В крайна сметка реших, че чакрите ми и без това са достатъчно отворени и нямам нужда от единение с цялата Вселена, за да постигна вътрешна нирвана. С други думи пропуснах алкохола снощи. :)
Започвам да разбирам защо вегетарианците са толкова агресивни (е, поне някои от тях). Не може тялото ти да реве “Месо, МЕСО”, ти да му даваш трева и да не озверееш. (devil) Тази сутрин и аз съм така. Едва не набих някого у нас, после в колата си пуснах Arise на макс и карах като бесен - слалом между колите на Околовръстното и то със 150-160. Все едно не бях аз, а пощурял, току що взел книжка пубер с перманентна ерекция. Чакам да стане 9:30, за да видя колко точно ще изям след 36 часа фастинг в това състояние на духа.
А иначе като цяло до момента експериментът с промяната на режима върви по план. Теглото варира страшно много (над 2 кг на денонощие разлика в дните с пълно хранене и тези с 36-37 часа фастинг), но това се очакваше. Трендът обаче е на запазване на килограмите и увеличаване на силата, което на този етап ме устройва чудесно. Само трябва да свикна със заспиването гладен и най-вече със събуждането на другата сутрин, без да убия някого през периода на адаптация.
17.12.13
09:57
Боби зарежи тоя фаст, опасен е за околните :D
казано от Кристиянчо на 17.12.13, 09:57:
Ама знаеш ли какво е хубаво да си хапнеш след 37 часа фаст?
Точно като във вица, дето един седял на бордюра със смъкнати гащи и си удрял топките с две тухли. Минал друг, видял го и попитал:
- Абе, човек, не те ли боли така?!?
- Боли, ама знаеш ли колко е хубаво, като не уцеля?
казано от Boby_ на 17.12.13, 10:36:
...
...
И е желателно да не се храниш с вилица, че току виж си я забил в устата си от скоростта на хранене.
казано от Boby_ на 17.12.13, 10:36:
казано от Кристиянчо на 17.12.13, 09:57:
Точно като във вица, дето един седял на бордюра със смъкнати гащи и си удрял топките с две тухли. Минал друг, видял го и попитал:
- Абе, човек, не те ли боли така?!?
- Боли, ама знаеш ли колко е хубаво, като не уцеля?
Мале паднах от стола от смях ,лекторката сигурно си мисли ,че съм на трева :D Голям виц ! :D
Иначе,като не ядеш толкова време не ти ли пада кръвното малко от малко? Аз 12 часа само като не ям и почвам да получавам видения по сред бял ден :D Разни пържоли се разкарват по улицата....
Мнението беше редактирано от Nachev на 17.12.13 11:04.
17.12.2013 г.
Тренировка 42 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 10х40, 10х40 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 2x205, 3х205 (надхват), 3x225 (кръстосан хват с лява ръка отгоре), 3х225 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре) кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 4х82, 4х82, 4х82, 3х82 кг.
Тренировка в трисети.
Обобщение за тренировката:
Днес на инат го раздавах. На първата серия в надхват хванах малко по-широко и едва направих двойка. На втората хванах по-тясно, събрах се и стана горе-долу тройка. При кръстосания хват се ядосах и ударих две тройки. Втората беше крива, та крива. Последното повторение направо не трябваше да го довършвам, но се запънах. Чудя се дали да качвам на 230 другата седмица. Ще видим как ще ми е кръстът утре след днешните хамалски изпълнения.
Добавки:
1. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 таблетки от някакви комплексни аминокиселини (каквито имаше в залата).
2. Към 18 - 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
36 часа фастинг, последвани от:
1. Към 9:30 - купичка супа топчета, един свински котлет, две пържени кюфтета, маслини, гъби в масло, домашна лютеница, малко шоколад.
2. Към 12:30 - порция пиле Дижон, малко картофено пюре, още малко шоколад, един банан.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Към 19 - едно кюфте, маслини.
5. Между 19 и 21 (план) - свински бекон с кисело зеле на фурна.
Обобщение за деня:
Днес се изнизах рано-рано от офиса, за да ходя на коледно тържество на малката. Никога не съм обичал такива събития, но няма измъкване...
18.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - малко свински бекон с кисело зеле, шунка, кашкавал от овче мляко, синьо сирене, сурови ядки, щолен, банан. Изглежда много, а съм гладен.
