За или против храненето след вечерна тренировка.

Здравейте, накратко въпроса ми е какво мислите за храненето след тренировка разположена часово между 17.30-19.00 часа. Дали ваобще да има такова или да се кара само на една порция сърововатъчен протеин? Става въпрос за период на чистене при НВД.

28.12.05
12:52

Едни печени пилешки гърди със зеленчуци невиждам с какво биха ти навредили на НВД  :wink: !

28.12.05
14:13

Тренировката ти е изчерпала и глюкозата в кръвта и /вероятно/ гликогена в мускулите и черния дроб. Ако си легнеш само на един суроватъчен шейк, организма ти ще обезпечава енергийните си нужди от протеините от собственото ти тяло /процес наречен глюконеогенеза/, съмнявам се да искаш точно това.
Два съвета в тази връзка.
- върти си въглехидратите. Ако “таргета” ти е 100 гр. на ден, увеличи ги до 120 гр. /най-малко!/ в дни, в които тренираш с тежести и ги намали до 80 гр. в другите дни, пропорциите са примерни, можеш да експериментираш с тях, въртенето на въглехидратите има и допълнителни ползи, свързани с хормоналното свръхвъзстановяване.
- в деня в който тренираш с тежести, основно въглехидратите ти трябва да са съсредоточени преди и след тренировката, дори да тренираш вечерно време. Ако в ден с тежести консумираш 120 гр. въглехидрати е добре да ги разпределиш 40 гр. за закуска, 50 гр. преди тренировка и 30 гр. в следтренировъчното хранене.

x_man

28.12.05
20:16

тук се намесвам след изчерпателният отговор на Pars само ,за да допълня,че след тренировка въглехидратите се усвояват два пъти по-бързо от обикновено,така че зареди... :wink: без притеснения.

29.12.05
00:48

[quote author=“s1lence”]Здравейте, накратко въпроса ми е какво мислите за храненето след тренировка разположена часово между 17.30-19.00 часа. Дали ваобще да има такова или да се кара само на една порция сърововатъчен протеин? Става въпрос за период на чистене при НВД.

ако не заредиш изчерпания гликоген ,рано или късно ще се скапиш
ако толкова те претеснява това ,ами изтегли тренировката за 16ч примерно
и зависи във колко часа си лягаш ако лягаш във 23.00ч можеш да
хапнеш леко във 19.00ч

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1