Тренировка вкъщи,има ли смисъл?

Прескочи до:

11.12.05
16:16

Преди време се занимавах с фитнес към 9 месеца,но ми се наложи да спра поради операция.Не изгубих много от постигнатото,но и то само по саба си ни е кой знае какво.Сега вече нямам време да се занимавам активно затова искам да питам какво мога да ростигна в домашни условия,чрез лицеви опори,помпички също така имам възможност да правя кофички и набирания,както и да си подсигуря дъмбели.Ако има как от всичко това да променя и гърдите си ще е чудесно.Благодаря предварително.

The Game

11.12.05
17:18

мисля че има смисъл(де и аз да имах лостове,дъмбели и др. като тебе)винаги има смисъл.никога не се отчайвай

RO

11.12.05
17:46

Ми има смисъл разбира се! Ако имаш желание ще можеш да направиш добра фигура и в домашни условия! Аз преди да почна да ходя на фитнес тренирах вкъщи и имаше добър резултат!
Успех!

madwolf

11.12.05
18:00

От личен опит ти казвам че има смисъл, но за гърдите не мога да ти кажа някакво упражнение за у дома.Вуичо ми си е направил импровизирана лежанка, но пък за нея трябва място

The Game

11.12.05
18:52

за гърди мисля че лицеви опори

shadow_

11.12.05
19:52

Има смисъл ако си постоянен.Ако можеш да ходиш на лостове 2 пъти седмично мисля че ще постигнеш повече по отношение на гърдите отколкото в домашни условия.

ПО ЗДРАВИ

11.12.05
21:48

ми в почти всички учелища има лостове може там да ходиш

The Game

11.12.05
22:00

[quote author=“sigmA”]ми в почти всички учелища има лостове може там да ходиш

кви лостове,на вратите на футболното игрище(там става за набирания)

12.12.05
00:08

Ами да имам лостове наблизо мога да ходя доста често,но малко се притеснявам от претрениране ако ходя всеки ден.Мисля си дали тази програма би дала някякъв резултат : Понеделник - кофички,лицеви опори,горен лег с дъмбели и нещо по избор за трицепс с дъмбелите. Вторник - набирания и игра с дъмбели за бицепс. Срядя - същото,като понеделник. Четвъртък - повтарям вторника.Така редувам за през седмицата а събота и неделя почивам.Или да изпускам и срядятя за да не претренирам?Как ви се струва?

12.12.05
12:43

Аз бих изпуснал срядата. Мисля че ще се възстановяваш по-добре така.

^Vlastelina^

12.12.05
15:41

Ако имаш нужното оборудване, разбирасе че има смисъл. Но ако разчиташ(както някои начинаещи) на дъмбели по 5 кг, няма как да стане. :wink:

13.12.05
08:41

Благодаря за мненията а сега да попитам освен тази програма ще има ли някакъв ефект (не са смейте много) ако използвам,като кардио качване и слизане по стълбището на блока по 10-на мин. или колкото издъжа там веднага след всякя тренировка?

^Vlastelina^

13.12.05
17:14

[quote author=“EveR^GreeN”]Благодаря за мненията а сега да попитам освен тази програма ще има ли някакъв ефект (не са смейте много) ако използвам,като кардио качване и слизане по стълбището на блока по 10-на мин. или колкото издъжа там веднага след всякя тренировка?

Може и така, но по добре навън на чист въздух. Но през тежката зима и този вариянт не е лош :) . Само внимавай с комшиите, да не блъснеш някого. :lol:

13.12.05
19:29

Аз 15 години само в нас си тренирам братле

13.12.05
22:59

Тва за 15-те гддини ми стана напълно ясно,защо го каза.Ясно ми е,че такива въпроси за тринеровки вкъщи ти звучат тъпо.Знам,че истината е в залата,както казах и аз съм тренирал сериозно имам 9 стабилни месеца за,които качих 20 км а и доста сила,но вече нямам тази възможност,защото сериозното трениране изисква време което в момента нямам.И все пак имам желани да правя нещо по въпроса,което само по себе си е постижение и иронията в това,което написа ме обижда  :( В това,че съм решил да отделя повечко време на осъваршенстването на мозъка си мисля,че нямя нищо лошо,просто съчетанието му с едно що годе добре изглеждащо тяло би била добра не мислиш ли?

