23.12.13
13:56
Здравейте, нещо за мен, казвам се Лидия на 20 години съм, не ям месо, понякога се накарвам за пилешкото, отдавна се опитвам да се стимулирам да отслабна, да стегна тялото си и да водя по-здравословен начин на живот, до някаква степен знам как, но не ми достигаше воля. Сега вече мисля сериозно да се захвана с това, за да имам здраво тяло и да се чувствам добре в него. Целта ми е да изградя здраво, стегнато и красиво тяло. Малко за размерите ми: бедро- 57 см, талия- 68 см, ханш- 94 см, височина- 1,60, тегло- 56 кг. От ханша на долу съм по пълна в сравнение с горе, което не ми харесва, затова искам да се насоча главно към тази област за отслабване и горе за стягане. Още не тренирам, но ще започна. Отказах напълно газираните напитки от около половин година, можеби и повече, което беше трудно за мен, също така никакво пържено, а това беше още по трудно, защото обичам пържени картофи, и то много. Може това да е нищо, но от някъде трябва да се започне. :)
Темата беше редактирана от Лидия Работова на 23.12.13 16:29.
Хляб ядеш ли? Много е хубаво, че си спряла газираните напитки и пърженото. Успех с постигането на целите и дано да си сериозна с воденето на дневника.
23.12.13
16:04
Благодаря, Джаро. Да ям по много хляб, на ядене някой път изяждам по 3 филии от белия хляб а на ден горе-долу ям по 6-7 филии не се харесвам от ханша надолу, сега гледах тренировки за начинаещи, изглеждат ми добре, имам приятели които се хранят здравословно и много спортуват и мисля да започна и аз да ходя на фитнес, веднъж бях почнала един месец но незнаех какво да правя имх си любими уреди и само на тях ходeх, довечера ще пиша яденето за деня, записвам си в един тефтер в къщи да не забравя нещо. незнам какво да тренирам, харесах си това http://www.bb-team.org/workout/4779_kardio-trenirovka-s-estestveni-dvizheniya-v-zalata
мисля да направя тренировката, незнам още дали ще е след или преди вечеря. Може би когато се настроя.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 23.12.13 19:54.
23.12.13
17:10
Забрави за хляба особено ако е бял
23.12.13
19:57
Така, яденето ми за деня беше:
10:30 - 1 ч. л. зехтин + малко изцеден лимон
12:30 - 150 гр. кисело мляко
14:15 - 1 сварен жълтък и положин кисела краставичка
15:05 - 250 гр. руска салата
18:15 - тренировка: - Прекрачване над препятствие 3х10-15;
- Навеждане под препятствие 3х10-15;
- Котешко пълзене 3х 10-15 стъпки напред и 10-15 назад;
- Рачешко пълзене 3 х 10-15 стъпки само напред;
- Претъркулване през корем с вдигнати ръце и крака 3х10-15 преминавания през корем
19:15 - 100 гр. кашу
19:45 - 150 гр. руска салата
19:55 - 1 малка мандаринка
Това е яденето ми за днес.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 23.12.13 21:13.
23.12.13
21:35
Храненето ти е много зле.. ако не промениш нещо, не очаквай да постигнеш кой знае какви резултати.
1) не виждам закуска - грешка
2) руската салата не е много добър вариант като искаш да сваляш - съмнявам се да е домашно приготвена, най-вероятно е купешка и с майонеза. Ако греша - извинявам се.
3) това,че не ядеш месо, не значи, че няма други възможности да си набавяш протеин - нещо, което ти е определено необходимо. Яж повече яйца, сирене, ядки богати на протеин, елда, киноа и т.н. Опитвай се да ядеш риба, пиле отвреме на време.
4) много малко калории като цяло - така караш организма ти да “пази” мазните депа и вместо да гориш мазнините, ти си ги пазиш и трупаш нови. Като караш на фотосинтеза няма да отслабнеш.
5) предимно ти преобладават въглехидратите - казваш, че имаш нужда да сваляш, това няма да стане, ако тъпчеш главно въглехидратни храни особено бял хляб.