2. Между 19 и 21 (план) - още храна, а и някоя чашка червено винце ще ударя. Зима е все пак. :)
Обобщение за деня:
Снощи си легнах късно, а тази сутрин отлепих трудно (каква изненада). Довършвам разни изостанали неща и вече мисля за отпуската... :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.12.13 18:06.
19.12.2013 г.
Тренировка 43 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 7х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 6х80, 5х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
2.2. Лег преса - 8х270, 8х270 кг.
3.1. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 6х100, 8х100 кг.
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 10х50, 10х50 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х34, 8х34 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х30, 8х30 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Днес трагична тренировка. Пълна липса на мотивация. Така или иначе ето някои впечатления.
Направих малко размествания в реда на упражненията, но не са съществени.
На лежанката с тесен хват върнах малко тежестта и пробвах да правя с много тесен хват. Вярно е, че трицепсът се товари малко повече, отколкото с по-широкия хват, който ползвам обикновено, но пък ми се разказа играта на китките. Ще видим как ще го правя - може би ще ги редувам двата хвата.
Добавки:
1. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 таблетки аминокиселини.
3. Към 18 - 5 грама рибено масло.
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. Към 12 - две купички пилешка супа, свински врат на скара, домати и краставици, няколко шоколадови бонбона.
2. Към 18:20 - две дози протеин.
3. Между 20 и 23 - излизам на фирмено коледно парти, та ще се яде и пие. Много.
Обобщение за деня:
Последен официален работен ден за годината. Неофициално ще се наложи да поработя още - няма начин. :) Все пак друго си е да си поспи човек до късно.
След малко се изстрелвам на фирмено парти.
казано от Boby_ на 19.12.13, 19:05:
.
. .
На лежанката с тесен хват върнах малко тежестта и пробвах да правя с много тесен хват. Вярно е, че трицепсът се товари малко повече, отколкото с по-широкия хват, който ползвам обикновено, но пък ми се разказа играта на китките. Ще видим как ще го правя - може би ще ги редувам двата хвата.
. .
И аз имам същия проблем с много тесния хват и китките. Ако ги правиш с thumbless грип няма да се товарят така, обаче не знам дали го чувстваш комфортен. Мненията не са еднозначни :)
казано от Storm на 20.12.13, 02:42:
казано от Boby_ на 19.12.13, 19:05:
.
. .
. .И аз имам същия проблем с много тесния хват и китките. Ако ги правиш с thumbless грип няма да се товарят така, обаче не знам дали го чувстваш комфортен. Мненията не са еднозначни :)
Не знам кое им е нееднозначното на мненията. :) Thumbless grip-а не е безопасен, а безопасността е с приоритет пред понаболяване на китките, поне при мен.
Гледай от 1:09 нататък. Предупреждавам, че не е красиво!
20.12.13
12:57
Шансовете да се пребиеш с thumbless са същите като с нормален.
казано от Херцог Трън на 20.12.13, 12:57:
Шансовете да се пребиеш с thumbless са същите като с нормален.
Шансовете да ти се случи това
с нормален са нулеви.
20.12.13
13:18
Боби, извинявай, но и вдигащия, и негрото на това видео са кръгли идиоти. А какво се случва на такива - съм цитирал Петко в подписа си.
П.П. Негъра можеше да понатисне щангата, тъй и тъй не я държеше.
П.П.2 Имайки предвид колко потресаващо слаб легаджия съм, за 4 месеца, дори на повторения, на които съм се мъчил като грешен дявол, щангата не е мръднала и милиметър в посока да се стовари върху мен. Нито веднъж. На горна, на долна, на нормална, на тясна - все едно :)
Както и да е - виждам, че ти просто си решил, че нещо Е така, следователно аз се оттеглям :)
Редакция : Излъгах, един път щеше да падне върху мен - когато един умник в средата на повторението, минавайки покрай лежанката реши да ми ‘’намества’’ пръстите.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 20.12.13 13:19.
Според мен тези инциденти са от грешно позициониране на щангата върху дланта, а не от контрирането с палеца. Ако ти е толкова вертикална длъната няма да можеш да удържиш тежка щанга ако тръгне да се върти само на палец.
Аз си правя с thumbless и нямампроблем. Вярно, че не са и големи тежестите де.
