В каква насока да започна.

P_

14.11.05
00:19

Здравейте, всички !

Здраво съм се решил да се занимавам в фитнеса, та ако межете да ми дадете някакви насоки (програма, хранителен режим, хранителни добавки).

Така.... ето малко инфо : 15 години, 90 кг, 176см висок.
Вчера ходих за пръв път в фитнеса (един приятел ме замъкна), за мое УДИВЛЕНИЕ от лег 72 кг :shock: . Тоя дето се има за трениор, ми каза че съм имал много добра структура на тялото (предполагам ми е по наследство(имам трапец горе-долу 7-8 см) - баща ми е бил 2-3 републекански шампион по бокс). Трябвало само да стопя сланините и да си оформя релефа. :roll:  А пък нищо незнам - и за това питам знаещите  :wink:  и в търсачката излизат 6-7 страници с теми, нямам нужното търпение да ги прочета и затова си направих една новичка.

Благодаря предварително :!:

ПС
Не съм сигурен, че темата е там кадето трябва, така че ако не е там - я преместете  :?

14.11.05
20:01

Ами преди да задаваш въпроси, на които е отговаряно хиляди пъти и почти всеки ден има такива теми като твойта, защо не прочетеш малко из форума и сайта и не разбереш сам какви са отговорите? Да не мислиш, че ни е приятно едни и същи неща да си ги пишем постоянно и никой да не ги чете?

ZW

14.11.05
20:06

http://www.bb-team.org/training/000157.php

Ра3дели храненето си на 5 пъти дневно, наблегни на месо, яйца и и3вара, тъй като виждам 4е с ка4ването на мускулна маса особени проблеми няма6(От гена по-голямо няма). Постарай се да смята6 прибли3ително коли4еството калории, които поема6 3а един ден и виж ре3ултатите = ако ка4ва6 килограми о3на4ава 4е поема6 пове4е отколкото и3гаря6. Предполагам, 4е иска6 все пак да ка4ва6 мускулна маса, така 4е като хранителни добавки може6 да пие6 креатин и протеини(или гейнър?).

Нека някой да допълни ако се се6та 3а о6те не6то. Между другото има десетки и3писани теми във форума на та3и тема, особено 3а на4ини на тренировка и хранене 3а на4инае6ти . Ако не те мър3и може да хвърли6 едно око.  :)  Надявам се да ти помогнах поне малко.

Успех.

PS. Петко К, това му е първа тема, не е нужно да си толкова агресивен. Мом4ето се държи културно и 3аслужава подобава6то отно6ение. Това, 4е ти си имал ло6 ден не о3на4ава, 4е трябва да прави6 и то3и на другите такъв.

P_

14.11.05
21:07

Да попитам и още нещо. След като разгледах форума с такива теми, видях горе долу какъв ще ми е режима, но не разбрах едно. Ако ям кисело мляко преди лягане, с каква масленост (възможно най-ниска, или най- висока).

А също така разбрах, че първо трябва да си изчистя организма (подкожни мазнини и т.н.), преди да качвам ММ. Или се лъжа ???  :roll:  Зеленият чай, дали е достатъчен или да взимам и L-carnitine ?

14.11.05
23:01

[quote author=“zwei0”]

PS. Петко К, това му е първа тема, не е нужно да си толкова агресивен. Мом4ето се държи културно и 3аслужава подобава6то отно6ение. Това, 4е ти си имал ло6 ден не о3на4ава, 4е трябва да прави6 и то3и на другите такъв.

Не съм агресивен, къде видя агресивност, аз съм много спокоен човек, по - принцип ;) И денят си ми беше нормален ;)
Това, че е първата му тема видях. Виждам обаче, и че всеки, влязъл във форума веднага пита, и то неща, на които е отговорено два реда по - надолу или ги има на сайта. И при това дава зор, ако не му се отговори до 5 минути, все едно някой е длъжен да го прави.  Още повече, че на сайта си има кратко ръководство за начинещите, което поне в началото върши работа.
Ето, вече е разгледал форума и са му ясни горе - долу някои неща, и започна да задава конкретни въпроси, а не неясни и общи питания.  Честно казано, на този форум влизам вече повече от година и може пък да ми е писнало да пиша едни и същи неща и след два дена някой да зададе пак същият въпрос и после пак, и пак... Понякога писва, не мислиш ли?
И между другото, бих ти препоръчал да прочетеш още веднъж правилата на форума, където изрично пише да не се заместват букви с цифри. Адски ми е трудно да ти чета шльокавицата, предполагам и на другите също.

P_E_S_H_O, маслеността на млякото ти е последната грижа ;). 2% примерно е добре.
Можеш да качваш мускулна маса и без да чистиш, а ако се храниш правилно, ще изчистиш така или иначе малко. В началото самият стрес от тренировките и повишената активност е достатъчна, за да свалиш малко мазнини и да качиш малко мускулна маса. Освен това, на тази възраст не е добра идея да се подлагаш на строги диети за чистене, тялото ти расте и има нужда от храна. Ако досега си се хранил с каквото дойде, едно правилно и балансирано хранене ще ти помогне да свалиш мазнини и без диети за чистене.
Тоест, засега може да минеш и без специални режими за чистене, просто се храни правилно, тренирай, прави и малко аеробика (тичане или велоергометър).
Успех с тренировките, и се надявам да не се откажеш след 2 седмици или месеца, както правят някои.

P_

15.11.05
15:36

[quote author=”Петко К”][quote author=“zwei0”]

Не съм агресивен, къде видя агресивност, аз съм много спокоен човек, по - принцип ;) И денят си ми беше нормален ;)
Това, че е първата му тема видях. Виждам обаче, и че всеки, влязъл във форума веднага пита, и то неща, на които е отговорено два реда по - надолу или ги има на сайта. И при това дава зор, ако не му се отговори до 5 минути, все едно някой е длъжен да го прави.  Още повече, че на сайта си има кратко ръководство за начинещите, което поне в началото върши работа.
Ето, вече е разгледал форума и са му ясни горе - долу някои неща, и започна да задава конкретни въпроси, а не неясни и общи питания.  Честно казано, на този форум влизам вече повече от година и може пък да ми е писнало да пиша едни и същи неща и след два дена някой да зададе пак същият въпрос и после пак, и пак... Понякога писва, не мислиш ли?
И между другото, бих ти препоръчал да прочетеш още веднъж правилата на форума, където изрично пише да не се заместват букви с цифри. Адски ми е трудно да ти чета шльокавицата, предполагам и на другите също.

P_E_S_H_O, маслеността на млякото ти е последната грижа ;). 2% примерно е добре.
Можеш да качваш мускулна маса и без да чистиш, а ако се храниш правилно, ще изчистиш така или иначе малко. В началото самият стрес от тренировките и повишената активност е достатъчна, за да свалиш малко мазнини и да качиш малко мускулна маса. Освен това, на тази възраст не е добра идея да се подлагаш на строги диети за чистене, тялото ти расте и има нужда от храна. Ако досега си се хранил с каквото дойде, едно правилно и балансирано хранене ще ти помогне да свалиш мазнини и без диети за чистене.
Тоест, засега може да минеш и без специални режими за чистене, просто се храни правилно, тренирай, прави и малко аеробика (тичане или велоергометър).
Успех с тренировките, и се надявам да не се откажеш след 2 седмици или месеца, както правят някои.

Мерси за съвета. Определено няма да се откажа :)

Под “едно правилно и балансирано хранене ” имаш предвид да избягвам мазното и да си броя калорийте. Дефакто си е пак диета, но не толкова остра.  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1