяло и могат да постигнат чудеса в залата и не само. Повечето от тях обаче не са се замисляли за това, защото са нямали проблеми с визията на тялото си :)
    Относно яденето - ако искаш резултати и то качествени по-добре оправи режима си. Най-вече това, че ядеш 2-3 пъти. Прекалено малко е и то за човек, който иска да чисти мазнини. Правилно е това, което си чувал...правилно е и още как. Трябват ти като абсолютен минимум 4 пъти хранене на ден. Най-добре 5-6 пъти. Това забързва метаболизма, понеже с всяко ядене трябва да изразходваш енергия, за да обработиш храната. Отделно влияе и термичния ефект на храната. Честото хранене спомага и за по-доброто усвояване на храната и едно от най-големите предимства при отслабване е, че не позволява на организма да навлезе в авариен режим, при който си мисли, че са настъпили гладни времена и спира да отделя мазнини за енергия, а точно обратното...започва да ги складира с цел оцеляване. Точно тази система на организма е спасила човешкия род през всички тези хиляди и милиони години. Прочети темата, която съм написал - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 . Не искам да си правя реклама. Просто там съм описал доста неща и съм дал съвети, които може да ти помогнат.
  Относно шоколада - аз не виждам нищо полезно в него. Правят някакви реклами, в които казват, че предпазва от рак, лекува левкимия и не знам си какви други глупости. Лично аз не вярвам в това. Даже ако трябва да съм по-точен е по-вероятно да вреди. В него има само прости захари и транс мазнини. Точно тези транс мазнини са отговорни за едни от най-лошите заболявания. Е...не казвам никога да не ядеш шоколад...но не прекалявай...по 1-2 блокчета е добре, колкото да потушиш огъня :D Ми това е за сега...успех ти желая. Виждам, че имаш желание за промяна. Стискай зъби и бъди търпелив. С времето всичко ще си дойде на мястото! ;)

12.01.11
17:11

Значи по колко време да бягам, защото ще бягам в гора, леко кросче, като се уморя вървене, понякога може и по-бързо бягане и така... Само ми кажете по колко г/д време да бягам...

Както казах ще тренирам така, един ден фитнес, един ден бягане, само събота и неделя почивка...

Аз не искам мускулести и големи крака, защото сега имам големи бедра(мазнини, да...) и си представям ако това станат мускули, а аз просто искам да ми отслабнат, не малко :) Еми във фитнеса правя, лег преса, бедрено разгъване и с още 1 уред за крака, на лег пресата правя и за прасец по 15 повторения(3 серии). Ако си правя тези упражнения и бягам на седмица по 2 пъти(3 пъти фитнес) ще ми отслабнат ли??? или да спирам някой упражнения за крака във фитнеса?

Мнението беше редактирано от nbstw на 12.01.11 17:16.

Тичай около 30-40мин. максимум.

12.01.11
17:18

казано от wtfwtfwtf на 12.01.11, 17:11:

Аз не искам мускулести и големи крака, защото сега имам големи бедра(мазнини, да...) и си представям ако това станат мускули, а аз просто искам да ми отслабнат, не малко :) Еми във фитнеса правя, лег преса, бедрено разгъване и с още 1 уред за крака, на лег пресата правя и за прасец по 15 повторения(3 серии). Ако си правя тези упражнения и бягам на седмица по 2 пъти(3 пъти фитнес) ще ми отслабнат ли??? или да спирам някой упражнения за крака във фитнеса?

Да си продължа ли с тези упражнения или да спра няк’во?

Остави ги :)

12.01.11
17:35

казано от ProXxX на 12.01.11, 17:19:

Остави ги :)

Да ги оставя, като какво имаш впредвид :D Продължавам! :)

12.01.11
18:35

А и забравих да кажа, че там има и лостове, на които мисля да тренирам по малко... :)

Както и друго нещо забравих, да ям ли преди това бягане, мисля към 8:00-9;00(вероятно) часа да ходя да бягам, на фитнес ходя също някъде към 8;30-9;00(ям 2 часа преди фитнес тренировката). Мисля, че ще бъде по-правилно да НЕ ям преди бягането??? А и ако не съм ял, като се върна колко часа трябва да изчакам, за да ям или няма смисъл да се чака...?

