Въпрос за програма

12.12.05
22:09

Здравейте,
занимавам се с фитнес от 3 месеца,преди това съм тренирал футбол 6-7 години като бях вратарче,и имах доста силичка ,тъй като вратарските тренировки са хипер тежки.. не си мислете че работата на вратарите е само да седи на вратата-тренираме двойно от полевите играчи!.. оопс ;) май бая отплеснах.. както и да е футбола е отживелица за мен :) ... отностно фитнеса ,имам нелош напредък за 2,5 месеца качих 20 кг за лежанка(вече вдигам 70кг)  , правя тяга и клек със 100кг.ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ КАК ВИ СЕ СТРУВА СЛЕДНАТА ПРОГРАМА,ЧУДЯ СЕ ДАЛИ СКОРО ДА Я ПРОМЕНЯ И ЗА ТОВА СЕ НУЖДАЯ ОТ СЪВЕТ ДАЛИ ТАЗИ ПРОГРАМА ЩЕ МИ ОТ ПОЛЗА ОЩЕ МЕСЕЦ-ДВА.ТЕЖА 75КГ И СЪМ ВИСОК 183.ЦЕЛТА МИ Е ДА НАПРАВЯ СЪРАЗМЕРНО,А НЕ ОГРОМНО ТЯЛО.1 ДЕН (Гърди+бицепс) Понеделнешки

Гърди
Лег-4-5 серии по 8-10 повторения като последните 2 серии са с максимални килограми и правя по 4-6 повторения

Наклонен лег 4x8-10

Флайс 4x10 (с една и съща тежест)

Пулоувър 4х10 (с една и съща тежест)

Бицепс

Сгъване с прав лост 4х8-10 (последните две серии 6-8 повторения с максимална тежест)
Сгъване с крив лост на столче 4х10-8-8-6 (като всички серии са с максимална тежест)
Сгъване с дъмбели((чукове) с двете ръце едновременно-прав) 4х10

в края ако усещам че имам още сила правя няколко серии Сгъване с прав крив лост в изправено положение.

2 ДЕН Сряда

ГРЪБ И ТРИЦЕПС

ГРЪБ

Дърпане на скрипец зад врат 4х10-12 (с една и съща тежест като се стремя към последните бройки да съм изтощен максимално(това търся от това упражнение,използвам го главно и като загрявка)

Тяга 4х10 правя го не с максимална тежест тъй като като бях млад и зелен преди един месец,то не че сега не съм .. и се правех на мъжага и вдигах без колан и почнах да усещам хернията..СЪВЕТ!!!!МОМЧЕТА СЛАГАЙТЕ КОЛАН!!!

Чукове с нормален хват 4х10-12 пирамида

Дърпане на скрипец от седеж 4х10-12 пирамида
ТРИЦЕПС

Кофички 4 серии до отказ всяка

Лежанка с тесен хват 4х8-10-10-10 почвам с най тежко и свършвам с напомване.. целта ми е да напълня мускула с кръв

Френско 4х8-10 Пирамида

Скрипец с въжета разгъване надолу 4х 10 пирамида

В случаи че не е достатачно натоварен трицепса сменям въжето с прав лост на скрипеца и разцъквам още 2-3 серии по 6-8 повторения с максимални килца
3 ДЕН

КРАКА,РАМО И ТРАПЕЦ
КРАКА
Клек 4х8-10 Пирамида( не египетска.. :)

Задно сгъване 4х12 Пак пирамида.. тоя път Египетска  :idea:

Напъди 4х16 пирамида(пада се по 8 повторения на крак) баси тия пирамиди край нямат!Заминавам за Египает!

Прасец 4x12 вече се подразбира че пак става дума за Африка в частност е Египет и Пирамидите :)

РАМО

Повдигане на щанга зад врат 4х8-10

Повдигане на щанга пред врат 4х8-10

Разтваряне на дъмбели встрани 4х10

ТРАПЕЦ

Повдигане на прав лост 4х10-12 с максимална тежест
Е МОМЧЕТА,ТОВА Е НЕЩОТО КОЕТО ПО ТРЕНИРАМ,НАДЯВАМ СЕ ДА МИ ДАДЕТЕ  !!ПРАВИЛНИ” СЪВЕТИ И КРИТИКА.

Редактирах ти заглавието моля избирайте подходящи имена. Не пишете с голям шрифт . Спазвай правилата
DJGorgio-Astor

12.12.05
22:22

Определено претренираш.Много серии и повторения правиш :wink:
ето така според мен е по удачно :wink:  :

ПОНЕДЕЛНИК
гърди
1. повдигане от лег 3х8
2. флайс 3х8

бицепс
1.сгъване от стоеж 3х8
2.чукове 3х8

СРЯДА
  гръб
1.набирания 3х8
2.тяга 3х8

трицепс
1.френско  3х8
2. повдигане от лег с тесен хват 3х8

ПЕТЪК
  крака
1.клек  3х8
2.повдигане на калф машина  3х8

рамо
1.рамени преси  3х8
2.разтваряне встрани 3х8

трапец
1. повдигане на раменете с тежести  3х8

Е дано съм ти помогнал :wink:

12.12.05
23:10

bolkers
На първо мясото благодаря за мнението ти :)..
Мисля че тази програма която си описал ти е по скоро за начинаещи,предполагам не вземаш в предвид че мускулатурата ми е свикнала на големи натоварвания.Когато спрях с футбола моментално започнах с фитнес и то по програма подобна на предложената от теб..3 упражнения на мускулна група по 8-10 повторения.От 2 месеца вдигам с гореспоменатата от мен програма и трябва да ти кажа, че гръдния кош ми се промени изцяло,раменете и ръцете също,не съм качил много кила(може би 2-3 съм качил),но ръцете и тялото расте.. не знам от къде взима матРиал :) сигурно горя мазнините не знам.. не разбирам :) иначе за повторенията че са много,да,съгласен съм и точно за това искам мнения.. мисля да ги намаля.. а сериите мисля че 4 са добре,тъй като когато правя 3 серии дори да е с по малко повторения и по голяма тежест чувствам отново че мускулната група не е натоварена достачно.

12.12.05
23:14

при всеки е индивидуална програмата според мен ... при един 1 програма работи добре при друг - не, всичко е индивидуално според мен ...

12.12.05
23:36

Съгласен съм с теб,че за всеки,една програма действа строго индивидуално,но има принципи който почти винаги важат за всички :) и за това питам за различни мнения относно програмата ми.. и се надявам да получа компетентни отговори от хора който знаят за какво става дума..за себе си НЕ мога да кажа че разбирам много но знам основните неща и някой допълнителни :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1