Одобрете - хранителен режим за релефче ;)

FL

02.02.05
19:47

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2451&postdays=0&postorder=asc&start=540

ПОРАДИ ПРОМЯНА НА ЗАГЛАВИЕТО И СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПОСТА МИ(аз сам направих втората промяна), МОЛЯ ПОГЛЕДНЕТЕ РЕЖИМА, КОЙТО СЪМ ПОСТНАЛ МАЛКО ПО-НАДОЛУ в темата ;)

FL

03.02.05
07:11

Ееееее, ама :) просто някой съвет ми дайте, колко хранения, мога ли да ям боб и леща, месото(пилешко) нужно ли е повече от 1 път на ден при изчистване?

03.02.05
15:32

Здравей! :D
Искрено те съветвам да не се опитваш да чистиш мазнините на тази възраст. Останалите стресори (фитнес, пубертет) и без това са му много на твоя организъм. Но тъи като няма да послушаш, ще нахвърля някои работи (отново).
Яж по 6 пъти на ден. Може и през три часа, през 2 е по-добре. Изхвърляш от менюто хляб (може бонус, тонус), сладко, всякакви закуски от баничарницата, пици и тем подобни.
Яж по три яйца на ден. Не би трябвало да има проблем. Яж месо, но да пиле, риба...в тоя дух. Зеленчуците не са проблем. Яж и картофи и ориз, но внимателно. След 18:00 можеш и да изключиш въглехидратите (ако не си тренирал преди това).
Дай точно меню и ще го коментираме. Засега това мога да кажа.
Поздрави! :)

FL

03.02.05
16:45

Значи, започнах с изчисляване на минимума калорийни нужди - 2500 кал дневно. Така... Започвам с закуската - ето това можах да измисля: 07:00 часа- до 100гр. овесени ядки с прясно мляко, 4-5 белтъка + 1 чаена лъжичка зехтин или ленено масло(незаменими мастни киселини :)). Това добре ли е? Много ми е трудно, щото за първи път правя такова нещо(мъчел съм се да чистя, но се сещате как, като новобранец)... Искам да се коментира поотделно всяко хранене и така ще го изготвя режима. Не знам за другите храни - ориз, картофи, прясно и кисело мляко къде да ги включа, но ще се опитам да измисля нещо :) като за начало ....
09:00 часа - въглехидрати? белтъци? или и двете?
А някой може ли да ми каже къде да намеря информация за калориите на продуктите? Колко калории примрно съдържа 100 гр. извара, 100 гр. препечен хляб, 2 картофа(варени) и т.н.??

03.02.05
17:02

Закуската ми се вижда добре. А за да разбереш кое къде да включиш, избери си вида на хранителния режим. Кртофи и ориз може сутрин, на обяд, преди или след тренировка (по принцип).
Табличка за калорийте. :D

FL

03.02.05
17:10

Относно таблицата с калориите: за колко грама са тези калории? Прясно мляко 61 калории - тоав е за 100 гр., нали? На млякото, което е вкъщи пише 58 кал/100гр.
Поздрави!

03.02.05
17:21

Възможни са някакви отконения в грамовете. Но 3-4 грама за 60 мисля е допустимо и не е чак токова от значение, нали? По принцип в такъв случай се гледа на етикета, ако не пише - гледаш таблицата.

FL

03.02.05
17:29

Според вас колко калории има в 1 препечена филия бял хляб(тя около колко грама е)? А в 1 яйчен белтък? 1 нормално голям картоф колко калории има?

Mмммх, Фликер :)
Съобрази се и с мненията на другите участници.
Гледам, че Мартин си е дал зор.
Подведох се малко, не си ми дал нито възраст, нито ръст и кила...
Както и да е, аз ти препоръчах някои неща. Избери тогава умерения вариант с плавните преходи!
Чао, братле.

03.02.05
17:48

[quote author=“Flicker”]Според вас колко калории има в 1 препечена филия бял хляб(тя около колко грама е)? А в 1 яйчен белтък? 1 нормално голям картоф колко калории има?

Зависи много.
За филията хляб: Преброяваш филийките, делиш теглото хляб на броя на филийките, и след това умножаваш с такова число, така че да се доближи до 100 грама. Мисля, че обикновена нарязана филийка от бял хляб е 30 гр. Тоест 3 филиики са близо 100 гр.
В 100 гр. хляб има приблизително 250 кл. Тоест в една филийка има 250 делено на 3 = 83 кл.
Яйчния белтък го пише в сайта.:
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
За картофа трябва да го претеглиш. Средно голям е много субективно.
Поздрави.