Мнението беше редактирано от nbstw на 12.01.11 19:16.

15.01.11
22:14

казано от wtfwtfwtf на 12.01.11, 18:35:

А и забравих да кажа, че там има и лостове, на които мисля да тренирам по малко... :)

Както и друго нещо забравих, да ям ли преди това бягане, мисля към 8:00-9;00(вероятно) часа да ходя да бягам, на фитнес ходя също някъде към 8;30-9;00(ям 2 часа преди фитнес тренировката). Мисля, че ще бъде по-правилно да НЕ ям преди бягането??? А и ако не съм ял, като се върна колко часа трябва да изчакам, за да ям или няма смисъл да се чака...?

?????

BU

16.01.11
01:37

Ох,бъди малко по-самостоятелен.

16.01.11
11:08

Еми, мисля че няма да се умориш, ако ми кажеш дали да бягам на гладно и кога да ям след това бягане? Както и да е...

BU

18.01.11
06:42

казано от wtfwtfwtf на 16.01.11, 11:08:

Еми, мисля че няма да се умориш, ако ми кажеш дали да бягам на гладно и кога да ям след това бягане? Както и да е...

АКО не те гонят - не бягай

АКО те гонят - бягай
  АКО си ял - бягаш на пълен стомах
  АКО не си ял - бягаш на празен стомах

След бягането:

АКО си гладен - яж

АКО не си гладен ,но си слаб - яж

АКО не си гладен и не си слаб - не яж

if (гонят_те)
{
if (ял_си) бягане_на_пълен_стомах();
else бягане_на_празен_стомах();
} else стоиш_си_мирно();

07.12.13
18:02

Здравейтее :) Виждам,че тук преобладавате само мъжее,но няма нищо.Имам един проблем.мускулите на краката ми се стягат и наедрявват.Да,искам стегнати,хубави и издължени бедра,а не едри :( Свалих 12 кг за 5 месеца..Всеки ден си правя кардио на пътеката във фитнеса по 25,30,35 минути,спазвам хранителен режим-консумирам плодове(предимно до обяд),зелечуци,млечни продукти,меса(пилешко и телешко),риба,бобови храни. Искам да ви попитам как да спра товаа и ккво да правя за да не бъдат широки и едри бедрата ми.. :(

08.12.13
06:21

Краката ти по-малки няма да станат, затова погледай снимки на лекоатлетки, особено на спринта и медитирай колко ли време им е трябвало за да си преглътнат комплексите?!

Яки крачета и дупе = хубави крачета и дупе.

08.12.13
23:52

казано от Тихомир Велев на 12.01.11, 09:48:

Имаш 2 варианта - да тренираш в ниски повторения за сила (2-5) или за маса (8-12). И при двата случая ще имаш растеж на краката, като при първия той ще е доста по-малък.

Айде бе

09.12.13
00:05

казано от every day на 08.12.13, 23:52:

казано от Тихомир Велев на 12.01.11, 09:48:

Имаш 2 варианта - да тренираш в ниски повторения за сила (2-5) или за маса (8-12). И при двата случая ще имаш растеж на краката, като при първия той ще е доста по-малък.

Айде бе

Защо да е по - малък, ако работи по системата 5х5, клек му е 3 пъти в седмицата, също така има и тяга.

09.12.13
00:09

Щото по 5 по 5 с 3 клека седмично + тяга стават 100 повторения (все тежки с прогресив оувърлоуд,което тук е КЛЮЧЪТ КЪМ РАСТЕЖА!!!) и събира обем за растеж, а и като начинаещ по-лесно се дърпа дори с по-нисък обем или по-ниски повторения и т.н. Ако прави 4 упражнения за крака по 4 серии с по 8-10 повторения на серия веднъж седмично (тоест сплит) пак отива в този диапазон на повторенията,верно малко повече са,ама не много хора правят 4 серии всяка от тях все на макс, повечето правят пирамида,като само последните им 1-2 са най-тежки.

Мнението беше редактирано от lordinario на 09.12.13 00:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1