Програма! Откъде?

05.11.05
05:45

Тренирам от доста време, но досега без Програма..използвам всичко в залата Всеки Ден...? Проблем/Лошо ли е това или...?
Нуждая ли се от програма... и ако ДА , откъде мога да се сдобия!
10х..ще се радвам на отговор...  :roll:  :!:  :?:

05.11.05
05:56

Ако искаш да постигнеш нещо сериозно, ще трябва да тренираш по програма.

Ето тук има примерни тренировачни програми.

http://www.bb-team.org/training/hall.php

05.11.05
06:12

[quote author=“Mayhem”]Ако искаш да постигнеш нещо сериозно, ще трябва да тренираш по програма.

10х това търсех... добра е но НЕискам да имам почивка Втори и Четвърти Ден...! Какво може да се измисли за тез дни?.. Шести и Седми са достатъчни За Почивка...

05.11.05
08:57

Не си разгледал линка.
Ето ти 5-дневен сплит.
http://www.bb-team.org/training/000295.php

05.11.05
10:33

Даи си стажа !Тва от доста време как да го разбираме?

05.11.05
16:22

[quote author=“skate”][quote author=“Mayhem”]Ако искаш да постигнеш нещо сериозно, ще трябва да тренираш по програма.

10х това търсех... добра е но НЕискам да имам почивка Втори и Четвърти Ден...! Какво може да се измисли за тез дни?.. Шести и Седми са достатъчни За Почивка...

Момче или не тренираш, както трябва или ще имаш мноого голяма нужда от тези почивни дни във Вторник и Четвъртък, защото си начинаещ.
Повярвай ми недей да бързаш, защото ефекта ще е обратен.
Почва се от 3 тренировки седмично.

05.11.05
17:58

Оп.. Благодаря ви :)  :lol:

05.11.05
18:33

кажи си стража? за какво тренираш (маса, релеф да отслабнеш) ?дай повечко информация за тебе!?

05.11.05
19:19

[quote author=“Player”]кажи си стража? за какво тренираш (маса, релеф да отслабнеш) ?дай повечко информация за тебе!?

Почти 2 месеца тук (USA)... всеки ден без събота и неделя...в  зала..
и преди това към 2-3 месеца...в БГ..

тренирам за Релеф - предимно (ако това значи мускули) и маса (не много) ...определено не за да отслабна  :lol:

05.11.05
20:39

2-3 месеца ако смяташ за много време.Начинаещ си такче тренираи 3-пъти в седмица не повече

05.11.05
20:59

[quote author=“wolf_”]2-3 месеца ако смяташ за много време.Начинаещ си такче тренираи 3-пъти в седмица не повече

Какъв би бил проблема ако тренирам по 5 пъти...?

@BabaVanga: как може да бъде обратен ефекта???  :roll:

05.11.05
21:13

[quote author=“skate”][quote author=“wolf_”]2-3 месеца ако смяташ за много време.Начинаещ си такче тренираи 3-пъти в седмица не повече

Какъв би бил проблема ако тренирам по 5 пъти...?

@BabaVanga: как може да бъде обратен ефекта???  :roll:

Претренирването е по-лошо от нетренирането.Най-голямата грешка при начинаещите е да се затвори в залата за 3 часа всеки ден и да блъска как знае.По-този начин мускулите нямат никакво време да се въстановят и се получава така наречения обратен ефект.Мускулните влъкна са разскъсани от предната тренировка без да са въстановени и продължават да се късат със следващата.Моя съвет е като ти гледам стажа да тренираш по 3 дневен сплит и да не прекарваш повече от 1 час,час и половина в залата за да имаш успех.

05.11.05
21:14

Ефекта ще е претрениране, аз също съм тренирал 3г. но с една прекъсване и сега тренирам почти кат начинаещ 2 тренирам 2 почивам, защото работата ми го налага, иначе бих използвал тридневен сплит.

05.11.05
23:26

skate
те ти го казаха ще претренираш ,а пак щом тренираш за релеф сам трябва да знаеш че трябва да правиш повече пофторения с по малки кила но пак неможах да го схвана това че не искаш и да отслабнеш за да направиш релеф неможе бес да отслабнеш!

