22.11.05
10:56
Здравейте, имам следния проблем. Вдигам от сума ти време, а ръцете ми си стоят смешно малки :(
Програмата ми е три дни седмично - гърди, бицепс и рамо, гръб и трицепс.
За бицепс правя сгъване с прав лост от стоеж, хамър сгъване с дъмбели от седеж и дърпане с кабел на скотова пейка.
За трицепс правя бутане на лежанка в тесен хват, френско разгъване от лег и бутане на горен скрипец.
На 26 години съм, тежа 90кг, висок съм 185см, обиколката на ръката ми е по-малко от 40 см. :(((((( Не съм твърде мазен, шестица правя на 105 на лежанка, на 85 за рамо, на 90 за трицепс и на 50 за бицепс.
Опитвам се да ям достатъчно, да спя достатъчно, суроватъчен протеин пия, но явно нещо не правя както трябва.
Можете ли да ми дадете някакви съвети как да кача малко размери на ръцете, щото има много хора дето не вдигат въобще а ръцете им са по-големи... Да ме посъветвате каква програма мога да използвам (може и четиридневна) и евентуално да има някакъв приоритет за ръцете, какви упражнения и т.н, та дано има някакъв ефект...
Мерси предварително
Пробвай да правиш циклични тренировки в първата седмица когато тренираш бицепс прави “лека” тренировка например 5 серии по 15 -20 повторения за упражнение а следващата седмица прави тежка 10-12 повторения! Но истината е в общото покачване на тегло - което те води към общо покачване на мускулна маса - основни упражнения лег , клек , мъртва тяга! При мен повечето повторения дадоха резултат при положение че преди това съм тренирал със 8-10 повторения бицепс и трицепс! Успех с намирането на оптимален вариант за теб, защото всичко е до мускулните ти влакна ( генетично са различен брой бели и червени)
Стани 100 килограма, и ще имаш към 44 - 45 ръка, без да я тренираш специално. Нали не си мислиш, че при този ръст и тегло, при това явно не си с много тънки кости и много чист, може да имаш големи ръце?
Между другото, не видях крака в програмата ти. Предполагам, че нито клек, нито тяга правиш.
22.11.05
12:09
Наистина не правя крака, затова евентуално мисля да започна да вдигам 4 пъти седмично, защото след работа вечер просто не ми се стои по час и половина в залата... Но честно казано правенето на крака, не вярвам да ми помогне особено за растежа на ръцете, знам че е важно за кръвообращението и така нататък, но все пак...
Погледни си въстановяването (храненето) щото 80 % това е причината за да няма маса но както Петко отбеляза не можеш да имаш такива ръце на тия кг.Защо гледате масата на ръцете като другите мускули са много по големи от тези на ръцете вижте там как е прогреса също
аз те съветвам да почнеш и редовно краката , защото даже и да звучи смешно когато тялото “види” че напредва дадена мускулна група се опитва да издърпа и другите т.е. когато цялостно се развиваш има по-голяма вероятност да нараснеш и при ръцете - затова включи и тях примерно в следната програма с приоритет за ръцете според мен:
1.бицепс/трицепс (може да ги пробваш в супер-серии през няколко седмици)
2.почивка
3.гръб/задно рамо
4.гърди/предно рамо
5.почивка
6.крака
7.почивка
ако не ти харесва сменай по твоите възможност и начин на чувстване на упражненията успех:)
по-здрав
[quote author=“BladeRunner”]Здравейте, имам следния проблем. Вдигам от сума ти време, а ръцете ми си стоят смешно малки :(
Програмата ми е три дни седмично - гърди, бицепс и рамо, гръб и трицепс.
За бицепс правя сгъване с прав лост от стоеж, хамър сгъване с дъмбели от седеж и дърпане с кабел на скотова пейка.
За трицепс правя бутане на лежанка в тесен хват, френско разгъване от лег и бутане на горен скрипец.
На 26 години съм, тежа 90кг, висок съм 185см, обиколката на ръката ми е по-малко от 40 см. :(((((( Не съм твърде мазен, шестица правя на 105 на лежанка, на 85 за рамо, на 90 за трицепс и на 50 за бицепс.
Опитвам се да ям достатъчно, да спя достатъчно, суроватъчен протеин пия, но явно нещо не правя както трябва.
Можете ли да ми дадете някакви съвети как да кача малко размери на ръцете, щото има много хора дето не вдигат въобще а ръцете им са по-големи... Да ме посъветвате каква програма мога да използвам (може и четиридневна) и евентуално да има някакъв приоритет за ръцете, какви упражнения и т.н, та дано има някакъв ефект...
Мерси предварително
Нали не си мислиш че ръцете са само бицепс.Опитай малко нестандартни тренировки,някъде ги бях писал във форума,ама не се сещам в коя тема вече,тъй като всеки исака бицепс.Нямам време в момента и ще спомена някои упр.като сгъване с щанга ,но тя да се движи по тялото,спайдер сгъване/от полулег/.Не отдавай много на тежестите,а натоварвай и помпай мускула.Извинявай ако си не си ме разбрал,утре повече
22.11.05
20:11
Супер сериите са добра идея да разнообразиш. Според мен има една тънкост, която доста хора пропускат.При супер сериите трябва да сменяш всеки път реда на мускулите. Един път почваш с бицепс, другия с трицепс.Като за първия мускул правиш 6-7 повторения с тежест, с която можеш иначе 10, никога до отказ. Вече второто упражнение от супер серията го правиш 10 бройки до отказ. Така всеки път даваш приоритет на различен мускул. Освен това премести ръцете максимално дни от гърдите, и ги прави след почивНИ дни.
