Опасно ли е?

PS

05.12.05
08:41

Здравейте. Аз преди бях много активен в този форум, но ми се наложи да спра за няколко месеца с фитнеса. Та значи имам едно питане:
примерно права бицепс и след края на всички упражнения правя някакво донапомпващо с повече повторения. След него не мога почти да си мръдна ръцете и имам чувството че ми се вижда кръвта по дланите на ръцете, а също и вените толко изпъкват!
Та въпроса ми е опасно ли е това?
Ако направя стречинг на бицепса, както ми се е свила напомпаната ръка, може ли нещо да стане някой фал?
10х

05.12.05
09:45

не би трябвало. аз разтвягам бицепса преди да започна да го тренирам и по време на първото упражнение. след това май няма смисъл. накрая колкото и да е напомпан, ако го разтягам няма болка. просто вече е достатъчно разтегнат.

MA

05.12.05
12:03

Аз лично след загрявката прая стречинг и след това след всяка тежка работна серия също правя ,така мускула се разпуска и на следващата серия се напомпва с повече кръв ,а и почивката м/у сериите става по-пълноценна (мое мнение) ,а и не се вдървявам щото повечето пичове тоя момент го пропускат в тоя фитнес дето ходя и ми изглеждат доста вдървени,след края на треннировката на даден мускул  също приключвам със по-продължителен стречинг и съм доста доволен а и вече  ми стана навик ,”болката” по време на стречинга понякога е доста неприятна но доколкото знам не може да е опасен освен ако не те натисне някои докато разтягаш.

JI

05.12.05
18:29

1 во стречинга по време на тренировка е крайно .... непрепоръчителен прсото излишно се изморяваш ( нямам предвид загрявката някой да не си помисли нещо !) според мен най добре е дан е го разтягаш защото няма смисъл самият мускул е яко ама яко напомпан  движението на кръвта е насочено към него този ефект на загрятост и напомпаност е добре да го подържаш маскмиално много време след тренировка .
а колкото до тва с вените и кръвта предполагам  нямаш много мазнини , ако е така е нормално при всеки с нисък процент мазно е така докато при по - пълнчките няма как да се види мазнините скриват всичко :)

05.12.05
21:48

[quote author=“JiVk0”]1 во стречинга по време на тренировка е крайно .... непрепоръчителен прсото излишно се изморяваш ( нямам предвид загрявката някой да не си помисли нещо !) според мен най добре е дан е го разтягаш защото няма смисъл самият мускул е яко ама яко напомпан  движението на кръвта е насочено към него този ефект на загрятост и напомпаност е добре да го подържаш маскмиално много време след тренировка .

Аз няма да се съглася с теб :) Мисля,че не е никак лошо да се разтягаш по време на тренировката.Естествено в допустими граници,да  не вземеш да скъсаш нещо. :D

05.12.05
21:53

хммм аз знам, че когато се прави гръб е много хубаво след всяка серия да се опъваш  :wink:

05.12.05
23:24

Напротив даже ще ускориш въстановяването им имаше цяла статия в едно списание

PS

06.12.05
08:50

Добре а какво ще кажете относно кръвта която се вижда по ръцете ми  когато права някое упражнение донапомпващо и съм стиснал здраво щангата? Имам чувството че всеки момент ще ИЗСКОЧИ от дланите ми и направо не си усещам ръката!!!

06.12.05
18:01

Внимавай да не гръмне  :D :D
Ами значи е добре тренировката ако не прекаляваш разбира се

04.01.06
06:35

“Донапомпващо “е термин който не може да се разбере каво точно означава,нито пък може да му се даде някакво физиологично обяснение:-)
Ниама смисъл да правиш нищо повече от това,което си заложил в програмата,сериите и повторенията.Ако имаш още сила след последното упражнение значи си св икономисал някъде в тренировката.
Разтягай бавно и без резки движения,работи в зоната на болката но без да прекаляваш с нея.
  Успех :-)

04.01.06
10:16

[quote author=“Azazel”]хммм аз знам, че когато се прави гръб е много хубаво след всяка серия да се опъваш  :wink:

Но има и друго нещо - говори се, че стречинга влияе лошо на съкращателната способност на мускула. Тоест ако го правиш между сериите - намалява силата.
Аз, примерно, правя стречинг след като свърша с дадена мускулна група.

VL

11.01.06
20:04

помпи бицепса 1-2 серии допълнително без стречинг

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1