24.11.05
22:21
Мараба ЯКИТЕ, можете ли да ме светнете ко е е правилно ГЪРДИ-БИЦИПС ГРЪБ-ТРИЦЕПС РАМО-КРАКА или обратно ГЪРДИ-ТРИЦЕПС ГРЪБ-БИЦЕПС РАМО-КРАКА До сега тренирам по първата вече 3 месеца,но срещам препоръки и за втора За втората казват че е по добра
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
24.11.05
22:40
Бих избрал първата. Може да ги комбинираш и по друг начин, не е задължително точно така. :)
На мен ми харесва повече втората. В тренировката за гърди товариш трицепса- после правиш 2 упр. за него и готово, а при гърба се натоварва повече бицепса и затова го тренираш него.
Мисля че така е по- логично :wink:
И двете са правилни,но зависи от стаж,натренираност и т.н,защото при втората може да се получи претрениране
27.11.05
09:53
Според мен по правино е да се тренират близки мускулни групи! Гръб трицепс и гърди бицепс ... така кръвта от едната мускулна група по лесо ще се насочи към другата, а при чисто изпълнение на опражненията натоварването на други мускулни групи е минимално така ..... вобще не одобрявам натоварването на Крака и рамо в една тренировка!!! Просто рамото ще ти остане по слабо при такъв тренировъчен сплит.
На мене 1-вата ми по харесва.Важното е ти да усещаш натоварването и да има Ефект, пак вече по коя ще тренираш няма значение.
Първата е по използвана но и двете са правилни обаче трябва да се има впредвид въстановяването на малките групи в тренировката
Аз сега съм на тридневен сплит.Пробвал съ 3 варианта в период на 5 месеца-тея двата твои и бицепс-трицепс,гръб-крака,гърди рамо.Не съм забелязал застой при нито един вариант.през 1-2 месеца наблюдавам някакъв прогрес в обиколкит и в силата.Според мен ги върти през 2-3 месеца.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече