програма?

FR

10.06.04
11:45

Занимавам се с бойни изкуства. Има ли някой, който да ми препоръча подходяща програма за вдигане на тежести? Знае ли някой какви са принципите на силовата тренировка за скорост? Благодаря предварително.

BA

10.06.04
13:57

freak, ами приятелю това е много хубаво, че се занимаваш с бойни изкуства, но уточни какви по-точно?
Аз съм се занимавал с карате. И докато се занимавах с каратето си тренирах с нормална програма за маса. И не съм имал каквито и да са проблеми с двата спорта.
Ако целиш скорост според мен трябва в залата да правиш с леки тежести - за релеф. Хем ти да се орелефиш, хем и да свалиш излишните килограми. Това ще ти помогне да си по-бърз. Но няма да е лошо да пускаш и силови цикли през определен период от време. Защото когато тренираш релеф много ти пада силата. А пък в каратето ти трябва и сила. Нашия треньор в залата тренира само силови тренировки, но той релефа си го има вече ;) . Така, че ако нямаш релеф се захващай да правиш релеф, след което ти предстои силовата част от подготовката и си перфектен. Аз тренирах около 3 месеца карате и прекъснах, защото ходих на работа и нямаше как.
Но казвам ти най-важното е силата, съсредоточението и духа. Сигурно вече си го проумял де, но все пак ;) . Ами мисля, че отговорих на въпроса ти. Ако още нещо не ти е ясно питай, мога да питам и тренера по карате.

FR

10.06.04
15:40

Ами честно да ти кажа, аз се занимавам сравнително от скоро с бойни изкуства и тренировките са смесени : бокс, кикбокс, борба и т.н.т. Хубавото е, че преди да започна да се занимавам с бойни изкуства повече от 7 години съм тренирал с тежести и принципите на тренировката с тежести за маса и за релеф са ми ясни, но там е проблема, че тренировката за качества като взривна сила и скорост, малко се различава. Не, че няма да мога да си намеря информация, просто е въпрос на време, но си мислех, че някой от участниците във форума може да има представа и да ми спести търсенето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1