Програма за мускулна маса

Здравейте! Искам да ви попитам следната програма, която ще ви покажа малко по-надолу дали става изобщо. Моята цел е покачване на мускулна маса. Тренирам от около (+ ; -) 1 година някъде. Значи искам да наблягам повечко на ръцете, затова съм ги сложил понеделник и вторник, и не искам да наблягам толкос на краката. Значи въпроса ми е, дали програмата ми е добра в смисъл такъв, бицепса и трицепса заедно ли да са, гърдите и гърба преди ръцете ли да ги тренирам и т.н.. Моля помогнете ми, ако може ми кажете грешките и ме поправете. Ето я и програмата:
- Понеделник: Бицепс ;
- Вторник: Трицепс ;
- Сряда: Рамо ;
- Четвъртък: Гръб ;
- Петък: Гърди ;
- Събота: Трапец + Предмишница ;
- Неделя: Крака + Корем ;

Благодаря предварително..!!

30.11.13
19:23

Това не е програма, а разпределение на групите, ма като я гледам така не ми вдъхва много доверие.

да де, разпределил съм ги.. аз за това питам, дали добре съм ги разпределил..
а тази как ви се струва:
Понеделник: Гърди ;
Вторник: Крака ;
Сряда: Бицепс + Трицепс ;
Четвъртък: Рамо ;
Петък: Гръб ;

.. и примерно събота: трапец, предмишница и неделя: корем ??.. Така става ли?

30.11.13
19:46

Кой е казал, че трябва да се тренира всеки ден?

Ми тогава да добавя... Трапеца при Гърба, Предмишницата при Ръцете и Корема при Гърдите ?? .. и събота и неделя остават почивки??

30.11.13
19:56

Ми да. Ето ти един класически вариант на програмата:
1.гърди
2.гръб
3.рамо
4.ръце
5.крака
На мен ми харесва повече обаче в първия ден да е гърба, а краката да са по средата (в ден три). Малките групи (корем, прасец, трапец, врат, предмишница) може да ги добавиш където искаш, дори може да ги правиш и по два пъти на седмица.

Мнението беше редактирано от Ронката на 30.11.13 19:57.

26.12.13
19:37

Много зависи от това какви и колко упражнения правиш. Иначе така като я гледам ми изглежда добре подредбата.

То се подразбира де, че в събота и неделя ми е почивката. А иначе за упражненията - правя за гръб и крака по 5 упр., за гърди и рамо по 4 упр. и за бицепс и трицепс по 3 упр., иначе трапец, предмишница по 1/2 упр. Серии правя по 3/4 в зависимост от самото упражнение.

26.12.13
22:46

Тогава ОК, не ти е лоша програмата, само трябва да успяваш да се възтановяваш.

Правя по 6-10 повторения някъде. А дали тази подредба е по-правилна или тази:
Понеделник: Гърди
Вторник: Крака
Сряда: Ръце
Четвъртък: Рамо
Петък: Гръб
Събота и Неделя почивка
??? Дали тази е по-правилна или просто и двете не са както трябва. Ако не са както трябва, моля предложете ми по-правилна подредба в кой ден, кой мускул да тренирам.

26.12.13
23:17

Тази е зле. Рамо след ръце и гръб след рамо не е добра идея. Първата подредба ти казах, че е ок. Може да ползваш и друг трик при подредбата - слагаш краката в сряда и така горната част почива един ден. Пример: 1.гръб 2.гърди 3.крака 4.рамене 5.ръце
Едит: Тук обаче недостатъкът е, че имаш три големи групи в три последователни дни.

Мнението беше редактирано от Ронката на 26.12.13 23:19.

Значи си тренирам по тази програма: п:гърди, в:гръб, с:рамо, ч:бицепс+трицепс, п:крака, с и н: почивка и си добавям предмишницата при бицепса и трицепса, при гърдите - корема.. и само се чудя трапеца дали вместо при гърба, при рамото да го тренирам, незнам кое е по-добре, но май при гърба..

