въпросче за претрениране ?

14.11.05
01:14

проблем ли е ако правя да речем по 1-2 пъти в седмица лицеви опори и набирания ...освен че си тренирам по 3-4 седмично във фитнеса? ще претренирам ли ?

14.11.05
09:31

Ми може би няма да претренраш, опитай.

14.11.05
11:24

Зависи в кои дни ги правиш тия набирания и лицеви опори.Аз категорично съм против лицеви опори в деня в който си тренирал гърди и същото се отнася и за гърба.

14.11.05
12:26

Ако тренировките са леки, и особено ако целта е не толкова яко маса, а по-скоро компромисен вариант между релеф и маса (демек класическото непрофесионално ходене на зала за да се “пооформиш”) мисля че може да се отрази даже положително. Но при смислени тренировки в залата това ще дойде в много. Също така е доста ттрудно да се прецени къде точно да са (в кой ден имам предвид). Тов е въпрос на лично усещане. Но ако в залата си сериозен ги махни. В залата ще се набираш, а гърди ще правиш с него различно от лицеви опори

14.11.05
20:53

[quote author=“marzipan”]Ако тренировките са леки, и особено ако целта е не толкова яко маса, а по-скоро компромисен вариант между релеф и маса (демек класическото непрофесионално ходене на зала за да се “пооформиш”) мисля че може да се отрази даже положително.

Е т’ва трябва да влезне в бисерите!

filatov

14.11.05
21:33

Ти, ако претренираш сам ще усетиш, не е нужно няной да ти казва. Аз преди съм имал по 6 дена мускулна треска на гърди.

04.12.05
16:15

Според мен няма по-безмислена идея от твоята.За,какво са ти тия лицеви и набирания.Ако толкова държиш на тях прави ги по време на тренировката.След като си свършиш тренировката единственото ти “задължение” е да си почиваш да се храниш добре.Така само си хабиш енергията,а и то ако ставаше с лицеви,никой нямаше да ходи на зали.И не си мисли,че колкото повече тренираш толкова по-бързо ще порастнеш(говоря за мускули).

08.12.05
07:16

[quote author=“swets”]Според мен няма по-безмислена идея от твоята.За,какво са ти тия лицеви и набирания.Ако толкова държиш на тях прави ги по време на тренировката.След като си свършиш тренировката единственото ти “задължение” е да си почиваш да се храниш добре.Така само си хабиш енергията,а и то ако ставаше с лицеви,никой нямаше да ходи на зали.И не си мисли,че колкото повече тренираш толкова по-бързо ще порастнеш(говоря за мускули).

Напълно съм съгласен...жалко,че повечето от начинаещите не могат да разберат,че не растеш в залата,а докато почиваш!Ако няма правилен баланс тренировка/почивка нищо не става,даже води до отрицателен ефект.Просто трябва да се запомни като основно правило.

RO

08.12.05
15:56

пич  зависи по колко лицеви правиш :) ако правиш лицеви във вкъщи за загрявка  преди да отидеш в залата няма лошо.
Но в противен случай няма смисал и от двете. Прави яки тренировки и после си почивай както ти казват пичовете по нагоре.Ако си фен на лицевите включи ги към програмата за гърди.За мен лицевите са много добро упражнение.Аз преди правех много лицеви, но не ходех тогава на фитнес. Добре се чуствах от тях и бях много доволен, но мускулна маса от тях много трудно се качва. Трябват си железа :П
ай... и УСпех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1