Промяна в програмата

06.12.05
09:33

Здравейте!
Да кажа, че имам стаж около 6 месеца, около 79кг се движа +-2, но от около месец (месец и половина) не вдигам нито лично тегло, нито постижения.
Тренирам по програмата в сайта за покачване на маса:
http://www.bb-team.org/training/000157.php

Още като започнах се усетих, че бицепса на може да се възтанови от първия ден и при тренировката за гръб го претоварвам, колкото и чисто да изпълнявам упражненята, ето защо раших да разменя бицепса и трицепса. Сега тренирам гърди+трицепс, гръб+бицепс и се чувствам по-добре.
Все пак,т.като съм в застой мисля да направя следните промени:
Гърди:
1. Лежанка - 3 серии на пирамида;
2. Полулег - 3 серии (ако мога на пирамида);
3. Кросоувър - 3х8;
4. Кофички за доизцеждане (ако имам сила).

Трицепс:
1. Упражнение със скрипец - 3(4) серии х 8(10);
2. Френско със щанга.

Гръб:
1. Набирания - 3х колкото мога;
2. Верт. скрипец пред гърди - 3х8;
3. хоризонтален скрипец - 3х8;
4. Гребане с дъмбел - 3х8;
*мисля си да правя мечка на мястото на дъмбелите, а гребане с щанга не ми се иска да правя, защото се притеснявам за кръста.

Бицепс:
1. Сгъване на щанга от стоеж - 3х8;
2. Скотово с щанга - 3х за колкото имам сила;

Това е! Приемам критики и съвети всякакви! :)
Благодаря ви предварително.

06.12.05
09:57

Може спокойно да разкараш кросовъра. Трицепса го почвай с френското, после скрипеца.  За гърба - първо свободните тежести. Тоест - набиране, гребане с дъмбел (сложи си спокойно гребане с щанга, при добра техника не трябва да се притесняваш за кръста) и после скрипците. Аз това бих променил.

06.12.05
10:38

Краосоувъра съм го сложил за доизцеждане. За трицепс правя първо скрипеца, защото за щангата нямам голям избор на тежески - от 20кг лост, който не усещам ако го сложа за първо после мога да сложа най-малко 2х10 = 40кг обща тежест, които не мога да мръдна. Иначе за гърба...ползвал съм последователността от сайта.
Ама кросоувъра наиситна ме кефи като упражнение! :)

06.12.05
17:59

Питаш за помощ Петко те е насочил а ти пак по старо му пробвай какво ти е казал човека и си намери повече тежести 5 кг 2,5 и т.н.

Я си погледни и храненето (въстановяването) как са че там ми намирисва че е проблема

06.12.05
20:30

Благодаря ви!
Ще пробвам с тези промени и да се надяваме, че след няколко месеца ще имам с какво да се похваля.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1