22.11.05
21:31
Добре, можете ли да ми препоръчате 4 дневна програма за цялото тяло с приоритет на ръцете - примерно така добре ли е?
ден 1 - бицепс, трицепс
ден 2 - почивка
ден 3 - гърди, предмишница
ден 4 - почивка
ден 5 - гръб
ден 6 - рамо, трапец, крака
ден 7 - почивка
или може би някакъв вариант където ръцете се тренират 2 пъти седмично, като втория път е с по-ниска интензивност?
23.11.05
11:24
Добре са долу-горе, но все пак повечето от нас не ходят да вдигат просто за да изглеждат яки долу-горе. А и е тъпо, като видиш някои които тренира от 3 месеца и тежи с 20кг. по-малко да има пак ръка 40 см. Затова бих искал да направя ръка 42-43. Не мисля че това е някаква недостижима цел и че трябва да зобам или да стана 100кг. за да го постигна.
Просто търся съвет...
Естествено че ще го постигнеш без никакви зобове никой тука не ти е казал да зобиш това е глупост.Просто си има различни видове хора при едни им вървят ръце на други гръб на мен например ми вървят ръцете много но гърба не така че не се отчаивай ами си тренирай резултатите ще си дойдат
Успех
Ако искаш да пробваш програмата на Лудия Мускул, мое производство. :lol:
Тренираш през ден.
1. Лег + Ръце
2. почивка
3. Клек + Рамо
4. почивка
5. Тяга + Ръце
6. почивка
7. Лег + Рамо
...т.н
Започваш с трибойското упражнение, после преминаваш към ръцете или рамото. За клека, тягата и лега най-добре 5x5 или пирамида с 3-4 работни серии. Рамото и ръцете си ги тренираш по-тежко от обикновенно. Около 4 упражнения с по-малко повторения и повече тежести. Можеш в последната серия от всяко упр. да използваш разтоварващи серии за донапомпване. Общо взето е това, на мен ми даде 2см за 2 седмици като съм качил най-много 1кг телесно тегло. Ако се възстановяваш добре можеш и по-добри резултати да постигнеш.
24.11.05
12:01
[quote author=“Mr_Muskul”]Ако искаш да пробваш програмата на Лудия Мускул, мое производство. :lol:
Тренираш през ден.
1. Лег + Ръце
2. почивка
3. Клек + Рамо
4. почивка
5. Тяга + Ръце
6. почивка
7. Лег + Рамо
...т.н
Започваш с трибойското упражнение, после преминаваш към ръцете или рамото. За клека, тягата и лега най-добре 5x5 или пирамида с 3-4 работни серии. Рамото и ръцете си ги тренираш по-тежко от обикновенно. Около 4 упражнения с по-малко повторения и повече тежести. Можеш в последната серия от всяко упр. да използваш разтоварващи серии за донапомпване. Общо взето е това, на мен ми даде 2см за 2 седмици като съм качил най-много 1кг телесно тегло. Ако се възстановяваш добре можеш и по-добри резултати да постигнеш.
Звучи интересно. По принцип програма, която тренира 2 пъти ръце седмично втория път не трябва ли да е с по-леки тежести и повече повторения?
24.11.05
12:09
Но честно казано правенето на крака, не вярвам да ми помогне особено за растежа на ръцете, знам че е важно за кръвообращението и така нататък, но все пак...
Напротив, КЛЕКА е най- анаболното упражнение Просто не знаеш какво въздеиствие оказва върху тялото щом не правиш. Вярно, то не товари ръцете, но качва мускулна маса на цялото тяло. Който не е пробвал, той не знае. А, и нещо друго пробвай да правиш бицепс-трицепс в 1 тренировка получава се невероятноо напомпване и има ефект 8)
ПП И едно уточнение че забравих. Прави клека с колкото можеш по големи тежести, не се ограничавай с малки, те не вършат работа. Както сам каза помагат само на кръвообръщението. Но тежките клекове - те са вече нещо съвсем различно. Пробвай, нищо не ти пречи да опиташ. На Мен клека ми е любимо упражнение за това така надъхано ти говоря
Използвай бутона “промени” ако искаш да добавиш нещо.
Mr_Muskul
[quote author=“BladeRunner”]Звучи интересно. По принцип програма, която тренира 2 пъти ръце седмично втория път не трябва ли да е с по-леки тежести и повече повторения?
Аз си я пробвах само 2 седмици и тренирах максиално тежко всяка тренировка. Ако се възстановяваш добре няма да претренираш, имаш и достатъчно време да почиваш. Екпериментирай. :)
24.11.05
12:22
Ето ти и примерен сплит за тренировка:
Понеделник: КРАКА
Вторник: Рамо
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гръб
Петък: Гърди
Събота:Бицепс - Трицепс
Може и друг:
Понеделник: КРАКА
Вторник: Рамо - Трицепс
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гръб
Петък: Гърди
Събота:Бицепс
Мисля че първият е по-добър Но ако искаш пробваи двата
[quote author=“Mr_Muskul”]Ако искаш да пробваш програмата на Лудия Мускул, мое производство. :lol:
Тренираш през ден.
1. Лег + Ръце
2. почивка
3. Клек + Рамо
4. почивка
5. Тяга + Ръце
6. почивка
7. Лег + Рамо
...т.н
Това което казва Мускула наистина ми харесва и бих казал не е лошо да се опитва