6) не казваш нищо затова колко вода пиеш - хубаво е да пиеш поне 1.5л вода на ден.
П.С Мазнините в долната част се свалят ТРУДНО - казвам ти го от личен опит. Докато не си оправиш храненето, няма да започнеш да намаляваш обиколките си. Тренировките са важни, но 80% от успеха за мен се крие в храненето. Успех
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 23.12.13 21:37.
24.12.13
09:04
мерси много за съветите! :) вода се опитвам да пия колкото може повече , около 2 л на ден, свикнах да пия много вода. Салатата е домашно правена, в къщи не обичаме купуваните, те направо все едно са вкиснати, също и си купуваме чисто кравешко мляко и го правим на кисело. Аз по принцип не ям по много, освен хляб ако почна и изглежда това ми е грешката, но ям когато каквото ми хрумне. Ще опитам покрай празниците да не ям мн сладки и тем подобни. А да попитам, хляб пълнозърнест препечен или не препечен става ли? Защото когато ям хляб е предимно препечен и със сирене, когато сутрин ставам за университета и нямам много време и закусвам на бързо, същото е и когато се прибера и докъто стане вечерята пак прелапвам по 1-2 филии.
Лидия, както ти казаха храни се с месо,риба, яйца, мляко и млечни продукти, ядки, тахан :)
Изключително лесно можеш да си набавиш нужните хранителни вещества за деня!
24.12.13
19:22
Ядене за деня:
закуска: 09:45 - 150 гр. кашу + 1 варено яице
10:55 - 1 мандаринка
13:50 - 200 гр. руска салата
15:40 - 50 гр. млечна салата, 50 гр. руска салата (и двете са домашно правени)
18:00 - 80 гр. руска салата и 100 гр. печена сьомга
18:30 - 20-30 гр. сладки, правени домашно от бисквити и краве масло, с какао за цжят отаркаляни в кокос.. мисля си че не са от лошите сладки понеже са правени с не толкова калорични продукти.
Така като гледам ми се струва малко храната прес деня, и мисля че за това ям повече след 3-4, но едва изядох закуската понеже не ям ядки, нито яица. :/ На това че е коледа, горе долу ми изглежда добре..не съм преяждала и тнт.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 25.12.13 10:03.
25.12.13
11:10
Ядеш повече и през 3-4 часа, защото се храниш главно с въглехидрати, които те засищат за 1-2 часа и след това си гладна отново. И ако искаш да отслабнеш наистина, трябва да ги сведеш до минимум, иначе ще си седиш така. Никой не е казал,че е лесно, но красотата изисква жертви:) Весела Коледа!
25.12.13
12:52
Какви въглехидрати виждаш освен 1 мандарина, кашуто и 20-30гр сладки???
Всъщност тя се храни зле по друга причина :
-няма източник на протеин на всяко хранене
-този източник на протеин не е комбиниран с КАЧЕСТВЕН енергиен източник.
-порциите са малки в повечето случаи.
Когато поправи тези неща ще може да се храни 2-3 пъти дневно без да е гладна.
25.12.13
14:15
май си пропуснал частта, в която казва, че яде по 3-4 филии хляб на ден:) Второ като гледам доста си хапва руска салата, а в нея доколкото ми е известно си има въглехидрати + комбинацията им с мазнини (тя яде по 300-400гр на ден). Ако това е успешна стратегия за отслабване.. ИИ да, напълно съм съгласна с мнението ти, на фона на всичко, което си написал ,като теглим чертата излиза, че преобладават въглехидрати, поради горепосочените причини, които ти вече назова
казано от Лидия Работова на 23.12.13, 16:04:
Благодаря, Джаро. Да ям по много хляб, на ядене някой път изяждам по 3 филии от белия хляб а на ден горе-долу ям по 6-7 филии
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.12.13 14:19.
25.12.13
14:33
Да, а ти явно си пропуснала последните две менюта, в които хляб НЯМА. И освен ако го пропуска при писането, пак не виждам особени въглехидрати. В руската салата колко пък въглехидрати да има? Картофите са основен източник там, но обикновено не са чак толкова много, а останалите неща (грах, моркови, краставички и т.н.) имат незначително количество.