06.11.05
02:45

Много са 5 дена тренировка.Аз съм на принципа един ден трейнинг след това рилакс.МУСКУЛА РАСТЕ КАТО ПОЧИВА!

06.11.05
02:57

[quote author=“Oblivion_”]Много са 5 дена тренировка.Аз съм на принципа един ден трейнинг след това рилакс.МУСКУЛА РАСТЕ КАТО ПОЧИВА!

Момче, аз тренирам по 10-12 пъти седмично. Занимавам се с джудо, самбо и бокс. Намирам време и за фитнес. Незнам на какъв принцип си, но не обърквай хората!

skate, кажи за какво искаш да тренираш и взимаш ли някакви суплементи и ако да - какви и по колко. Кажи за маса или за релеф се потиш и какво точно очакваш?  :wink:

06.11.05
03:01

[quote author=“galant”][quote author=“Oblivion_”]Много са 5 дена тренировка.Аз съм на принципа един ден трейнинг след това рилакс.МУСКУЛА РАСТЕ КАТО ПОЧИВА!

Момче, аз тренирам по 10-12 пъти седмично. Занимавам се с джудо, самбо и бокс. Намирам време и за фитнес. Незнам на какъв принцип си, но не обърквай хората!

skate, кажи за какво искаш да тренираш и взимаш ли някакви суплементи и ако да - какви и по колко. Кажи за маса или за релеф се потиш и какво точно очакваш?  :wink:

Хаха,ама не само фитнес нали,аз за фитнес говоря,а ти че тренираш друго си е твоя работа.

06.11.05
03:04

Фитнес се тренира всеки ден като се разграничават дните в различните мускулни групи. Получава се ефект на почивка и разстене.
Това е единственият вариант за фитнес всеки ден, ако искаш да разстеш /мускулно и на кг./

06.11.05
03:35

skate, първо си изясни за СЕБЕ СИ, какво точно желаеш да постигнеш чрез фитнеса. Дай си тука данните(кг, см) и пиши към какво си се насочил(релеф? маса?....), тогава по-компетентните ще ти помогнат да си изготвиш програма подходяща за теб :wink:

galant, в момента ти объркваш хората.

Фитнес се тренира всеки ден

Не знам как го реши, но това по колко пъти на седмица тренираш си е строго индивидуално и зависи от резултатите, които искаш да постигнеш. Ако си тръгнал да качваш маса, съмнявам се да стане с тренировки всеки ден, мускула си иска почивката.

06.11.05
03:50

[quote author=“Mayhem”]skate, първо си изясни за СЕБЕ СИ, какво точно желаеш да постигнеш чрез фитнеса. Дай си тука данните(кг, см) и пиши към какво си се насочил(релеф? маса?....), тогава по-компетентните ще ти помогнат да си изготвиш програма подходяща за теб :wink:

galant, в момента ти объркваш хората.

Фитнес се тренира всеки ден

Не знам как го реши, но това по колко пъти на седмица тренираш си е строго индивидуално и зависи от резултатите, които искаш да постигнеш. Ако си тръгнал да качваш маса, съмнявам се да стане с тренировки всеки ден, мускула си иска почивката.

Тва си викам и аз,той човекът май сериозно се е объркал или е начинаещ,незнам...ама да тренираш всеки ден направо е смешно...за културист може,но за нормален билдър...

06.11.05
13:09

значи да се тренира всеки ден може! при положение че искаш релеф но пак ако искаш растеж на мускола или пак маса това е пълен ЪПсурТ  :wink: ,а това че galant тренира вече 12 пъти седмично бих го питал да си каже мерките :), защото не смятам че са завидни при такива усилени тренировки..

06.11.05
14:16

[quote author=“Player”]значи да се тренира всеки ден може! при положение че искаш релеф но пак ако искаш растеж на мускола или пак маса това е пълен ЪПсурТ  :wink: ,а това че galant тренира вече 12 пъти седмично бих го питал да си каже мерките :), защото не смятам че са завидни при такива усилени тренировки..

