главно за маса на гърдите

EA

05.12.05
21:35

знае се че горната част е наи важна за маса на гърдите...инструктура ми направи следната програма за гърдите
4 серии на наклонена лежанка с щанга
4 серии на права лежанка с щанга
4 серии на един уред пак за горна част
3 серии флаис на машина
кво мислите ?

05.12.05
21:48

аз доколкото знам...за маса на гърди най-добре е малък брой упражнения (базови да ги наречем) с максимални тежести и към 8 повтирения...и най-много 3 серии....незнам дали ще можеш да се възстановяваш след 15 серии...  :roll:

05.12.05
21:57

Програмата не е лоша,но е много важно ти,колко стаж имаш.Щом инструктор ти я е направил би трябвало да знае,какво прави.Но ако случайно нямаш много стаж,може и да ти дойдат в повече тия упражнения.

EA

05.12.05
22:16

да наистина нямам много стаж а и се умарям....затова ще напрая така
горната 3 серии
средна 4 серии
горна 3 серии
флаис 3 серии

05.12.05
22:18

няма средна има долна и горна и улей...

05.12.05
22:25

[quote author=“Azazel”]няма средна има долна и горна и улей...

Това ще е едно от любимите ми изказвания  :D Защо да няма средна ?
И откога “улея” стана мускул ?  :shock:

05.12.05
22:33

[quote author=“swets”][quote author=“Azazel”]няма средна има долна и горна и улей...

не, че е мускул, но за него си има отделни упражнения, не един път съм виждал теми как да си учертая улея...пък мисля, че доста писане се изписа за тази средна част ,която всъщност несъществува...защото гръдния мускул е изграден от горна и долна част  :wink:

05.12.05
23:07

[quote author=“Azazel”][quote author=“swets”][quote author=“Azazel”]няма средна има долна и горна и улей...

не, че е мускул, но за него си има отделни упражнения, не един път съм виждал теми как да си учертая улея...пък мисля, че доста писане се изписа за тази средна част ,която всъщност несъществува...защото гръдния мускул е изграден от горна и долна част  :wink:

Няма да спорим сега,но само ще кажа,че няма смисъл от упражнения за “канала” ако нямаш маса.А за средната част,си пише във всяка една книга.От хоризонтален лег се товари точно тая част.Освен ако не са открили нещо ново през последните няколко месеца :)

^V

05.12.05
23:10

Azazel, swets пича говори за лежанката, а не за мускула т.е. полулег и лег  :wink:
[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]да наистина нямам много стаж а и се умарям....затова ще напрая така
горната 3 серии
средна 4 серии
горна 3 серии
флаис 3 серии

_____

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]
3 серии флаис на машина...

Прави ги с дъмбели 2те упражнения, щом целиш маса  :wink:

06.12.05
09:58

и все пак,понеже стана дума,някой ще каже ли някакви упражнения за този въпросния “улей”?

06.12.05
10:51

[quote author=”^Vlastelina^”]Azazel, swets пича говори за лежанката, а не за мускула т.е. полулег и лег  :wink:

А ти,къде видя да пита за лежанката.Пита дали е добра програмата  :wink:

HR

07.12.05
20:17

[quote author=”^Vlastelina^”]Azazel, swets пича говори за лежанката, а не за мускула т.е. полулег и лег  :wink:
[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]да наистина нямам много стаж а и се умарям....затова ще напрая така
горната 3 серии
средна 4 серии
горна 3 серии
флаис 3 серии

_____

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]
3 серии флаис на машина...

Прави ги с дъмбели 2те упражнения, щом целиш маса  :wink:

Така така, правилно последните две с дъмбели. Иначе като цяло си е добра програмата, зависи как ше я изпълняваш, и какви тежести и т.н.

EA

07.12.05
20:40

ол тез дъмбели как ги мразя....някво нестабилно и ми треперят и ми са клатят ръцете и затва никога не прая с дъмбели ама знам че е хубаво :( ще пробвам..

07.12.05
21:32

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]ол тез дъмбели как ги мразя....някво нестабилно и ми треперят и ми са клатят ръцете и затва никога не прая с дъмбели ама знам че е хубаво :( ще пробвам..

Да не са ти много тежки дъмбелите с които правиш.Иначе не се сещам,как няма да можеш да ги стабилизираш.