FL

03.02.05
18:13

Реших да започна с встъпителен период(който да ме въведе постепенно в НВД-то). Искам менюто ми през това време да е като в НВД, но с калории, които точно да покриват енергийните ми нужди(значи, балансиран режим). Възможно ли е това? Да започна с точно покриване на енергийните нужди и постепенно да преминава към———-100, -200, -300 и т.н.? Колко горе-долу да трае встъпителния период?
Може ли да се включи прясно мляко с 3,2% масленост?

03.02.05
19:36

1/ не си писал колко си висок, сигурен ли си че си ендоморф като си /само/ 64 кг.?
2/ тези 2500 калории сигурно са ти поддържащото ниво, ако наистина трябва да сваляш, мисля че ще трябва да ги редуцираш значително /ти все пак си само 64 кг/.
3/ няма как съвсем да не изпитваш глад, нали си мъж, ще изтърпиш :D
4/ относно разпределението във времето гледай въглехидратите /не повече от 80-90/ да са сутрин, максимум до обяд, вечерно време - храни богати на протеин и мазнини.
5/ В закуската не е добре да има МНОГО мазнини, така че лененото олио, което по принцип е много добра идея, го остави примерно за вечерта.
6/ Много от храните по магазините се различават, понякога немалко от стандартните стойности в таблицата на сайта. Това е нормално, показателите зависят от сорта, обработката и т.н., но не е чак такъв проблем. Гледай етикетите, ако там няма инфо, тогава вземаш данните от таблицата в сайта.
7/ Понеже някои от въпросите ти са малко не съвсем конкретизирани, направи си хранителен режим и го напиши тук, за да има какво по-точно да коментираме . :D

FL

03.02.05
22:07

168 съм висок, мисля че съм еноморф(клонящ към мезоморф), защото никога не съм бил слаб, винаги съм бил с излишни мазнини.
А за режима: ще започна да се храня както е описано по-долу(след вашия коментар, разбира се) и ще гледам как ми се отразява, в зависимост от резултатите ще го променя и така докато УСПЕЯ! Трябва да пробвам, за да науча кое работи правилно за тялото ми и кое - не. Ето:
07:00 80 гр. овесени ядки с вода +  1 с. л. мед + 3-4 белтъка
09:00 30-50 гр.(една шепа) ядки(фъстъци, бадеми, леблебия)
11:00 1 банан + 1 кофичка пълномаслено мляко “На баба”(мисля, че така беше)
13:00 една шепа ядки(за засищане на глада)
14:00 или 14:30 150 гр. месо(пилешко, червено телешко, пуешко, риба), 2 варени картофа или ориз(не знам колко, може би 100 гр.) + салата от моркови, репички, цвекло
15:00 или 15:15   2 с.л. пшеничен зародиш + кисело мляко
16:00 Тренировка
17:00 30-40 гр. Суроватъчен протеин, 10 мин. след това 1 ч.л. мед(може и супена л.)
18:00 или 18:30 200 гр. извара
20:00 150 гр. месо(пилешко, риба и т.н.) + 1 лъжичка ленено олио или зехтин + салата от моркови, ряпа, цвекло
Преди лягане: 20 гр. протеин(може ли суроватъчен, за да не си купувам друг?) + няколко лъжици извара
Добре ли е? Зле ли е? :) Ще пробвам и ще следя резултатите, ще намаля порциите, ако не свалям, а ако много свалям, ще увелича, просто ИСКАМ ДА СЕ НАУЧА ДА РАБОТЯ СПОРЕД ТЯЛОТО СИ, А НЕ ДА СЛЕДВАМ КАЛОРИИ И Т.Н.
БЛАГОДАРЯ!
П.С. Липсват ли някакви храни на режима ми? Прясно мляко? Плодове? А още една лъжичка ленено олио през деня? А КЪДЕ ДА ДОБАВЯ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ(СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ)??? ВИТАМИНИ ДА СИ КУПУВАМ ЛИ И КАКВИ ДА СА?

04.02.05
10:46

Здравей! Мисля, че доста храната, но тъй като спомена, че ще следиш изкъсо процесите, всичко е ОК. Може би само 1-2 забележки: предтренировъчното хранене дали не може да се измести с 30мин по-рано (за да не тренираш на пълен стомах) и в следтренировъчното е по-добре да размениш местата на меда и протеина.
Поздрави :)

FL

04.02.05
11:15

Какв да намаля в храната? Порцийте да са по-малки? Ами къде да включа сирене, кашкавал?