казано от Херцог Трън на 20.12.13, 13:18:
Както и да е - виждам, че ти просто си решил, че нещо Е така, следователно аз се оттеглям :)
Това, че не ти се е случвало досега, не означава, че няма да ти се случи. Не ти го пожелавам, разбира се.
Да, факт е, че тия двамата на клипа са кретени, но това не променя нещата особено. Рискът идва в повторения близо до отказа, когато заради натиска променяш позицията на китката.
И не, не съм си решил просто така, а в началото повече от година правех с тъмблес грип. Щангата на няколко пъти почти се е изсипвала върху мен. Накрая направих единственото разумно нещо - обърнах палеца и го сложих там, където му е мястото, а именно срещу другите пръсти.
казано от CarnalK на 20.12.13, 13:19:
Според мен тези инциденти са от грешно позициониране на щангата върху дланта, а не от контрирането с палеца. Ако ти е толкова вертикална длъната няма да можеш да удържиш тежка щанга ако тръгне да се върти само на палец.
Много искам да видя как точно щангата минава през палеца, ако ще и 250 кила да има на нея...
Обяснявам защо не може да се случи. При палец срещу другите пръсти не е възможно дланта да е вертикална - тежестта натиска назад и надолу и просто не позволява такава постановка, особено пък при по-голяма тежест.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.12.13 13:29.
20.12.13
13:46
казано от Boby_ на 20.12.13, 13:28:
Много искам да видя как точно щангата минава през палеца, ако ще и 250 кила да има на нея...
http://www.youtube.com/watch?v=GoA6Fsxtx4w
казано от Херцог Трън на 20.12.13, 13:46:
казано от Boby_ на 20.12.13, 13:28:
http://www.youtube.com/watch?v=GoA6Fsxtx4w
Да, видях го с очите си. :) Даже няколко пъти го гледах. И установих, че само подчертава аргументите ми срещу “thumbless grip”.
Обърни внимание какво се случва между 33-тата и 34-тата секунда с лявата му ръка и как около мъртвата точка китката му започва да се измества напред и да играе заради напъна му да вдигне тежестта. Шансът лостът да се изплъзне, ако палецът не е срещу другите пръсти, е в пъти по-голям.
Абсолютно съм съгласен с Боби. Задължително палеца трябва да е срещу другите пръсти. При мене забелязвам, че има дисбаланс между долната и горната част на гърдите (по отношение на сила). Горната ми е по-силна и на равен лег, ако правя макс, се усещам как винаги почвам да бутам нагоре и назад (към главата) и отива като гилотина преса. И точно с едно такова движение назад, ако е thumbless grip, лоста само да тръгне лекичко да се завърта, няма как да го спреш, дори и да се усетиш навреме. А да не говорим масово по залите е пълно с калпави, изкривени лостове, дето само като извадиш тежеста ти се върти накъдето си поиска лоста.
20.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).
Храна:
19 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - свински бекон с кисело зеле на фурна, салата от целина, сурови ядки, червено вино.
2. Между 19 и 21 - още нещо ще ям.
В крайна сметка жена ми донесе някакво италианско вино и аз се предадох на изкушението да го опитам. Е, за пореден път се убеждавам, че хубавото италианско вино е като честния адвокат - всичко говорят за него, но никой не го е виждал. :)
Обобщение за деня:
Сутринта поспах (след снощното парти имах нужда), после тичах по задачки.
Днес едновременно ми пристигнаха трите пратки от хърба и поръчката от бълка.
Поръчах и от бб-тийм магазинчето нещичко - аргинин. От утре към интрауъркаут буламача на Бълк (BCAA, цитрулин и глутамин) добавям и преддтренировъчен продукт а-ла Боби - бета аланин и аргинин. Идеалният “азотен бустер” без стимуланти! :)
У нас стана...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.12.13 18:28.
21.12.2013 г.
Тренировка 44 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Висока тяга - 6х120, 3х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 10x40 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 16, 13 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 7х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 5х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 7х80, 6х80 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 5х160, 4х160 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 7х110, 5х110 кг.
Клипче на първата серия изтегляния:
3.2. Набирания с широк надхват - 12, 10 бр.
За финал - скотови сгъвания с дъмбели - 6x24 кг. :D
Прилична тренировка стана, а и по-интензивна от обикновено. Чак се наложи да хвърля тениската посред зима. :)
Снимах клипче на изтеглянията. Мисля, че има напредък и при тях.
