30.10.05
16:13
моля кометирайте ми програмата
гърди бицепс корем
2 дни почивка
крака рамо трапец корем
2 дни почивка
гръб трицепс предмишница корем
2дни почивка
...
2 рия поичивен ден преди гърба правя кофички на стадиона 3 - 4 серии по 15 повторения .
ако не е толкова студено както сега ходя и да бягам в почивните дни по 3 км .
това ми сътвори мозъка като програма ;)
упражненията за голяма мускулна група са 3 малка 2
( само базови всички упр )
например гръб : тяга, набирания , чукове
сериите ги правя : 2 загряващи една с лека тежест и 2 много тежки
като това е само на 1 вото упр за мускулна група на другите правя 1 загряваща и две тежки като загряващата е с 70% от тежките серии .
за крака правя само келкове и за прасец
на машини и за задно бедро не тренрам ( правя тяга във всяка тренировка за гръб )
На мен ми харесва. Не знам само дали е добра идея да правиш кофички в деня, преди да тренираш трицепса (ако съм те разбрал провилно). По - добре ги включи в тренировката в залата, примерно при трицепса или гърдите.
30.10.05
20:49
значи и аз там и намирам слабото място
ето доводите ми за кофичките :
набл/давам как ми расте силата на гърдите и размерите
най добре растат при тренировка през 4 дни като ената е без тежест свободна именно кофичките и акцента там ще пада главно върху гърдите .
В същото време обаче се притеснявам и за трицепса който спокойно мога да кажа че ми е най слабата мускулна група поради факта че го тренирам рядко ,заради мързел ......
колкото до въстановяването
ето как стоят нещата
добавки не земам
ама му удрям яко ядене и спане ;)
гледам да избягвам сладко бял хляб и тн
ям много ориз пълнозърнест хляб месо яйца ( около 4 на ден )
и киселото мляко е в промишлени количества към 5 кофички на ден ако съм на училище просто там млякото ми е източника на протеин няма друг .
чувствам се фулл с енергия затова и ако се постопли тръгвам да бягам не искам да качвам много мазно .
а така разпределени тренировките през 2 дни мисля че е добре защото ги правя адски тежки тоест сяка серия ми е до отказ ,тоест на всяко упражнение последната е до отказ .
и тренирам по доста мускулни групи .
и 1 вия ден след трена съм скапан и не мога и да си помисля да тренирам на следващия ...
мерси петко и все пак искам да те питам и ти как мислиш през 2 дена тренировка не е прекалено рядко нали ?
Ами щом мислиш, че ти трябват повече почивни дни, не е рядко ;) Ако тренировките ти са тежки, е нормално да ти трябва повече почивка. Въпроса е ти как си чувстваш възстановяването.
Освен това, при този сплит някои групи се товарят и в другите тренировки, така че наистина може да имат нужда от повече почивка. Примерно, при гърдите товариш раменете и трицепса, и е възможно само след 1 ден почивка раменете да не са ти възсановени и готови за тренировка.