27.11.06
15:24
Попрочетох доста теми за креатина, но имам няколко въпроса, защото мненията доста си противоречат.
1.Креатина преди или след ядене да го вземам(колко време преди, и евентуално колко след) ???
2.Креатина преди или след тренировка да го пия и ще има ли ефект ако го пия 30 мин. - 1 час след тренировка ?
3.В нетренировъчен ден да пия ли креатин(5 гр.) ?
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание.
27.11.06
15:48
1. Ако не си пил креатин преди направи зареждаща доза 5 дни по 20гр.разделени на 4 равни приема през деня
, след това може да го пиеш по 5 гр. преди и след тренировка .
2. Пие се веднага след ядене защото креатина се усвоява по - добре при висок инсулинов индекс в оргнизма , също може да се пие и с въглехидратна напитка ,която също повишава инсулиновия индекс.
27.11.06
16:32
Може да го пиеш след прием на бърз въглехидрат, но креатина не се ли пие ПРЕДИ ядене, тоест на гладно ? Защото не след всяко ядене е задължително да има високи нива на инсулин.
27.11.06
16:50
Пие се и на гладно защото храната му пречи да се усвой.Половин час след като си го изпил можеш да хапнеш вече е преминал през стомашната стена
27.11.06
17:06
Според мен е най-добре половин час преди хранене с нещо сладко,за предпочитане течно,защото се усвоява по-бързо.Така хем инсулина ще е висок когато креатина навлезе в кръвта хем ще се усвои по-пълно,защото няма да има храна,която да влошава усвояването му.
27.11.06
19:41
Аз лично го пия сутрин на гладно с 200ml сок Queens банан :)
Може ли да се пият газирани напитки през времето на прием на креатин ?
И пак да попитам - ще има ли ефект ако го приемам 30 мин. до час след тренировка или е по-добре да го пия преди нея(тренировката) ???
ПП: За кафето знам, че не е препоръчително.
28.11.06
16:29
И да приемаш креатин и да не приемаш газирани напитки не са препоръчителни.Креатина се пие след и преди трен.Аз като го пия го пиех 10 мин преди трен и веднага след трен
15.02.07
22:47
Може. По 5 грама.
28.12.13
21:52
Цитирам:
Друга разпространена идея е, че е задължително приемането му с високо инсулиногенна храна/съставка. Това не е наложително, но ако в случая човекът не реагира на монохидрата, то има данни, че добавяйки например декстроза (друго име за глюкоза), усвояването се подобрява при тези хора. Това е една напълно непретенциозна откъм прием добавка.
Ради е написал такава статия, че надали ще имаш други въпроси след нея. :)
28.12.13
21:49
Вярно ли е, че с креатина е задължително да се яде нещо сладко веднага след употребата му?
Водим спор с един приятел, той твърди, че е задължително да се правят цикли и е задължително да се приема сладко с употребата му.
28.12.13
23:37
казано от Nasko на 28.12.13, 22:35:
Просто креатина се усвоява по-добре и по-бързо с бързи въглехидрати.
Просто това е изключението, а не правилото. :)