Пък и тук във форума най-много се харчат клипчета на серии и голи снимки. С комбинацията от двете би трябвало да счупя рекордите за рейтинг. :D
А, забравих да добавя, че пробвах и “колелце” с прави крака. Егати мъката - едва спускам веднъж и то не съвсем до долу. Май ще трябва да го включа във всяка тренировка - по едно, по две и ще тръгне и то.
И последно - ръчиците са намалели. Днес - под 47 топли. По този повод вкарах и малко скотово. Засилих се към 30-килограмовите дъмбели, които си ги размятах преди на това упражнение и... греда! Не можах да ги отлепя. Едва шестици с 24-ките. Ето ви функционално трениране. :D
Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders.
2. По време на тренировката - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Включих 5 грама бета аланин, а днес ми дойде и аргининчето от ББ-тийм, та комбинацията аргинин, бета-аланин, цитрулин, глутамин и BCAA си става идеален стак за преди и по време на тренировка. Ще видим какъв ще е ефектът върху сила, издържливост и възстановяване.
Храна:
1. Към 10 - три варени яйца, шунка, салата от целина, домашна лютеница, биволско сирене.
2. Към 16:30 - две дози протеин.
3. Между 19 и 21 - ще хапвам още нещо, а и ще пийвам.
Нещо с фастинга омазах нещата. Ще се опитам и по празниците да правя по някой 24-часов, но 36-часовите ще останат за след Нова година май. Е, човешко е. :)
Обобщение за деня:
Днес нищо особено. Напред-назад по задачки, пазаруване, тренировка и денят си заминал. Жената е на коледно парти довечера, а в Карфур имаше страшна промоция на 10-годишен сингъл малц Бушмилс (хич не е лош за цената си, между другото) - 35 кинта са нищо за това уиски. Та по този повод ще си се наливам сам в къщи.
Искам да благодаря на екипа за чашката. Много симпатична. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.12.13 17:24.
21.12.13
17:34
казано от Boby_ на 21.12.13, 17:22:
Жената е на коледно парти довечера, а в Карфур имаше страшна промоция на 10-годишен сингъл малц Бушмилс (хич не е лош за цената си, между другото) - 35 кинта са нищо за това уиски. Та по този повод ще си се наливам сам в къщи.
Искам да благодаря на екипа за чашката. Много симпатична. :)
От ББ-теам-а сякаш са знаели, че от Карфур ще пуснат промоция на хубаво малцово уиски и са ти пратили чаша. (d) Коледа наистина е времето, в което стават чудеса! :D
22.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
Планирани са 18-19 часа фастинг.
Яденето е във фурната, а съм си приготвил бяла бира за довечера. :) Само чакам да стане 17-18 часа, че да запиша поне някакъв фастинг за пред хората. :)
Обобщение за деня:
Днес почти не съм си подавал носа навън, а и не възнамерявам. Готвене (агнешка супа и агнешко със спанак), после оправяне на аквариуми, а сега започва мързеливата част от деня. :)
Боли ме леко гърлото. Тъкмо си мислех, че тази година дали заради фастинга или друго, но не съм боледувал изобщо. Все още не съм болен, де. Ще видим накъде ще се развие това.
Липсата на коментари за изтеглянето в горния клип ме навежда на мисълта, че или е много добре и няма какво да се каже (малко вероятно), или е толкова зле, че няма смисъл да се обсъжда.
22.12.13
18:59
Много си е добре като постройка! Другото е въпрос на детайли и акценти.
А и форумът пие (надявам се :D).
23.12.13
16:18
казано от Boby_ на 22.12.13, 14:50:
Липсата на коментари за изтеглянето в горния клип ме навежда на мисълта, че или е много добре и няма какво да се каже (малко вероятно), или е толкова зле, че няма смисъл да се обсъжда.
Само една забележка - използвай краката за оставянето нащангата, не и позволявай да те повлича. Инициирай хода надолу с краката и ги ползвай до самия край на движението.
И да - хват с палец при останалите пръсти е по-безопасен и безбoлезнен за китките :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.12.13 16:19.
23.12.2013 г.
Тренировка 45 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 20х20, 10x70, 10х70 кг.
Преден клек - 15х0, 8x70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 1+1х165, 2х165, 2х165, 1х165 кг.
1.2. Преден клек - 3х140, 3х140, 2х140, 2х140 кг.