25.12.13
15:27
Здравейте значе за руската салата само ще кажа че беше само за 2-3 дни, от любимите ми е и за жалост я правим само по поводи, защото е много играчка..хляб тези дни не съм яла,и съм ваканция сега и небързам по рейсве за да ида до училището и не се сещам много за него, както казах по горе, предимно го ям препечен със сирене, защото става мн бързо а аз по принцип нямах много време сутрин.. сега за това предполагам не го търся. А хляба само така го ям, за на бързо, или докъто стане яденето и така или със супа, много рядко с основното ястие, защото каквото и да е, картофи, ориз, и когато ги ям с хляб ми става тежко. В къщи в еднно като тефтер си записвам постепенно когато ям и какво, за да може в края на деня като пиша да не забравя нещо.. снощи обаче :/ към 12 може би, хапнах още около 100 гр. от салатата, но понеже не бях яла от към 6 горе долу и огладнях..по принцип бих я яла мн повече, и се захванах с дневника си точно покрай празниците и гледам да не ям никакви сладки, че и така менюто е изглежда гадно. днес вече няма за кога, то е 3 часът, но утре ше опитам да ям повече протейни и по малко въглехидрати през деня за да не се налага да ям след 5, чувала съм че яденето след 5 също влияело..незнам, вие кажете дали е вярно или можеби зависи какво ще ям, незнам. Друга цел имам днес, но незнам дали е отворен магазина като е 25-ти, но ако е, мисля да си взема тахан, 700 гр. е голямата опаковка, но съм го опитвала и само с мед ми харесва. Става ли с него да закусвам, по 100 грама и с 2-3 лъжици мед и ако става какво още мога да добавя към него за закуската? и мога ли всяка сутрин такова да закусвам или не е препоръчително да закусвам всеки ден едно и също? И още нещо, ако може да ми кажете освен яденето още някоя тренировка която да изпотява повече ще съм благодарна.
Весела коледа и весело прекарване на празниците! :)
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 25.12.13 17:01.
10:30 - 1 ч. л. зехтин + малко изцеден лимон
12:30 - 150 гр. кисело мляко
14:15 - 1 сварен жълтък и положин кисела краставичка
15:05 - 250 гр. руска салата
18:15 - тренировка: - Прекрачване над препятствие 3х10-15;
- Навеждане под препятствие 3х10-15;
- Котешко пълзене 3х 10-15 стъпки напред и 10-15 назад;
- Рачешко пълзене 3 х 10-15 стъпки само напред;
- Претъркулване през корем с вдигнати ръце и крака 3х10-15 преминавания през корем
19:15 - 100 гр. кашу
19:45 - 150 гр. руска салата
19:55 - 1 малка мандаринка
Относно храненето ти, можеш да увеличиш киселите краставички без проблем, както и повече яйца и то не само жълтъка! Махай руската салата и мандарините. Добави риба, орехи, пилешко месо, зехтин, масло, домати, тиквички, сирене и повече кисело мляко. Храни се по-обилно. Никъде не видях колко вода си изпила и приемаш ли хранителни добавки? Също така, в тренировките можеш да включиш планкове - класически и странични, коремни преси ( каквито ти харесват ), за краката и дупето включи и напади!
Увеличи повече храненето. НЕ ЯЖ ХЛЯБ! Като цяло не яж никакво тесто - пици, спагети,макарони и т.н. Можеш да включиш например боб, леща, МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА ориз, грах, бамя, целина, броколи, карфиол. Има много манджи с такива зеленчуци.
Ако можеш да ядеш месо, давай смело телешко, агнешко, свинско.
25.12.13
20:33
Весела Коледа!
Към авторката:
Като за начало ще те посъветвам да почетеш повече:)
И не, не е добра идея да изядеш 100 гр тахан за закуска с още толкова грама мед (защото ако 2-3 лъжици са супени, 90 гр не ти мърдат).
Едно, че таханът е висококалоричен, друго че е 55% мазнини и в комбинация с бързите въглехидрати от меда. Става доста неблагоприятно за твоите цели.
