11.12.05
10:09
1:скотовото сгъване за бицепс с прав или крив лост е по-добре да се прави?
2:защо като правя гребане с дъмбел,усещам как “влиза” по-добре в дясната част на гръбния мускул и много по-слабо в лявата?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:01.
1. С крив лост
2.Зависи. Ако го правиш от лявата стране естествено че ще влиза повече от ляво. :wink: А ако го правиш от дясно-от дясната страна :wink:
11.12.05
12:24
за 2-рия въпрос имах предвид че като го правя с лява ръка, това което “влиза” в лявата част на гърба,не е същото като правя с дясна,сътветно за дясна част на гърба...ти за къвме взе.някой може ли да обясни
уфф болкерс с неговите мнения ... за 1. с крив на скотово
2.колко ти е стажа? изпълението на упражнението е трудно - поза на ръцете , на гърба , начин на придърпване - може да не го правиш правилно от едната страна знам ли те .. пробвай на машина изпълнението му , ако нямате го замени с друго
Болкерс не изказвай такива категорични мнения като си далеч от това
1. С който ти е по удобно , по принцип с кривия лост си фиксиран и само една зона се тренира докато с прав мойе да променяш хватове и съответно да се тренират и други зони на бицепса
2.Неправилно изпълнение, по силна лява част и др.
моеже би не го правиш правилно или едната ти рака е по слаба от другата както е при мен :(
скотовото го прави с крив лост,по-малко натоварва китките.а за вторият въпрос аз си мисля,че лявата ръка ти е по-слаба и се мъчиш докато дърпаш дъмбела.поради тази причина някъде се изкривяваш или не го теглиш правилно.обаче може и да е нещо друго,накарай някой да те види как го правиш и да видите дали няма разлика.
12.12.05
13:58
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Болкерс не изказвай такива категорични мнения като си далеч от това
1. С който ти е по удобно , по принцип с кривия лост си фиксиран и само една зона се тренира докато с прав мойе да променяш хватове и съответно да се тренират и други зони на бицепса
Не е ли обратно?
12.12.05
14:21
[quote author=“Animal”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Болкерс не изказвай такива категорични мнения като си далеч от това
Не е ли обратно?
Ммм и аз си мисля обратното - при кривия може да хванеш широко, тясно, различни ъгли ... при правия вся си е подхват, само широчината ти варира. Е може е надхват, ама то си е за гъзария.
За гребането горе са ти казали - лявата ти е по-слаба, а може и изпълнението да не е добро.
12.12.05
14:47
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами именно за ширината на хвата става на въпрос не надхнат
Обаче с кривия лост можеш да хванеш с различни ъгли, които пък съответстват на различна широчина.
14.12.05
19:40
1.Ако едната ми рака е по слаба от другата какжо да направя
2.Ако тренирам без да пиъа ништо имам преджит протеини и такива нешта мога ли да надебелея
14.12.05
20:36
1. Играй с дъмбели (с еднакви тежести и на двата:))
2. Можеш, но трябва да си следиш по-стриктно диетата и да ядеш много често и по повечко.
П.С. И не беше лошо това да го тропнеш в друга тема
1. Зависи как си усещаш натоварването в/у бицепса(правия лост натоварва повече китките и аз го правя с крив лост).
2.Ако координацията на лявата ръка ти е по-лоша оттам може да бъркаш в изпълнението на упражнението и да не усещаш натоварването където трябва!Аз го имам тоя проблем при концентрирано сгъване за бицепс :roll:
14.12.05
23:27
мери че ми каза тжа за мен е от голъамо значение
20.12.05
10:27
[quote author=“fight_club”]1:скотовото сгъване за бицепс с прав или крив лост е по-добре да се прави?
2:защо като правя гребане с дъмбел,усещам как “влиза” по-добре в дясната част на гръбния мускул и много по-слабо в лявата?
1) кривия лост щото стават кофти контузии с китките :cry:
2) сиг от ляво куца техниката или по-слаба ръка верно земи кажи на някой да те гледа и да ти каже разликата :wink:
по втория въпрос. просто опира до нервно-мускулна връзка. както с дясната ръка пишеш далеч по - добре , отколкото с лявата, така и нея по - успешно правиш упражненията с дъмбели. качеството на инервацията не е само на фино ниво, като писането, а и на по - “грубо”. тренирай и се старай повече в усещането на движението с лявата половина на гърба.