Дневник на Сашко

Темата е заключена.

17.12.13
22:53

Така . веднага се извенявам ако пиша на неправилното място и моля админите да преместят темата в подходящия раздел
Започнах преди година и половина ...
първите тренировки бяха от сайта като 3 месечни сплитове за начинаещи и т.н. от които бях МНОГО доволен ...
на 33 години съм
Тегло 81 кг
Ръка 39 см  (беше 35 )
Гръден кош 101 см (това не го помня вече :) )
ръст 1,72
талия 90 ( беше 105 )
тренирам посленден месец по тази програма
всичко ми е 4 серии по 8 повторения
1 ден - Гърди
хоризонтална щанга 145 паунда ( да това е проблема, всичко ми е в паунди :( ) 
наклонена лежанка с дъмпели 50 паунда
обратна лежанка с дъмпели 45 паунда
разтваряне на дъмпели от хоризонтална лежанка ( не ги знам точните названия ... сори )
2 ден - Ръце
намрих една статия за тренировките на Ларри Скотт
сгъване на дъмпели на “пейката” или “седалката” на Скотт  10 повторения като последните 4 отпускането става на 50%
сцъване на щанга от стоеж пак 10 повторения с 4 последни на 50%
скотово сгъване на Z-бар щанга с обратен хват пак 10 повторения с 4 посленди на 50% и всичко това БЕЗ почивка ...
за Трицепс
избутване на щанга с тесен хват
френско
разтваряне с въже
3 ден - Почивка
4 ден - Гръб
Мърва тяга - класическата от power lifting - вдигам от пода и пускам пак долу 5 серии по 8 повторения , 1-ва и последна серия с 75% от работното тегло
Чукчета
Т-бар щанга
вертикално придърпване на скрипец
5 ден - Рамене
Избутване на дъмпели от сидеж
разтваряне на дъмпели от наклон ( за задно рамо)
разтваряне на дъмпели в страни и повдигане на дъмпели напред - супер сет без почивка
6 ден - Почивка
Това ми е програмата за сега
преди да започна тази програма правих почти същото само че започвах с 15 повторения и малка тежест и с всеки сет увеличавах тежеста и намалчх повторенията - 2 месеца бях така
Храна - тук нямам голям избор - налага се да ям това което има като основно наблягам на пилешки гърдички :)
храня се между 4 и 5 пъти дневно
добавки - С4 преди тренировка , сега го замних с Enhanced понеже му свикнах .
Protein - Amplified Wheybolic extrime - този го ползвах 2 месеца и сега ползвам от същата серич - POWER с креатин вътре ...
+ recovery pack пак от GNS.
Така .... значи като цяло за тези 18 месеца оформих се , почвиха ми се мускули за които и незнаех дори ама целта ми е - МАСА .
Искам повече маса и специално на ръцете . нещо ми куца и не мога да разбера какво точно , за последните 3 месеца не съм качил нито 1 килограм като гледам да ям стабилно , добавих сутринта извара със сметана и захар или мед и за сега няма резултат.
бих искал да видя няколко мнения относно програмата и евентуално поправете ме правя нещо не както трябва.
и Много важно - почивките : почивките между сетовете и упражненияата ми са по 2 минути , пробвах 1 минута , но не мога да вдигна същото тегло пак на втората серия пак за трета да не говорим. 2 минути почивка и си ги вдигам нормално , като на мъртвата тяга и супер сет на бицепс правя 3 минути почивка.
това е за сега , с нетърпение очакван мнения

18.12.13
00:35

Забравил си да напишеш, че си инвалид. Или поне така изглежда програмата, по която тренираш.

18.12.13
00:45

казано от `~1! на 18.12.13, 00:35:

Забравил си да напишеш, че си инвалид. Или поне така изглежда програмата, по която тренираш.

Абе ей,пишлегар,я слезни малко на земята бе.Не стига,че ръсиш акъл във всяка втора тема,ама вече и почна оборотни коментари да пускаш и да се заяждаш с хората,като човека най-нормално си е написал програмата и е помолил за помощ.Кой беше ти и кога започна да тренираш,че даваш оценки за програмите на хората ? Малоумен ли си ,не се ли усещаш,че дразниш зверски с глупавите ти коментари,поне да бяха на място,ама вече почна и да обиждаш хора,които са x2 на възрастта ти.

18.12.13
01:05

nemzy,
Добре дошъл и честит дневник!
Мисля,че ще е по-добре почивката да е след гърба ,а не след ръцете.
Каква е причината да те тренираш крака ,контузия ?Ако ли не, препоръчвам ти да започнеш да ги тренираш,така ще освободиш повече тестостерон и хормон на растежа и ще покачиш маса по-лесно.

18.12.13
01:41

казано от Intolerante на 18.12.13, 00:45:

Абе ей,пишлегар,я слезни малко на земята бе.Не стига,че ръсиш акъл във всяка втора тема,ама вече и почна оборотни коментари да пускаш и да се заяждаш с хората,като човека най-нормално си е написал програмата и е помолил за помощ.Кой беше ти и кога започна да тренираш,че даваш оценки за програмите на хората ? Малоумен ли си ,не се ли усещаш,че дразниш зверски с глупавите ти коментари,поне да бяха на място,ама вече почна и да обиждаш хора,които са x2 на възрастта ти.

Не втора,а във всяка една тема,при това ме напряга и мен.

18.12.13
09:52

Супер много  благодаря за бързите отговори. До сега не съм тринирал крака ама смятам да ги добавя с рамото. Забравих да кажа че в момента взимам тестостерон бустер, надявам се да помогне малко. А какво мислите за ръцете? Да продължа така или да си сменя упражненията? След всяка тренировка имам мускулна треска освен бицепса ... това леко ме притеснява .

18.12.13
10:18

За бицепс е важно да изключиш до колкото ти е възможно предмишницата.Не чупи китки ,дори и да сгъваш с прав лост,не прави чийтинг и задържаш и стягаш бицепса в горно положение.

Честит дневник. Поздравления че си стигнал до тук.
За сила и маса ще трябва да включиш и клекове - те натоварват цялото тяло и са едно от най-препоръчителното упражнение за сила и маса. Ако целта ти е маса мога да те посъветвам работиш с базови - многоставни упражнения (тяга, клек, лежанка, кофи, военни преси, набирания). Можеш да ги видиш в нета и да прецениш към коя мускулна група да ги разпределиш. Успех.

18.12.13
11:12

казано от lordinov на 18.12.13, 01:41:

казано от Intolerante на 18.12.13, 00:45:

Не втора,а във всяка една тема,при това ме напряга и мен.

Вие па си нямате друга работа...да се напрягате у форумо :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 18.12.13 11:13.

18.12.13
21:03

Честит дневник първо :) ! Иначе и аз съм на мнението, че трябва да тренираш и крака, за да не си този човек :D.

Мнението беше редактирано от Calion на 18.12.13 21:05.

20.12.13
21:26

SquatsAddict благодаря за съвет :) от днес включвам крака в програмата заедно с раменете . Ще видим какво ще стане :) Мислех че краката се натоварват достатъчно от “мъртвата тяга” ама явно не са . Задължително ще пиша пак за промените. Благодаря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1