Общо взето, след като прочетеш някоя и друга статия в изданието, можеш да си направиш план, който да коментираме.
Да добиеш ясна представа кое, кога, по колко и как да се комбинира.
Накратко: храните, на които трябва да наблягаш -
източници на протеини: всякакви видове меса, всякакви видове риба, яйца
източници на въглехидрати: пълнозърнести изделия, кафяв ориз, овесени ядки, картофи и тн
източници на мазнини: студенопресовани олиа, тахан, авокадо. Растителните мазнини да не преминават термична обработка, ако готвиш - по-добре с масло.
фибри: сезонни зеленчуци
Комбинация:
Закуска: протеин + въглехидрат
Обяд: протеин + въглехидрат + фибри
Вечеря протеин + мазнини + фибри
Междинни: 2 броя хранения, в които също да има протеин.
Сега - това е много условно, и много индивидуално. Някои хора се чувстват добре с 3 хранения, други с 5. Някои хора се чувстват добре на циклично хранене - на други не им понася.
Някои имат резултати с ниски въглехидрати и високи мазнини, при други - обратното.
Важното е да се информираш непрекъснато, да се интересуваш ЗАЩО и как нещата работят и да слушаш тялото си.
С глад не става.
А глад е точно това - на закуска кафенце, на обяд 3 филии хляб, на вечеря мандаринка. Това е глад за тялото, не даваш достатъчно белтък, не даваш достатъчно мазнини. Страдат хормони, страдат много функции.
Относно тренировките - какво ти се тренира?
Към Oceanborn: много ми е интересно защо препоръчваш сирене и повече кисело мляко?
25.12.13
21:42
Весела Коледа :)
Ядене за деня:
11:45 - 100 гр. руска салата
13:00 - 50 гр. вафла ванилиева
15:00 - 150 гр. руска салата
16:45 - 200 гр. домашно приготвено кисело краве мляко
19:00 - 200 гр. печени картофи на фурна и 1 крем карамел
Като гледам яденето пак ми е ужасно, но празниците минаха за щастие. Утре ще приложа всичко прочетено от днес, за което много ви благодаря :) и с тренировката ще опитам и ще си добавя за утре някое клипче.. мисля да тренирам през ден, става ли така или за целта ми е нужно всеки ден? По въпроса с водата, пия много, вода, утре ще се засека, но по принцип обичам да пия вода и пия много. Още сега ще прочета пак всичко, ще се поразровя още в сайта и ще си направя менюто за утре. Непия никакви добавки, иска ми се всичко да е по най здравословен начин.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 25.12.13 21:45.
26.12.13
19:50
Ядене за деня:
10:00 - 1 с.л. зехтин + няколко капки лимон
10:30 - 300 гр. домашно приготвено кисело мляко, 1 мандаринка
11:40 - 50 гр. руска салата (днес само толкова)
12:35 - 50 гр. фъстъци, 150 гр. домашно приготвено кисело мляко, 78 гр. краставица (това ме засити за доста дълго)
14:50 тренировка:
клек със собствено тегло 3х12
скок от клек 3х10
напъди със собствено тегло 3х10
глутеус ритник 3х30 (по 15 на крак на всяко упражнение)
глутеус мост 3х10
16:00 - 80 гр.млечна салата (домашна с много чесън) и 100 гр. краставица
от 17:00-18:00 разходка на вън
17:30 - 25 гр. бадеми
18:30 - чай от жълт кантарион и гинкобилоба (домашно приготвени) с 1 с.л. мед
Сега е 20:10 водата която съм изпила до сега е 1,6 литра, но мисля, че ще станат повече, понеже не си лягам преди 12.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 28.12.13 16:57.
