Повтарящо се разстягане на долните коремни мускули

05.12.13
14:31

Здравейте, веднъж при по-тежко изпълнение на мъртва тяга на следващият ден бях усетил болка долу вляво на корема. Мислех, че имам херния, но ми мина за седмица-две и лекарят ми уролог за мое щастие ми каза, че не е херния. (Да допълня - преди 11 месеца бях опериран отстрани в бъбречно/уретерната част). Докато не се разстегнах отново, но този път от скок. Отново бях аут, но този път за по-малко - за 3-4 дена, като слагах лед и взимах нестероидни противовъзпалителни. Всичко вършеше точно, докато при игра на футбол не се разтегнах отново на същото място, като травмата този път ми отне също по-малко време - около 3 дни.
Смятах, че проблемът най-вероятно е в слабата ми лява част и което наистина е вярно - тогава не можех да правя страничен планк на лявата си част.
До днес, когато най-кротко си седях пред компютъра, получих спазъм тип схващане на същото място, та и  сега ме боли пак и за жалост тренировката за днес ми се проваля.
Благодаря, всякакви съвети ще са от полза.

06.12.13
12:12

Доколкото разбирам си получил разтежение в слабините, което е рецидивирало при различни по вид натоварвания. Обикновено предписват диклак за пиене и три седмици покой. Стриктно разтягане на областта след всяко натоварване би трябвало да е решение, след като си преминал курс на лечение и си излекувал веднъж разтегнатото. Имай предвид, че това е доста деликатно място и трябва наистина да се излекува напълно преди да започнеш отново да го натоварваш.

06.12.13
17:01

http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=6176933&d=1378734541
Това е мястото.
Не знам, предполагах, че ми е минало. Но пък и това вчера ми се стори странно - доста нетипично е да ти се схване коремен мускул. Тая година никак не ми върви. :S

06.12.13
19:07

Най-вероятно е разтежение, за каквото си мисля, само дето ми се струва малко височко. Опитай с почивка и разтягане няколко дни и виж как ще се почувстваш.

15.12.13
12:56

Благодаря, за 2-3 дена отново се оправих.  Сега си тренирам отново без пробем. Разбира се, до кога само времето ще покаже. Всеки със слабото си място. :D

17.12.13
18:06

Здравей,

По-добре се консултирай с лекар, НО спортен.
Може да е всичко.
Моя опит с посочената област Е :
Поява на боли, които изчеазат и избиват отново.
Няколко пъти мислех,че е херния. Това в период от година.
Накрая изгърмяха адукторите,болки и ограничение в много упражнения. Десния ми беше по-дебел от корабно въже
При консултация със специалист ми обясни,че понякога възпалението на адукторите  започва с болки в долната част на коремната стена и постепенно рецивидира.

Незнам дали и при теб е така, но не тук е мястото да питаш.Причините може да са стотици.
Диклофенак Дуо таблетки и крем Арника са ми помогали до време.След това чичо ти Доктор.

Успех, дано се оправиш.

17.12.13
19:48

Благодаря много, ще се допитам до спортен лекар.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1