10.06.04
11:45
Занимавам се с бойни изкуства. Има ли някой, който да ми препоръча подходяща програма за вдигане на тежести? Знае ли някой какви са принципите на силовата тренировка за скорост? Благодаря предварително.
10.06.04
13:57
freak, ами приятелю това е много хубаво, че се занимаваш с бойни изкуства, но уточни какви по-точно?
Аз съм се занимавал с карате. И докато се занимавах с каратето си тренирах с нормална програма за маса. И не съм имал каквито и да са проблеми с двата спорта.
Ако целиш скорост според мен трябва в залата да правиш с леки тежести - за релеф. Хем ти да се орелефиш, хем и да свалиш излишните килограми. Това ще ти помогне да си по-бърз. Но няма да е лошо да пускаш и силови цикли през определен период от време. Защото когато тренираш релеф много ти пада силата. А пък в каратето ти трябва и сила. Нашия треньор в залата тренира само силови тренировки, но той релефа си го има вече ;) . Така, че ако нямаш релеф се захващай да правиш релеф, след което ти предстои силовата част от подготовката и си перфектен. Аз тренирах около 3 месеца карате и прекъснах, защото ходих на работа и нямаше как.
Но казвам ти най-важното е силата, съсредоточението и духа. Сигурно вече си го проумял де, но все пак ;) . Ами мисля, че отговорих на въпроса ти. Ако още нещо не ти е ясно питай, мога да питам и тренера по карате.
10.06.04
15:40
Ами честно да ти кажа, аз се занимавам сравнително от скоро с бойни изкуства и тренировките са смесени : бокс, кикбокс, борба и т.н.т. Хубавото е, че преди да започна да се занимавам с бойни изкуства повече от 7 години съм тренирал с тежести и принципите на тренировката с тежести за маса и за релеф са ми ясни, но там е проблема, че тренировката за качества като взривна сила и скорост, малко се различава. Не, че няма да мога да си намеря информация, просто е въпрос на време, но си мислех, че някой от участниците във форума може да има представа и да ми спести търсенето.