27.12.13
12:06
Харесва ми това, че храната е домашно приготвена, но според мен е много малко. Фъстъците не са ядки, ако консумираш ядки, по-добре да са сурови, обезсолени. Също така смятам, че протеин само от бадемите не можеш да си набавиш и добре би било да хапваш повече яйца, месо(ако можеш) и извара. Има уникални рецепти с тези продукти, и може би не обичаш месо, защото не си го съчетала с ароматни подправки. Относно руската салата- да, хубава е, но добре би било да разнообразиш и да включиш например зелена салата, или салата от зеле, моркови и ряпа. Вместо мандаринки, които съдържат почти само вода, предлагам да хапваш грейпфрут или ябълка. А мазнините, освен от зехтина, можеш да си ги набавяш от орехи, риба и яйчен жълтък. По две пълнозърнести филийки хляб според мен не са проблем, стига да ги консумираш с правилните продукти и в точното време.
Успех ти пожелавам, и честит дневник! :)
27.12.13
14:04
Здравей, благодаря, ще ми е нужен успехът. Не съм почитател на пълнозърнестия хляб, но ще опитам с него, или с хляб ,,Вита”. Значе направих си схема от калории и тнт. На ден са ми нужни около 1800-1900 калории за да потдържам килограмите си, за това от днес си ги броя и за да отслабвам ги сведох до 1600 калории на ден от който—110 гр. протейни
60 гр. въглехидрати
останалото са мазнини( само неразбирам защо да ям толкова много мазнини като опитвам да сваля? ) и мога ли например да ям плодчетата от компот? или като има захар не се препоръчва.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 27.12.13 15:02.
27.12.13
18:41
Ядене за деня:
Днес станах към 11 ч. и изглежда пропуснах закуската.. :/ често се случва..
11:35 - 25 гр. бадеми
13:14 - 45 гр. бчл хляб с 10 гр. шпеков салам (това е една филия хляб направена на сандвич, като я пресполових) принципно я изядох заради ваглехидратите, да набавя 60 гр. за деня, както уведох по горе, как съм разпределила 1 600 калории, но после ги превиших даже :/
15:00 - 300 гр. домашно кисело мляко, 18 гр. мед, 50 гр. репички
16:30 - 1 крем карамел (това е издънката за деня ми.. 44 бъглехидрати, 303 калории :/ , не неможах да издържа и си взех един)
от 17:15 - 18:00 салата (100 гр. краставица, 160 гр. домат, 10 гр. зехтин) едва я изядох.
Настинала съм и не ми се ваобще не ми се ядеше днес много, много, но ядох, и то повече през деня, за да може сега да съм по дълго сита и главно за да имам сили..незнам дали е правилно да ям когато съм без апетит..Вода около 1 л. - 1,5 л.
Общо калории днес 1 017 (от 1 600)—протейни: 30,46 (от 110)
въглехидрати: 109 (от 60)
мазнини: 51,06 (от 1 440)
Опитвам да изградя един режим който да следвам, готова за промени ако има нещо грешно в числата, виждам сега че нищо не е в норма, но ще поправя нещата още утре.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 27.12.13 18:45.
28.12.13
19:53
За сладкото се изисква огромна воля. Захарта е наркотикът на 21ви век, и само човек, който винаги е имал слабост към нея, може да го потвърди.
Относно мазнините- за да гориш мазнини, трябва да приемаш мазнини, още повече са необходими за една жена- за кожа, коса и нокти, НО това със салама и с полуфабрикатите е крайно нездравословно. Повярвай ми, лично аз съм виждала как се правят колбаси, и ако един ден имаш късмета да видиш какво се слага вътре, никога повече няма да си купиш. В кренвиршите, освен, че има соя, 70% от съдържанието са свински и пилешки кожички, овкусители и подобрители. В шпековия салам има неимоверно количество СЛАНИНА, Е-та, и дори захар( както и в консервите)!Най-добре забрави за тях. :) А компотът със захар не е полезен. :)
Препоръчвам ти да изгледаш ‘’Глад за промяна’‘( ‘‘Hungry for change’‘) - страхотен филм, който ще ти бъде адски полезен, и предполагам, че никога повече няма да помислиш за полуфабрикати. :)
28.12.13
20:48
Да аз знам за саламите, аз месо не ям по принцип, но го бях видяла и ми се дояде, аз малко си взех, немога повече да дъвча дори :) иначе филмчето сам го гледала http://zamunda.net/details.php?id=351761&hit=1 това нали? мн готино обясняват и заради него и едни приятели които ме насочвам към по здравословния начин на живот, може да се каже с тяхна помощ започнах леко по леко и аз.. по едно време си правех и кълнове от нахут които ми допадаха много, ако не си пробвала, може да пробваш,като ядки са и здравословни, може пак да почна.. :)
Яденето ми за днес беше:
09:50 - 1 с.л. зехтин с лимон
10:50 - 2 яйца варени, 80 гр краставица, 56 гр. сирене, 75 гр. домат, 1 кръгче лимон, зехтин 15 гр.