Клипче на първата серия:
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 2х85, 1х85, 2х85, 0+1х85 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Трагедия! Лежанката по-слаба от предния път, клекът също, а на раменната преса тия пет кила отгоре сякаш бяха 50! В последната серия дори единица не можах да бутна - щангата се върна от средата и я докарах до нещо като пуш-преса, за да я кача поне веднъж над главата си.
Разболявам се, цял следобед не ми е добре и ми се ще да мисля, че това е причината. Ще си проличи утре.
Реших да пусна клипче и на най-слабото ми упражнение (може би заедно с раменната преса) - клека. Не може само хубавите неща да показвам. Мислех, че клякам по-дълбоко - усещам допира на задните бедра в прасците и дори лек бъмп. От клипа обаче се вижда, че е малко под паралела. Е, поне не е над. :) Друго е по-странно - като ми натежи, се въртя наляво. Може би несъзнателно използвам по-силния крак. При задния клек това никога не съм го наблюдавал, става само при преден.
Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
2. По време на тренировката - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло.
Почнах и аргинина днес. Като за първи път не усетих никакъв ефект, но ще го чакам да се понатрупа заедно с бета-аланина.
Храна:
1. Към 13 - купичка агнешка супа, агнешко със спанак и малко ориз, маслини, салата домати.
2. Между 19 и 21 - ще хапвам още нещо, но засега мисля да си сипя едно и да се размажа пред телевизора.
Обобщение за деня:
Сутринта ходих с двете щерки да пазаруваме дрешки. Приключихме и с подаръците. Късничко, но достатъчно навреме. :)
казано от James Hinks на 23.12.13, 16:18:
И да - хват с палец при останалите пръсти е по-безопасен и безбoлезнен за китките :)
Че е по-безболезнен за китките съм съгласен, но за това колко точно е безопасен вече си казах мнението по-горе. Освен “аз правя така и още не съм се пребил”, други аргументи в полза на противното така и не видях, така че смятам спора за приключен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.12.13 18:53.
A, стига сте тренирали всички де! :D Празници са! :D Гузно ми става така! Ще ме накарате и аз да ходя да търся зала.
казано от Петър на 23.12.13, 18:53:
A, стига сте тренирали всички де! :D Празници са! :D Гузно ми става така! Ще ме накарате и аз да ходя да търся зала.
Няма спиране при мен. Не че не ми се иска, но спра ли, почва да ме чопли съвестта и почивката ми се съсипва, а всяка хапка ми присяда. На 25-ти и 31-ви Лъки джим ще си работи с намалено работно време, така че ще се тренира и тогава. :)
А и е голям кеф сега! Студентският град е празен и днес в залата си бях сам почти през цялото време. Позаврътя се едно хлапе за половин час и толкова.
24.12.13
01:18
безопасен е и ще ти дам аргументи като имам време и компютър
казано от James Hinks на 24.12.13, 01:18:
Подкрепям. Противно на общоприетото мнение, за мен хват с палците от страната на останалите пръсти е не по-малко безопасен и категорично го предпочитам.
казано от Vic на 24.12.13, 09:50:
казано от James Hinks на 24.12.13, 01:18:
Подкрепям. Противно на общоприетото мнение, за мен хват с палците от страната на останалите пръсти е не по-малко безопасен и категорично го предпочитам.
За мен този хват си е опасничък.Опитвал съм го,верно не натоварва китките,но гъвкавостта в китките ми е много ниска.
Ето,прилагам снимка.
Подкрепяйте го, но когато на някой му се падне от лотарията много крив лост в залата , и му се завърти в ръцете, и му падне на врата, той ще спре да подкрепя хвата с палец при другите пръсти.
24.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
Планирани са 18-19 часа фастинг.
Храната за довечера е ясна - боб, постни сърмички, домашна питка, червено винце, може и малко тъмна бира. Ако много приритам за месце, ще си позволя, естествено. Цял ден постене не е човешко! :D
Обобщение за деня:
Късно ставане, после шетане, пазаруване, готвене... По някое време сядаме на празничната софра - знаете как е на Бъдни вечер. :)
Лошото е, че дясното ми рамо днес е доста зле. Боли ме цялата предна част, където имах контузия преди време. Сега е заради лежанката вчера - в една от сериите Тони ме остави доста да се мъча, а аз от инат не се обадих да му кажа да помага. Усетих веднага, че се претовари, но не ме заболя чак до днес. Е, ще видим какво ще стане.