27.12.13
00:08

При рамото го слагай трапеца. Не че не може и при гърба, просто в повечето програми се тренира с рамото. Може и в двете тренировки да го правиш.

Правилно ли са ми подредени мускулните групи според деня на тренирането им?

Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб
Сряда: Рамо
Четвъртък: Бицепс + Трицепс
Петък: Крака

Моля кажете мнението си. Ако мислите, че е подредбата не е както трябва, моля да ми кажете как да ги подредя правилно.

Гърди + Трицепс
Гръб + Бицепс
Рамо + Трапец
Крака + Корем
Ръце (Бицепс + Трицепс + Предмишница)

Така дали е добре, защото малко ръцете ми изостават? Искам тях да ги тренирам 2 пъти седмично. Даже 2-рия път нарочно ги слагам след краката и корема, за да има почивка в горната част на тялото. Моля кажете си мнението..

27.12.13
16:40

Кръгови тренировки с базови движения /клек, лег, тяга, военна, преса, набиране/ прави ли преди тази програма?

ИМ

27.12.13
20:58

Според мен е абсолютно ненужно да тренираш ръцете два пъти. Ръцете  поемат част от натоварването от тренировката за гърди и гръб. Аз лично не ги тренирам и ми растат от натоварването, което получават от тренировката за гръб и гърди, но  щом искаш да им отделиш специално внимание може да пробваш  да ги тренираш един път седмично, като правиш едно упражнение за бицепс със свободни тежести и две за трицепс-тесен лег и разгъване/примерно/.

28.12.13
17:21

казано от Добромир Ценов на 30.11.13, 18:01:

Здравейте! Искам да ви попитам следната програма, която ще ви покажа малко по-надолу дали става изобщо. Моята цел е покачване на мускулна маса. Тренирам от около (+ ; -) 1 година някъде. Значи искам да наблягам повечко на ръцете, затова съм ги сложил понеделник и вторник, и не искам да наблягам толкос на краката. Значи въпроса ми е, дали програмата ми е добра в смисъл такъв, бицепса и трицепса заедно ли да са, гърдите и гърба преди ръцете ли да ги тренирам и т.н.. Моля помогнете ми, ако може ми кажете грешките и ме поправете. Ето я и програмата:
- Понеделник: Бицепс ;
- Вторник: Трицепс ;
- Сряда: Рамо ;
- Четвъртък: Гръб ;
- Петък: Гърди ;
- Събота: Трапец + Предмишница ;
- Неделя: Крака + Корем ;

Благодаря предварително..!!

Събота ще ходиш само за трапец и предмишница? Ходи 4 пъти в седмицата, приемаш ли някакви добавки? Защо не погледнеш 5х5 системата, ще ти допадне. Ако ходиш всеки ден, няма да можеш да се възстановяваш добре.

28.12.13
17:28

Аз като напълно начинаещ, ще те посъветвам да наблягаш на базовите упражнения, аз също преди тренирах ръце като откачен, след като нямаше ефект, даже напротив, спрях да ги тренирам, само един ден в седмицата, както колегата по-горе е описал, 1 упражнение за бицепс и две за трицепс със свободни тежести. Бицепса си се натоварва доста, поне при мен от гърба, а трицепса от гърдите и малко от гърба.

29.12.13
13:22

Не е за вярване, че всеки трети в този форум счита ръцете си за изоставаща мускулна група. В резултат на това се старае така да модифицира програмата си, че да ги тренира възможно най-често. Няма смисъл да се чудите как да подредите програмата си, нито пък написаните по-горе изпълнявани повторения са гарант за растеж.
Това, което е от съществено значение е, всяка следваща тренировка за който и да е мускул, да надминава потенциала на предишната тренировка(според планирания резултат). Няма причина мускула да нараства, ако всеки път му се “поднася” една и съща тежест.
Затова вместо да тренирате пет пъти седмично едно и също нещо, с еднаква тежест, се опитайте да вдигнете няколко пъти с няколко килограма повече от предишни тренировки. Не се ограничавайте с протоколи, защото това е само едната част от уравнението.
Тренирайте редовно. И внимателно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1