14:17 - 1 яице варено, сирене 65 гр. положин домат 75 гр.
16:50 - ягоди от компот 86 гр.
17:00-17:40 тренировка + стречинг след нея:
скок от клек 3х10
клек със собствено тегло 3х12
глутеус ритник 3х40 (по 20 на крак на сария)
напади със собствено тегло 3х12
клипче 10 мин https://www.youtube.com/watch?v=JYA_tmos1-4
разходка на вън от около 19:00-20:00 една активия закуска
20:15 - крем супа,(варени и пасирани картофи и моркови) около 150 гр. мн малко си взех, не бях хич гладна
общо калории днес: около 1140 ( протейни 49, въглехидрати 55, мазнини 66 )
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 29.12.13 20:18.
29.12.13
19:47
Днес съм мн болна и менюто ми е
10:30 - 150 гр. кисело мляко(домашно)
13:00 - 1 малка пида, едно джобче, не съм я теглила, но беше по-малка от обикновенните
иии това е всичко :/ просто нищо не ми се яде днес, изпила съм до сега 3 чая, пих ги с мед и лимон и около 1/2 литър вода. Суха работа днес.
30.12.13
20:29
Ядене за деня:
11:00 - 2 яица, варени
13:45 - 1 филия хляб(пълнозърнест) със суджук, доста хапнах от него, месото е конско със свинско
15:10 - 1 активия закуска
18:00 - около 150 гр. ориз със тас кебап, този път хапнах и малко свинско
Вода: около 1 литър и 2 плодови чая с мед и лимон..отделно изядох 1 лъжица мед, и крагчетата лимон от чая, за малко витамини и съм изпила и 1 vitamin C
03.01.14
16:57
Амии аз си ям горе долу,каквото ми казаха тук, още свиквам с яицата, но ядох и пилешки паржоли и тнт. Тренирам от клипчета дето постнах тук преди няколко дни и така.. :) малко е трудно с въглехидратите, но и това ще стане.
казано от veronique на 25.12.13, 20:33:
Весела Коледа!
Към авторката:
Като за начало ще те посъветвам да почетеш повече:)
И не, не е добра идея да изядеш 100 гр тахан за закуска с още толкова грама мед (защото ако 2-3 лъжици са супени, 90 гр не ти мърдат).
Едно, че таханът е висококалоричен, друго че е 55% мазнини и в комбинация с бързите въглехидрати от меда. Става доста неблагоприятно за твоите цели.Общо взето, след като прочетеш някоя и друга статия в изданието, можеш да си направиш план, който да коментираме.
Да добиеш ясна представа кое, кога, по колко и как да се комбинира.Накратко: храните, на които трябва да наблягаш -
източници на протеини: всякакви видове меса, всякакви видове риба, яйца
източници на въглехидрати: пълнозърнести изделия, кафяв ориз, овесени ядки, картофи и тн
източници на мазнини: студенопресовани олиа, тахан, авокадо. Растителните мазнини да не преминават термична обработка, ако готвиш - по-добре с масло.
фибри: сезонни зеленчуциКомбинация:
Закуска: протеин + въглехидрат
Обяд: протеин + въглехидрат + фибри
Вечеря протеин + мазнини + фибри
Междинни: 2 броя хранения, в които също да има протеин.Сега - това е много условно, и много индивидуално. Някои хора се чувстват добре с 3 хранения, други с 5. Някои хора се чувстват добре на циклично хранене - на други не им понася.
