Тренировка гърди

28.12.05
22:28

Значи здравейте за пореден път.Имам малък проблем с тренировката ми за гърди.
Първоначално правех това :
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения

Но  :!:  Усещам,че се претоварвам май и въпореки,че се храня що-годе добре и пия протейн пак имам мускулна треска почти цяла седмица.Пример: За гърди правих в понеделника,а в момента все още ме болят.Какво ще кажете да промена нещата така:
повдигане на дъмбели от лег - 3 серии по 8 повторения
флайс от полулег - 3 серии по 8 повторения

????
Смятам да премахна щанга от полулег.По-принцип горните гърди са ми малко изоставащи и затова ги тренирах така.Приемам съвети  :)

28.12.05
22:49

пич и на мене гърдите не ми вървят много , но долната част, а с тази програмка май наистина си претренирал - днес правих 8-9 серии за гърди и пак ги напомпах , така че всичко зависи от оптималното натоварване и начина на чувстване на упражненията , не знам колко ти е стажа, но ти предлагам да правиш 1 седмица - три лежанки , 2 седмица три лежанки с дъмбели това е:) вече всичко зависи от теб

28.12.05
23:05

[quote author=“DjoNi”]пич и на мене гърдите не ми вървят много , но долната част, а с тази програмка май наистина си претренирал - днес правих 8-9 серии за гърди и пак ги напомпах , така че всичко зависи от оптималното натоварване и начина на чувстване на упражненията , не знам колко ти е стажа, но ти предлагам да правиш 1 седмица - три лежанки , 2 седмица три лежанки с дъмбели това е:) вече всичко зависи от теб

Стажа ми е 2 год общо с прекъсванията  :roll:

28.12.05
23:53

Ами да ти кажа незнам дали претоварваш,възможно е ,ти най-добре си го усещаш.Аз ти препоръчвам да махнеш или горната с лост или горната с дъмбели.Ако ти изостават горната част от гърдите почвай с тях.Аз имах същия проблем преди,дори не твърдя ,че съм го премахнал на 100%,но тогава започвах с горния лег,като ползвах предимно дъмбели и имах добри резултати.Имало е период от няколко месеца в които не съм правил хоризонтален лег.Не,че не харесвам това упражнение,но не смятам ,че да развиеш маса на гърдите трябва задължително да го има в програмата ти целогодишно и задължително да почваш първо с него.За всеки разбира се е индивидуално.Имам един приятел,който цял живот си тренира гърдите с 2 упражнения-среден и горен лег,и има  феноменални гърди.Всичко обаче е до генетика.Някои хора (дори и аз) не могат да направят хубави гърди ако не ги “ударят” от всякъде.Това ти предлагам и аз.Изследвай се, не задържай дълго програма която смяташ,че не работи за теб и скоро ще намериш верния път.

EA

29.12.05
00:24

аз дето съм с стаж около 6 месеца правя това
1.повдигане на щанга от лег 3 серии
2.повдигане на щанга от полулег 2 серии+1 за донапомпване лекичка
3.повдигане на дъмбели от полулег 2 серии
4.повдигане на дъмбели от обратенлег 3 серии
и имам мускулна треска наи много 2 дена
и сичко е ОК

29.12.05
00:40

[quote author=“BB_SenTineL”]Значи здравейте за пореден път.Имам малък проблем с тренировката ми за гърди.
Първоначално правех това :
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения

Програмата е добра само вместо повдигане на дънбели от полулег
ако бе сложил кофички маи ще е по добре
виж си диетата

29.12.05
02:34

За да не пускам нова тема направо ще питам тук.
Аз тренирам по-тази програмка:
лег - 4х8
с дъмбели полу-лег - 3х8
полу-лег 4х8
кофички 3х(колкото мога)
Добре ли е или да намаля още серйите?
Страх ме е данеби да ги претренирам и тях, че досега съм си
загубил половин година близо от претренирване...

29.12.05
11:21

Ако тренираш от половин година със сигурност от тези серии си ги претрнирал

29.12.05
12:46

Благодаря ви на всички.
Значи сега смятам да права така.

1-ва седмица:

Повдигане от полулег с щанга 3х8
Повдигане от лег с дъмбели 3х8
Флайс от полулег 3х8

2-ра седмица

Повдигане от лег с щанга 3х8
Повдигане от полулег с дъмбели 3х8
Флайс от лег 3х8

*това добре ли е ??? Бива ли в такава последователност да ги правя нещата ?

29.12.05
16:43

Ами не е лоша тая програма която си избрал.Най-малкото си мисля ,че няма да претоварваш толкова.Аз дори не бих ги делил на 1ва и 2ра седмица ,ами бих си карал по тая дето си сметнал за 1ва седмица и като се поизчерпи бих я сменил.Вкарай по-нататък в следващите си програми пек-дек,както и кофички,които са важни за  изграждането на гърдите.Сменяй упражненията ,сменяй програмите...

Желая ти успех

29.12.05
17:22

[quote author=“Jay_C”]Ами не е лоша тая програма която си избрал.Най-малкото си мисля ,че няма да претоварваш толкова.Аз дори не бих ги делил на 1ва и 2ра седмица ,ами бих си карал по тая дето си сметнал за 1ва седмица и като се поизчерпи бих я сменил.Вкарай по-нататък в следващите си програми пек-дек,както и кофички,които са важни за  изграждането на гърдите.Сменяй упражненията ,сменяй програмите...

Желая ти успех

Благодаря  :)

29.12.05
20:54

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ако тренираш от половин година със сигурност от тези серии си ги претрнирал

Тренирам от 1г. и 3 м. ама от близо 2м. вече не претренирвам(до сега съм се скапвал... яко ) та искам да си направя качествена програмка с която ще имам напредък... та да махна ли някое упр. от онези които съм дал малко по-нагоре или да ги направя всички 3х8?
И още един въпрос ако правя в почивните дни 3х20 лицеви ще разтът ли повече гърдите(разтът или оформят?)

30.12.05
08:57

По-добре махни някое упражнение.А почивните дни са за почивка,аз не ти препоръчвам да правиш лицеви,че пак ще претовариш и без това програмата ти ми се струва тежка.

30.12.05
11:24

[quote author=“Ryu”]По-добре махни някое упражнение.А почивните дни са за почивка,аз не ти препоръчвам да правиш лицеви,че пак ще претовариш и без това програмата ти ми се струва тежка.

Нещо подобно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1