Весели празници на всички! :)
24.12.13
20:38
На тренировката от 21.12.2013, една година след края на света, изглеждаш така, както много хора на какъвто и да е зоб не могат да постигнат. Адмирации. Колко тежиш сега?
Лъчо, благодаря! Мисля, че има още доста какво да се иска, особено по отношение на мазнините. В момента съм около 108 кг.
Честита Коледа на всички, които празнуват! :)
25.12.2013 г.
Тренировка 46 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x205, 1х205 (надхват), 2x230 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 2х230 (кръстосан хват с лява ръка отгоре) кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 4х82, 4х82 кг.
Тренировка в трисети.
Днес сутрешно-коледна тренировка. Доста лежерно го давах, надхватът не държеше добре на 205, особено във втората серия, когато направо изпуснах лоста още на второто повторение. Малко на инат дръпнах две двойки на 230. Много, много ми тежаха, но стана работата.
В залата тренираха Сашо Александров и Ивелина Кирилова от Картел, та получих някои ценни съвети за тягата от Сашо. Ударихме едно лафче, та тренировката отиде към час и половина за нищо и никакви три упражнения. :)
Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now, 1 доза Hot Blood.
4. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 9 - две купички агнешка супа.
2. Към 12 - двойна доза протеин.
5. Към 13 - разни мезета (скариди, пастърма, пушена сьомга и др.), пуйка с гарнитура, ядки, червено вино, малко уиски.
4. Между 16 и 21 (план) - ще се похапва, разбира се. :)
Обобщение за деня:
Коледа е и всичко днес се върти около това. Коледна тренировка, коледен обяд, сега следобеден коледен мързел и накрая - коледна вечеря у дома. :)
Честит празник на всички! :)
26.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
20 часа фастинг. Храната ще е след 16 и ще я дописвам, ако се сетя.
Обобщение за деня:
Нормален празничен ден - поспахме, после посетихме една баба, малко пазаруване, готвене на мързелива манджа (пиле с бира), а накрая почивка. Заредил съм се с бяла бира и към четири приключвам с фастинга и я почвам.
Лошото е, че май вчерашната тяга ми е доша доста нанагорно, защото кръстът дава заето - цялата лява част боли. Има и елемент на мускулна болка (може би дори мускулна треска), така че докато тя не поотшуми малко, не мога да кажа какво е положението.
27.12.2013 г.
Тренировка 47 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 5х80, 5х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 8х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
2.2. Лег преса - 8х270, 10х270 кг.
3.1. Повдигане на прав лост от лег с мнгоо тесен хват - 8х100, 7х100 кг.
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 10х50, 10х50, 9x50 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х34, 8х34 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х30, 8х30 кг.
За финал - трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце (с целия магазин), повдигане на крака от вис (6, 5), опит за “колелце”.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Слабичко и лежерно, но нищо драматично. Рамото се държа добре за разлика от кръста. Ще видим какво ще правя с тягите вдругиден.
От две тренировки насам правя опити за колелце. Резултатът е, че не мога да направя дори едно повторение като хората. Май трябва да започна от колене и да надграждам постепенно.
Продължавам да се мъча с много тесен хват - на около юмрук разстояние между двете ръце, но май няма да е за още много. Разликата в натоварването върху трицепса е незначителна в сравнение с малко по-широк хват, а напрежението в китките е явно и доста неприятно. Това май е последното, което не ме боли и ми се иска да си остане така. :)
Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
4. Към 17 - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 10 - две чаши мляко с нес, баклава.
2. Към 12 - агнешко със спанак, две парчета щолен, кофичка биволско кисело мляко.
3. Към 17 - две дози протеин.
4. Към 17:30 - два панирани шницела от свинско котрафиле, червено вино.
5. Между 19 и 21 - ще ям още, но не съм решил какво.
Обобщение за деня:
Днес денят мина под знака на забавленията навън с малката щерка - каране на кънки, катерене по стени (тя, не аз :D).
Кантарът, огледалото и сантиметърът са се съюзили срещу мен. Качил съм четири-пет килца от лятото и започва да личи в талията. След Нова Година май ще трябва да се погрижа за тях...
28.12.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Храна:
18 часа фастинг. Ще ям след 17.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес - сутринта оправях аквариумите, после мързел. Това е и цялата физическа активност за деня. :)