Някои имат резултати с ниски въглехидрати и високи мазнини, при други - обратното.
Важното е да се информираш непрекъснато, да се интересуваш ЗАЩО и как нещата работят и да слушаш тялото си.
С глад не става.
А глад е точно това - на закуска кафенце, на обяд 3 филии хляб, на вечеря мандаринка. Това е глад за тялото, не даваш достатъчно белтък, не даваш достатъчно мазнини. Страдат хормони, страдат много функции.Относно тренировките - какво ти се тренира?
Към Oceanborn: много ми е интересно защо препоръчваш сирене и повече кисело мляко?
Привет,
не съм се изразила правилно и не съм била разбрана правила заради което :) - исках да кажа,че може да включи някакво сирене изобщо, а прясното мляко по-добре да смени с кисело ( ако трябва да се избира между двете ). Като цяло смятам,че млечните трябва да се консумират рядко.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 00:15.
07.01.14
11:07
Здаревейте, :) ако имам някаде написано само мляко, грешката е моя, трябва да е кисело мляко, прясно не обичам, единствено кисело ям :) ии сега има едно френско маслено сирене, сега него харесах..става ли и то? по принцип купуваме само краве, но това незнам какво точно е, в една червена кутийка е и е нещо като дунавията..ии да питам, от тия яйца няма ли д ами стане нещо на чедния дроб? понеже знам че не е хубаво да се ядат много, по 3 на седмица, или нещо такова, а аз ям по 2-3 на ден..
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 08.01.14 08:41.
08.01.14
21:55
Ще напиша яденето си за днес..
08:25 - 1с.л. зехтин с лимон
08:30 - тренировка:
5 мин загрявка
напъди със собствено тегло 3х15
скок от клек 3х10
клек със собствено тегло 3х15
10 мин. клипче https://www.youtube.com/watch?v=JYA_tmos1-4 (това ми е любимото)
коремни преси 3х12
3 мин. клип https://www.youtube.com/watch?v=rwVzamFR-tg&list=TLcGB3xQrsysbaE0h3Q2UMnDVWAuErSEkv
5 мин stretching
после за целия ден съм яла 1 банан (което нетрябваше много, много, но покрай университета няма много здравословна храна и трябваше да си купя от магазина каквото имаше), 200 гр. орехи сурови, и около 200 мл. таратор(домашно кисело мляко, много чесън, краставички и сол) иска ми се солта да намаля, но това в последствие, неискам да прибягвам до драстични диети. това е за днес, ако има нещо допълнително, пишете, взимам в предвид съветите и до колкото мога гледам да ги спазвам,преди ден два ядох сладко, но това ми е трудно да не ям а и си казвам че го изгарям като тренирам.ще опитам савсем да го спра, това е най големия ми враг.Вода съм изпила днес около 2 литра.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 08.01.14 21:57.
09.01.14
16:46
И кое по-точно от съветите ни си взела предвид, понеже аз не виждам някаква разлика в твоето “хранене” :)
09.01.14
17:45
Ами, за мен това е нещо, защото не ям нито ядки(никакви), месо, маслини, гъби, мога да изброятвам много, банани най много обичам, макарони, спагети, чипсове, по такива тежки храни и много въглехидратни, обаче сега от незнам, около 1 седмица си купувам орехи, които много ме засищат, обаче 200 гр. ги ям цял ден, идвам ми в повече, но мога да кажа, че 1-2 шепи са ми достатъчни, минава номера да съм сита. А и нямам много време да смятам калории и да отброявам всеки ден да мисля дали за закуска ям протеин + въглехидрат, сега съм в сесия и уча много за това, през ден, най много през два тренирам, което е нещо защото единствения ми спорт са 1-2 часови рзходки на вън 1-2 пъти седмично. Тука са всички по запалени по спорта, правят го по дълго време, докъто аз почвам сега и искам 5-6 кг да бутна, да стана 50 кг и после да ги потдържам, но не искам от раз да се огранича и изведнъж да проям всичко, преди няколко дни ядох даже и пържола, изядох само една де, но пак е достатъчно, имам анемия, която само се влушаваше и точно и заради това повече се опитвам да ям каквото трябва, четох за яицата и не мисля че са много полезни в такова голямо количство, по 5 на ден да ям..за това най много ям 2 и то през ден.