13.12.05
23:48

[quote author=“EveR^GreeN”]Тва за 15-те гддини ми стана напълно ясно,защо го каза.Ясно ми е,че такива въпроси за тринеровки вкъщи ти звучат тъпо.Знам,че истината е в залата,както казах и аз съм тренирал сериозно имам 9 стабилни месеца за,които качих 20 км а и доста сила,но вече нямам тази възможност,защото сериозното трениране изисква време което в момента нямам.И все пак имам желани да правя нещо по въпроса,което само по себе си е постижение и иронията в това,което написа ме обижда  :( В това,че съм решил да отделя повечко време на осъваршенстването на мозъка си мисля,че нямя нищо лошо,просто съчетанието му с едно що годе добре изглеждащо тяло би била добра не мислиш ли?

Какъв е смисъла , към кого е отправено скитото послание , нещо не си ме разбрал и мен
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Аз 15 години само в нас си тренирам братле

Казвам че само в домашна обстановка съм тренирал ,незнам какво си прочел

^Vlastelina^

14.12.05
00:59

[quote author=“EveR^GreeN”]Тва за 15-те гддини ми стана напълно ясно,защо го каза.Ясно ми е,че такива въпроси за тринеровки вкъщи ти звучат тъпо.Знам,че истината е в залата,както казах и аз съм тренирал сериозно имам 9 стабилни месеца за,които качих 20 км а и доста сила,но вече нямам тази възможност,защото сериозното трениране изисква време което в момента нямам.И все пак имам желани да правя нещо по въпроса,което само по себе си е постижение и иронията в това,което написа ме обижда  :( В това,че съм решил да отделя повечко време на осъваршенстването на мозъка си мисля,че нямя нищо лошо,просто съчетанието му с едно що годе добре изглеждащо тяло би била добра не мислиш ли?

Незнам как си разбрал написаното от djgorgio-ASTOR, но той ти казва,че в тях тренира от 15 години. Човека не лъже и не го казва за да те иронира... :roll:

RO

14.12.05
12:58

Ми в домашна обстановка е най яко да се тренира. Не се съобразяваш с доста неща. Пък и си го праеш кво ти е кеф на теб .Друг е въпроса обаче ,че не всеки може да си го позволи !

14.12.05
15:50

djgorgio-ASTOR Мхм в такъв случай АЗ съжелявям за празните приказки.Просто не съм свикнал хората да са толкова пекани и все някой за нещо трябва да се заяде.Наистина по др. начин разтълкувах думите ти :oops:

И сега последно въпросче по темата да ви запитам.Та освен това търчене по стълбите като аеробно движение от прочетените постове в форума ми стана ясно,че ако искам добър ефект ще трябва да приложа и някаква диетка,но понеже нямам чак такава воля си мисля ако в закуската и обяда намаля въглехидратите а вместо вечеря да хапвам овесени ядки с мляко дали това ще свърши работа?Също така ще замине ли много мускулна маса покрай сланинките и как да забавя тоя процес без хранителни добавки?

За заяжданията отговарям аз и ще съм безкомпромисен, бъди сигурен в това.Не пускай поредни постове моля,използвай бутона “промени” ,обединих ти поста
DJGorgio-Astor

15.12.05
21:43

Избягвай въглехидратите вечер приемай белтъчини а въглехидрати по рано през деня

Nenor

16.12.05
09:04

Стаж за вдигане на тежести имам вече около година и полувина, от това време поне полувината са били тренировки вкъщи и ( имам само дъмбели ) и ефекта е почти еднакъв само ти требва повече фантазия и мерак !  :D

17.12.05
07:53

ако имаш два еднакви по височина шкафове си ги нареждаш от двете страни и правиш кофички(аз така правя), направих си лост между две стени и съм си сложил в една брезентова(най-обикновена войнишка) мешка пясък(около 23-4кг) за допълнителна тежест.кофичките в зависимост от широчината на разположението на ръцете натоварват различни мускулни групи, можеш с тях да тренираш както гръб, така и гърди. напоследък клякам с мешката на гърба(знам, че тази тежест е недостатъчна, но какво да се прави) правя по 40-50 бройки(вече) и си ми е добре
така че ако искаш да спестиш малко пари и/или нямаш време да се занимаваш със зали това е решение!

18.12.05
15:27

Тук някаде из форума про4етох ” че кардио тренировките е добре да са на 48 часа ” какжо ще кажете за това и пречи ли,че аз ги правя 4 пати седмично понеделник,вторник,чейвъртък и петък.Достатъчно ли е това или трябва да увелича дните?

