Дали е прекалено?

26.11.05
23:29

Четох в едно списание, че необходимото време за възтановяване на мускулите на горната част на тялото е 48 часа. И тъй като използвам 3 дневен тренировъчен спилт, се чудех дали има проблем, като тренирам 6 дни в седмицата. като тренирам една мускулна група веднъж седмично и чуствам, че няма прогрес. пия си протеин+глутамин+креатин като се надявам че се възтановявам. не чувствам умора, но не знам мусколите дали растат оптимално!

26.11.05
23:32

3 дневен сплит не означава ли че тренираш 3 пъти в седмицата, а не 6. Или аз май нещо не схванах.

27.11.05
00:19

split предполагам идва от разделям. мисля че означава на колко тренировки е разделена програмата(само мое мнение).
1. гърди и трицепс
2. гръб и бицепс
3. рамо

нарочно съм ги кръстосал за да могат трицепса и бицепса да си почиват и те по 2 дена. и все пак се колебая дали е достатъчно дреме.

27.11.05
00:25

Ясно схванах, разделил си ги добре, но няма крака(това си е половината тяло). Вмести ги я тях в програмата, примерно с рамото(може само клек да правиш 5х12). Щом се чустваш добре значи всичко е наред, тренирай и резултат ще има.

27.11.05
00:32

мислил съм си по много по темата “крака”, но 5 дена в седмицата съм на taekwon-do, където само на тях наблягаме. не знам дали ще имат възможност да се възтановяват при тези натоварвания на които ги подлагам всяка ве4ер.

27.11.05
03:10

[quote author=“Warrior_Within”]Четох в едно списание, че необходимото време за възтановяване на мускулите на горната част на тялото е 48 часа. И тъй като използвам 3 дневен тренировъчен спилт, се чудех дали има проблем, като тренирам 6 дни в седмицата. като тренирам една мускулна група веднъж седмично и чуствам, че няма прогрес. пия си протеин+глутамин+креатин като се надявам че се възтановявам. не чувствам умора, но не знам мусколите дали растат оптимално!


2 неща:
Първо - мускулите при всеки се възстановяват различно! Зависи от тренировката, възстановяването, суплементи и т.н. Ако тренираш много здраво, по никакъв начин няма да си се възстановил за 48 часа! Аз тренирам много интензивно и почивам между 2 тренировки между 5 и 6 дена, т.е. имам около 1 тренировка седмично, защото усещам, че не съм се възстановил!

Второ - повече от 3 тренировки седмично можеш да ползваш според мен само ако използваш забранени медикаменти, което не е препоръчително! Ти претренираш - тренираш 3 пъти в седмицата в залата и 5 тае куон до! Не смятам, че тялото ти ще успее да възстановява дори с 2 бодибилдинг тренировки седмично, камо ли за толкова изчанчени неща като шест :shock:  :shock:  :shock:

27.11.05
12:16

Така е по принцип но тука има още 100 неща които възпрепиятсват въстановяването да не говорим че трябва и свръхкомпенсация да има и така периода се издължава доста повече
Тука никой не може да ти помогне всеки сам разбира това при мен е 5 дена фазата при теб -Ти трябва да установиш и колкото по скоро толкова по добре

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1