Ще цитирам един колега от форума :)
казано от Noctis Caelum на 17.10.13, 19:02:
Храна - 3 големи порции омлет от: 15 яйца, 10 чушки, доста кашкавал и сирене; 9 филии пълнозърнест хляб, 15 маслини
казано от Noctis Caelum на 19.10.13, 20:12:
Храна - 25 яйца, 1 килограм броколи, доста овесени ядки и мляко
казано от Noctis Caelum на 20.10.13, 21:40:
Храна - 300 грама пилешко месо, 15 яйца, 1 килограм броколи и спанак, кафяв ориз и мляко
Така се яде, Лидия :P
Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 09.01.14 17:56.
@ Алекс Д. Това.. по-скоро е един светъл пример за влиянието на списания за културизъм върху детската психика. :)
09.01.14
19:35
Това за яйцата е пълна глупост и всички ти го казаха. Няма абсолютно никакъв проблем да ядеш по 2-3 яйца на ден ВСЕКИ ДЕН . Естествено не е нужно да ядеш по 20, не ти и трябва. Но не може основната ти храна за деня да са 200 грама орехи и един таратор.. Нищо чудно, че имаш анемия. И това, че си в сесия .. и аз съм в сесия и какво от това? Храня се нормално, тренирам си. Така че спри да се оправдаваш и ако наистина искаш да постигнеш нещо, просто започни да го правиш. То си е за теб...няма общо с мен, нито с някой друг. Човек,ако наистина иска нещо, винаги намира начин да го постигне. И това не ти го казвам с никакви лоши чувства, напротив даже..ако беше така, нямаше да си правя труда да пиша.
09.01.14
21:45
Adriana, мерси, точно това ми трябваше, за това и си направих дневник тук, за да се стимулирам,да бъда мотивирана, за да не се откажа и да бъда постоянна в това, днес във фитнеса направих много готина тренировка, незнам как се казват уредите, но тренирах за гърди, гръб и дупе. Тренировката ми продължи час и половина, Зехтина го пия, защото имах гастрит, незнам дали вече го няма, но откакто пия всчка сутрин зехтин,(аз си капя и малко лимон, за да не е по добър вкусът) не съм имала проблеми, преди и повръщах по 2-3 пъти вседмицата, постоянно ме болеше, но от 1 месец вече, нямам никакъв проблем, незнам дали е отшумяло, но някои път и чай от жълт кантарион си првя за това, и съм супер. Утре ще си напиша едно ново примерно меню.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 09.01.14 21:46.
10.01.14
19:09
Ядене за деня:
07:15 - 1 с.л. зехтин + малко лимон
08:00 - 1 варено яйце, 50 гр. орехи, 1 филиика хляб ,,вита” с малко краве масло намазана
13:15 - 200 гр. салата от маруля и цедено кисело мляко, 1 пилешко филе, печено на скара или грил, такъв вкус имаше беше около 70-100 гр.
16:40 - 2 яица, 50 гр орехи, 3 кисели краставички
вода около 1,5 литра, но докъто легна ще стане повече, а аз лягам към 12-1, за водата не се притеснявам, пия доста
Днес тренировка няма, защото тренирах два дни подред, ще правя утре.
10.01.14
19:25
Браво ! Храната ти днес е далеч по-добре от предходните дни :)
12.01.14
16:51
:) преди малко си направих тренировката, като горните, но днес реших да пробвам и потренирах и малко йога, около 10 мин, да я включвам ли и за напред в тренировките или може да редувам 1 ден да си тренирам било то във фитнеса или вкъщи и на другия ден йога?или е по добре както до сега, да тренирам пез 1 ден и да включа йогата в дните когато тренирам ? много добре ми подейства и ми се иска някаде да я вмъкна.
Мнението беше редактирано от Лидия Работова на 12.01.14 16:52.