18.12.05
23:40

Достатъчно са ако ги увеличиш рискуваш да загубиш и Мускулна маса

21.12.05
05:07

Значи тренирам от 1993 по залите и мечта ми беше да мога да си тренирам вкъщи и да не завися от всякаkви фактори.От 2 месеца това е реалност,изръсих се около 1000 лева и си купих лежанка за 300 лв,гумирани дискове ,20 кг лост ,две дрaжки за дъмбели и засега 8 диска по  2/скоро ще си взема още/Сега като се замисля ти можеш да минеш и по евтино,трябва ти една пейка и чифт  дъмбели само.Скотово се прави много лесно като сложиш една широка дъска на стол с облегалка и подпреш с един диск.Вмеstо кофички прави лицеви опори под наклон например.Въоshте да ти кажа единственото,което още не съм измислил е как ще правя гърди горна част,защото предпочетох да си взема само хоризонтална лежанка/комбинираните никога не са като хората/,но ще намеря пари за пейка с дигаща се облегалка ..само 100 лева е:)Малко трудно се свиква и да тренираш сам и в началото мотивацията малко куца ,но ще го преодолееш този проблем с времето.За сметка на това никoй не ми заема уредите,мога да си правя суперсериите ,да си определям почивките,когато времето е лошо не мръзна по пътя за залата и тн:) Успех!

protein

21.12.05
09:22

Rocky^——- ти кажа единственото,което още не съм измислил е как ще правя гърди горна част,защото предпочетох да си взема само хоризонтална лежанка/комбинираните никога не са като хората——
Докато си намериш такава лижанка опитаи да правиш лицеви опори - Слагаш краката си на някое бюро или по висока маса а рецете остават на земята така доста добре се натоварва горната част на гърдите ( поне при мене )  Успех!
Иначе относно въпроса за тренировките вкъщи - Много добра идея но на практика неможе да се очакват големи резултати!

21.12.05
13:03

Мммм,точно тук грешиш..мога да правя всички основни упражнения :)Какво точно разбираш под големи резултати:)?

protein

21.12.05
13:48

Еми ако вземеш двама души с еднакъф тип структура еднакъф опит и стаж. Единия тренира във фитнес а дръгия в къщи. Този които ходи в залата ще има много по голям успех! Защо?
Защото в залата има по голямо оборудване, там винаги има някои коит да ти помогне ако бъркаш техниката на изпалнение на упражненията, ако се затиснеш с щангата винаги има кои да ти помогне, сверяваш часовника като се сравнаваш с другите, черпиш информация, по голяма мотивация има когато до тебе някои помпа с 150кг. на лежанката или примерно дърпа по 250кг мъртва тяга. Доакто тренировката вкъщи е по скучна но пък е по ефтина! А искам да кажа на Rocky^ че има огромна разлика между тренировка вкъщи и ДОМАШЕН ФИТНЕС - щото ти има някфи уреди се пак а момчето пита дали може да се тренра вкъщи с кеото има !

21.12.05
15:37

След 12 години по залите почти нямам упражнения дето да им бъркам техниката.Тренировъчния партньор е бонус ,но не е задължителен.Това за мотивацията е вярно ,но както вече споменах тренировката вкъщи си има своите предимства..Ваирно,скучно е вкъщи и е изолирано,но човек може да ходи от време на време в залата,а основната част от тренировката да си прави вкъщи.Пък и доста хора ходят по залите реално ,за да зяпат мацките и да си показват телефоните,както сам знаеш:)Бе въобще и двата начина си имат предимства и недостатъци,но аз лично мисля ,че нещата са петдесе на петдесе:)
P.P С влизането ни в европейския съюз цените за фитнес много ще скочат..парите дето сам ги дал ще си ги избia за полoвин година ..

22.12.05
00:19

[quote author=“protein”]Еми ако вземеш двама души с еднакъф тип структура еднакъф опит и стаж. Единия тренира във фитнес а дръгия в къщи. Този които ходи в залата ще има много по голям успех! Защо?
Защото в залата има по голямо оборудване, там винаги има някои коит да ти помогне ако бъркаш техниката на изпалнение на упражненията, ако се затиснеш с щангата винаги има кои да ти помогне, сверяваш часовника като се сравнаваш с другите, черпиш информация, по голяма мотивация има когато до тебе някои помпа с 150кг. на лежанката или примерно дърпа по 250кг мъртва тяга. Доакто тренировката вкъщи е по скучна но пък е по ефтина! А искам да кажа на Rocky^ че има огромна разлика между тренировка вкъщи и ДОМАШЕН ФИТНЕС - щото ти има някфи уреди се пак а момчето пита дали може да се тренра вкъщи с кеото има !

Не съм съгласен с нищо от този пост зала Vs вкъщи. Важна е мотивацията
Ще цитирам Дориан
АКО ТРЯБВАШЕ И В ТОАЛЕТНА ЩЯХ ДА ТРЕНИРАМ И ПАК ЩЯХ ДА БЪДА МР.ОЛИМПИЯ
правете си сметка

25.12.05
18:57

Здравейте отново много се радвам,че ми давате толкова изчерпателни отговори.Сега искам да попитам един малко глупав въпрод,според мен обаче има смисал.Докато бягам се увивам около кръста с наилон за да предизвикам по-овилно потене в тази област,защото искам да акцентирам върху нея.Вапросут е има ли смисал от това нещо и вредно ки е за организма?