04.02.05
11:24

Махни храненето в 13:00. Сирене и/или кашкавал можеш да ядеш вместо изварата или месото понякога. А и е добре да ядеш още веднъж преди лягане. Може сирене, кашкавал. Като цяло не съм сигурен, че е много храната. Просто така ми изглежда на око. По-добре намалявай порциите отколкото броя на храненията.
Поздрави

FL

04.02.05
19:42

Ето го режима(леко променен):
07:00 80 гр. овесени ядки + вода + 1с. л. мед + 3-4 белтъка ИЛИ 150-200 гр. извара + чубрица + 2-3 филии “БОНУС” + домати(ако има)
09:15 1 банан+ една кофичка пълномаслено кисело мляко “На баба”
11:30 50-80 гр. фъстъци/леблебия/бадеми
14:00 или 14:30 150 гр. месо(пилешко, пуешко, риба), 1-2 варени картофа или 100 гр. ориз + салата от моркови, цвекло, репички
16:15 или 16:30 Предтренировъчно хранене - ????????? ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ КАКВО ДА БЪДЕ(МОЖЕ ЛИ ОВЕС?) :)
17:45 Тренировка
19:00 1 л. мед, 10 мин. след това 40 гр. суроватъчен протеин
20:00 100 гр. извара с кисело мляко
21:00 150 гр. месо(пилешко, пуешко, риба) + 1 лъжица зехтин/ленено олио + салата(моркови, цвекло, репички)
22:00 или 22:15-30 20 гр. суроватъчен протеин + сиренце/кашкавалче
Как е сега?

04.02.05
22:59

Извън темата: Братле претърпя доста модерации и зареди това те моля да престанеш да нарошаваш правилата! Както си направил и с предишният си пост като си постнал това мнения веднага след другото и си писал с главни букви.
По темата:
За предтренировъчното хранене: Махни овеса. Земи някакви бързи протеини примерно яйца, но 1 час преди тренировка не яж нищо.
Диетата ти е добра и почти няма забелешки. Важно е да приемаш достатачно вода. Храната винаги можеш да овеличаваш ако искаш да качиш повече килограми. Сменяй яденията и разнообразявай.
по-здрави

FL

04.02.05
23:04

Благодаря на всички за отговорите! Надявам се да успея да постигна желаните резултати ;)
Извинявам се за нарушаването на правилата, няма да се повтори :)
Чао!

05.02.05
18:58

Намали въглехидратите, в момента са много повече отколкото изисква дори мек вариант на НВД. Увеличи обаче бързите въглехидратите след тренировка. Иначе храните, към които си се ориентирал за изграждане на диетата ти са добри.

FL

05.02.05
19:12

Махам картофите на обяд и банана сутринта. ОК? Или не?

05.02.05
19:54

да, става, но сам си прави сметка на калориите и въглехидратите. Ако ще правиш НВД, въглехидратите ти не бива много да надминават 100 гр. на ден.

FL

05.02.05
19:56

Парс, аз като начинаещ, който има 1 година стаж, дали съм за по-строги диети за изчистване или НВД-то върши работа? Ако можеш, влез в irc канала “bb-team” да си поговорим :)

05.02.05
21:35

Да НВД-то е идеално за теб, по-строга е само кетодиетата, но освен ако не си маниакално обсебен от идеята да стигнеш 5-6% body fat НВД-то сигурно ще ти свърши чудесна работа. Не влизам в irc-то, защото нямам време, а и честно казано не знам как става това. Ако имаш въпроси пиши ми ЛС, ако мога ще ти отговоря. :)  :)

FL

05.02.05
23:06

Калориите и въглехидратите в предтренировъчното и следтренировъчното хранене да ги броя ли?

05.02.05
23:57

ееееееееееееееее, разбрах и аз дори тази дълга тема, Нарто, мускулна на пръстите хвана ли?
Готин, браво, дерзаи и папай на често и задължително между всеки две ядения! Успех

07.02.05
16:54

Да, броят се калорийте от всички хранения.

FL

07.02.05
18:11

Ами аз като папна една лъжица мед и те въглехидратчетата......:)

08.02.05
11:08

Не яж мед въобще (лично мнение).

Изчистил съм 30 килограма ... от 126 на 96 ... сега менуто ми е активия 2 часа след тренировка и след това отще 3 хранениея (1 пътжола със салата краставици домати чисто 3 пъти на ден ) ... мисля да намая на 2 пържоли само за да не оставя грам мазнина ...

какво мислите по по въпроса

Мнението беше редактирано от Димитър Божинов на 16.04.13 17:54.

18.12.13
13:53

Здравейтее на всичкии..виждам че преобладавате само мъжка част тук,но няма нищо :) Отслабнах от 65 на 52 кг,но имам проблеми с разнообразяването на храната... Сега не искам да сваля повече..ни най-малко да качвам..иискам да стегна и релефче :3 Малко помощ с програмката за храненето ;с ?

Първо си помисляш си отново какво искаш да направиш.
След това пускаш нова тема и в нея поставяш въпросите си интелигентно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.13 14:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1