EA

07.12.05
22:00

еми просто и се поизмарям от 1-вото упражнение....и ми е едно нестабилно гадно нз :(
дали да пробвам -
1.горна част с думбели
2.средна част
3.флаис с дъмбели
4. горна част на машината

07.12.05
22:25

и така става,а и ще ги позагрееш с дъмбелите.но не се изморявай много с тях,че после ще ти тежи пък щангата.Няма идеален варант,просто ги върти,две-три седмици така,после ги размени по някй друг начин

EA

07.12.05
22:38

а много се дразня сега..
маса на гърдите.....а долната част си остава....и се дразня някжо доло на гърдата нищо мн гадно...
и се чудя дали да почна по тази програма
1.с дъмбели за горна част 4 серии
2.с щанга за средна 4 серии
3.долна част дето дърпаш две въжета / кросоувър маи беше/ 3 серии
4.флаис 3 серии
5.за горна част на машината за донапомпване 1 серия
стават общо 14 серии - мисля че е добре - какво ще кажете
гърдите ги тренирам в отделен ден само тях
???

07.12.05
22:53

аз ще ти препоръчам вместо кросовър да правиш кофички.по-добре са за долната част.а и няма да е лошо да не са 5 упр. не трябва да се стремиш да правиш повече упражнения ,остави мускула да си почива и да расте.хапвай здраво и ще видиш,че ще стане.

EA

07.12.05
22:59

те са 4 просто 5 е за донапомпване ако не се чувствам напомпан....кажи ми какво ми препоръчваш по точно...да знам кво да правя

07.12.05
23:08

какво да ти препоръчам ? ами аз още като правя лежанката и ми се надуват гърдите.при мен всяко упражнение ме напомпва,аз нямам такова с което да правя серия,че да се напомпя.просто използвай такива тежести с които да можеш да правиш максимум 6-8 повторения.няма смисъл да се лигавиш все на едни и същи кила.да правиш спокойно осмици и да продължаваш така.вдигай тежко,измори го мускула,но и не толкова,че после да не се възстановиш.тренирай след време ще започнеш сам да си усещаш мускулите и ще разбереш кога да спреш.това е което мога да ти кажа.ако искаш питай нещо по-конкретно.

^V

08.12.05
01:04

Ще използвам темата да попитам:  ако към 4те упражнения, които правя за гърди (лег, полулег с щанга, полулег с дъмбели и кофички с по 3 серии), включа пулоувър ще претренирам ли гърдите ? Искам да разширя гръдния си кош и незнам дали упражнението ще натовари гръдния мускул...

08.12.05
01:07

Е множко ще ти стане следващшя път като правиш промени в програмата ще махнеш дъмбелите и ще го сложиш тогава

^V

08.12.05
01:13

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Е множко ще ти стане следващшя път като правиш промени в програмата ще махнеш дъмбелите и ще го сложиш тогава

ОК, 10х за бързия отговор  :)
Аз си мислих да правя 1та седмица полулега с щанга другата с дъмбели и така да редувам, но исках мнение, защото горната част ми е по-слаба, а малко ми се виждаше 1 упраженение за горната...

08.12.05
01:16

По принцип е по добре да се приоритира горната щото в по честия случай е по слабо развита

08.12.05
10:56

[quote author=”^Vlastelina^”]Ще използвам темата да попитам:  ако към 4те упражнения, които правя за гърди (лег, полулег с щанга, полулег с дъмбели и кофички с по 3 серии), включа пулоувър ще претренирам ли гърдите ? Искам да разширя гръдния си кош и незнам дали упражнението ще натовари гръдния мускул...

За разширяване на гръдния кош зная,че е хубаво да се прави клякане и тогава пулоувър-в суперсерия.Ако искаш може това упражнение да го вмъкнеш към караката си и да пробваш така известно време.

^V

08.12.05
11:08

[quote author=“swets”][quote author=”^Vlastelina^”]Ще използвам темата да попитам:  ако към 4те упражнения, които правя за гърди (лег, полулег с щанга, полулег с дъмбели и кофички с по 3 серии), включа пулоувър ще претренирам ли гърдите ? Искам да разширя гръдния си кош и незнам дали упражнението ще натовари гръдния мускул...

За разширяване на гръдния кош зная,че е хубаво да се прави клякане и тогава пулоувър-в суперсерия.Ако искаш може това упражнение да го вмъкнеш към караката си и да пробваш така известно време.

Това ще стане когато почна да правя клекове. Мисля когато мина 10 месеца стаж тогава да правя клекове и тяга...  :) . Засега ще правя пулоувър към гърдите и когато почна клекове ще пробвам вариянта, който предлагаш  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1