26.12.05
01:10

Никакъв смисъл най много да прегрееш

27.12.05
11:48

Такаа, аз пуснах един пост,но нещо не го виждам та да питам ако си слагам наилон около круста докато бягам за да увелича потенето, проввах и се получава потя се много здраво таа това ще ми помогне ли за по-бързото стапяне на мазнините в коремната област?

27.12.05
16:03

А случайно да виждаш че ти е отговорено по горе ,или си приказвам на компа

27.12.05
18:11

Ууупс хаха пропуснал сам сужелявам  :oops:  :oops: ами много се надявах да има смисал но явно не благодаря отново ;))

28.12.05
15:22

аз също съм на мнение че тренировките имат доста голям смисъл и особено ако си начинаещ.занимавам се със фитнес от около 12 години,умерено без пресилване с доста прекъсвания и без никакви препарати.предимството на домашните тренировки,ако имаш уредите естествено,е че ти определяш правилата,не чакаш за даден уред и комцентрацията е по-добра.ако искаш да ставаш бодибилдър без зала няма да минеш,но ако целта ти е пропорционалност,естетика и релеф домашните тренировки са идеални

04.01.06
05:31

И дума не може да става за тренировка вкъщи.Тренировката се прави в залата,алтернатива за това няма и не може да има.Ако някой твърди че може да се тренира истински и пълноценно вкъщи то тои не е много наясно какво точно означава “тренировка”.

04.01.06
10:23

[quote author=“Manve”]И дума не може да става за тренировка вкъщи.Тренировката се прави в залата,алтернатива за това няма и не може да има.Ако някой твърди че може да се тренира истински и пълноценно вкъщи то тои не е много наясно какво точно означава “тренировка”.

Е тук вече се изложи, не е важно къде тренираш ,а е важно с какви уреди разполагаш в къщи. Също за един начинаещ абсолютно прпоръчвам зала, първо при него мотивацията не е така голяма и второ начинаещите не знаят как да тренират, а в зала може да гледат да питат и т.н. Аз в момента тренирам в къщи от около два месеца и мога да кажа, че имам доста голям напредък. Имам лежанка, щанга права, крива , скрипец( с лостове за гръб и трицепс) лост за набиране свободни тежести около 110кг , само нямам поставка за щангата при клек, но аз и не искам да правя тежко клек. По този начин спестявам доста време ,а и пари!  Виж ако искам да се подготвям професионално тагава - зала и то само защото нямам всички уреди иначе акоп си ги купя няма да има проблем да си тренирам в къщи.

04.01.06
10:36

да ти кажа не съм много съгласен с начинаещите и залите донякъде.верно е че там ще видят някои пикантерии от кухнята но я си представи едно 17-годишно момче което не е пипало нищо и отиде в залата където батковците подхващат лоста за бицепс с 60-70 кила,какво ли самочувствие ще има това момче.докато тренирах в зала много често се случваше да се засичам със Станимир Дърваров,а имаше и точно такива начинаеши които слагаха по щангите по 20-30 кг.Можеби началото трябва да се постави в салона по физическо и вкъщи,за да не се получи комплекс за малоценност при вида на “говедата”(сега да не се засегне някой) в залата.А относно техниката,много четене и практика.Не е задължително някой като е голям да е добър техник,защото сум наблюдавал доста такива

04.01.06
10:48

Ред, то твойто си е зала. Само че се намира вкъщи. :) Манве има предвид тренировка вкъщи без уреди, предполагам.

Статик, комплекса за малоценност е директно свързан със самочувствието на човек и извън залата. И аз съм срещал доста хора, които ги е срам да влязат в зала, защото са много слаби. И ме молят да им направя някакъв хранителен режим, с който да напълнеят(само мазнини, без мускулна маса) за да не изглеждат много слаби.
Такива хора трябва да проумеят, че мнозинството от хора, които са почнали да тренират са били или пълни или слаби т.е не са изглеждали добре в началото.

04.01.06
18:03

[quote author=“Manve”]И дума не може да става за тренировка вкъщи.Тренировката се прави в залата,алтернатива за това няма и не може да има.Ако някой твърди че може да се тренира истински и пълноценно вкъщи то тои не е много наясно какво точно означава “тренировка”.

Абсолютно се изложи наистина , значи аз за 15-16 години стаж в къщи нищо не разбирам, не знам какво е тренировка, и нищо не съм постигнал- хахх
Като пишете нещо проверете истина ли е все пак

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1