нямаш проблеми. Ще ти напиша основните(според мен) мерки.

лично тегло: 94кг.
Врат: 46см - 46,5
Ръка: 45см /бил съм и по-добре/
Гръб: 128см.
Талия: 82см
Бедро: 63см. /бил съм и по-добре/
Предмишница: 38см
и един бонус от мен - китка: 23 и малко ;)

ако има нещо, което искаш да узнаеш за моите мерки - пиши. Дали са завидни или не, това оставям на другите да преценят. Тренирам 10-12пъти и определено смятам, че съм постигнал добра спортна форма. Всеки си гони различно, за мен това което съм е добра форма.

Oblivion_, не съм се объркал, нито съм начинаещ. Не виждам проблем да разделеш фитнес тренировките по следният начин:

/пример/
Понеделник: Бицепс, крака
Вторник: Трицепс, гърди и гръб
Сряда: Бицепс, Задна част на краката
Четвъртък: Трицепс, предна част
Петък: Гръб, гърди, рамо
Събота: Разтоварваща тренировка
Неделя: Почивка

не казвам, че е добро като прогмата, нито че аз тренирам по този начин. Това е примерен вариант за разделяне на мускулните групи.

Mayhem, не се захващнай за всяка моя дума. Имах в предвид, с това изречение, че само по този начин се тренира всеки ден фитнес, а не че ТРЯБВА всеки ден да се тренира.

06.11.05
15:47

хаха  :wink: galant бес коментар ако са ти такива мерките незнам къв човек трябва да си.Макар че ми се струва доста невероятно това.. но то си е мое мнение :)

edit: някакви добавки използваш ли?!(ако имаш снимка ще екстра да я приложиш и да те видим)

06.11.05
16:31

[quote author=“galant”]
/пример/

.

тая програма е отвратителна !!!  :D

RE

06.11.05
16:40

[quote author=“galant”]
/пример/

ПЪЛНО ПРЕТРЕНИРАНЕ!
дори Колман не си тренира бицепса през 1 ден.

^V

06.11.05
16:50

/пример/

леле ти си луд ве  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
Ако аз тренирам така със сигурност няма мога да се изправя от леглото след 5 дена тренинг  :D

06.11.05
17:01

^Vlastelina^, написаната по горе от мен примерна програма е лека. Аз тренирам по съвсем различен начин, 5пъти седмично джудо, 3пъти бокс, 4 пъти ‘’профилирани’’ щанги. Като не се чувствам натоварен си тренирам лицеви упори, набиране, тичане и т.н, което ми се явява допълнително.

RED_WOLF, не смятам, че ТИ знаеш как тренира Колман. Аз също не знам. Бицепс е двуглав мускул и се тренира 2 пъти, а трицепса съответно по 3пъти, това се прави с цел да можеш да покачваш бързо силата.

Player, качвал съм снимка в под форума на бб.
Ето ти линк със същата тази. Това е от лятото, на морето :wink: Ще те помоля да ми я коментираш, защото ти се струва невероятно ;)

RE

06.11.05
17:14

колман тренира всеки ден
но едвали бицепса си го тренира през ден.Горе долу имам представа как тренира щото сам гледал филма му.Там казва всичко.Това за главите е пълна глупост
квадрицепса кво по 4 пъти ли да го тренирам по твойта логика.
В грешка си нещо.

06.11.05
20:13

Незнам какво си гледал и каква представа имаш! ‘’Това за главите’’ не е глупост, а просто анатомия. Спирам да пиша в тази тема, защото се превърна в спам. Ако имаш някакви претенций, можеш да ми пишеш ЛС и да се разберем.

07.11.05
01:42

galant
за да си 94кл и с тия размери се питам колко си висок, защото на снимката неми изглеждаш мн голям(чисто любопитство питам за ръста).Не ми каза дали исползваш някакви добавки!?а колкото до коментара за снимката..има какво още да се желае от тебе  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1