Програмка съвети и предложения

30.10.05
11:42

Здравейте
На 24 год. съм 175 см 67 кг. Започнах да се занимавам сериозно преди около 2 месеца. Всъщност се занимавах и преди около 5 месеца, но не сериозно и по определена програма, ами просто ей така си дигах, и не редовно. Сега започнах първо с програмата за супер начинаещи от сайта,  правих я около месец и съм доволен. Сега минах на следната 3 дневен сплит.  Програмата е пак от сайта но за средно напреднали тя е следната:

1 ден

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

3 ден
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

5 ден

раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Искам просто да ми кажете дали е добра тази програма,  как ви се виждат упражненията? Въобще приемам съвети и предложения щото разбирам съвсем малко. А и още нещо кое е по добро упражнение за гърба гребането със щанга или с дъмбел? Сега нямам вертикален скрипец обаче в залата с нещо да го заменя това упражнение или?
Мерси

30.10.05
12:03

Вертикалния скрипец ти е за V-образна форма на гърба. Можеш да го замениш с набирания - колкото по-тесен ти е хвата, толкова за по-горната външна част на гърба работиш. Набирания с тесен хват е най-доброто за V-форма на гърба. На другите въпроси не мога да ти отговоря, защото всеки човек сам подбира упражненията които иска да прави според това дали са му удобни и не му причитявта болка при изпълнение. Всеки човек сам с опита си определя кои упражнения оказват най-ефектимно влияние върху него. Програмите в сайта са примерни. Най-добре дай  на някой инструктор да ти направи индивидуална програма за твоята възраст, телосложение и цели, които искаш да постигнеш.

30.10.05
12:03

За 2 месеца стаж са много тези упражнения :wink:
ето тази програма е по добре  :wink:  :

ПОНЕДЕЛНИК
  гръб
гребане с дъмпел3х8
набирания  3х8
  трапец
повдигане на раменете с тежести  3х10
  корем
коремни преси  3х20
повдигане на краката от лег  3х20

СРЯДА
  рамо
разтваряне в страни 3х8
хеликоптер(повдигане на щенга пред гърди) 3х8
  трицепс
истласкване от лег с тесен хват 3х8

ПЕТЪК
  гърди
повдигане на щанга от лег 3х8
повдигане на дъмпел от полулег 3х8
  бицепс
сгъване с щанга от стоеж  3х8
  корем
коремни преси 3х20
повдигане на краката от вис 3х20

Тва е от мен  :wink:  8)  :D

30.10.05
12:12

Според мен ти е още рано за тази програмка, защото с такъв стаж нямаш кой знае какви резултати, а пък предмишницата доколкото знам се натоварва достатъчно и от другите упр. (при начинаещите).
За гребането никой не може да ти каже. Лично на мен по ми действа с щанга, но партньорет ми е фен на дъмбела, така че сам трабва да решиш.

30.10.05
13:10

ок мерси ше вида кво ше направа моята цел е преди всичко  мускулна маса след това релеф .Сега по тая програма работя от около 2 седмици и си чуствам добре, но ще питам и някои инструктор за неква друга пък ще пробвам  която най ми действа по нея.
Мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1