31.12.05
00:03
Здравейте първо , от известно време следя сайта но се въздържам от постване , но дойде и моят ред :) ...
Значи на 17 години съм 76-77кг. стажа ми е 8 месеца.
Въпроса ми е свързан с трицепса , та така пробвал съм с всички упражнения , сила имам но не е особено оформен , в момента го тренирам така :
1)Разгъване на горен скрипец 1вата серия 12повт. после 10 и накрая 8
2)Френско с крив лост , тук 10 8 6
3)Тесен хват на лежанката пак 10 8 6 (като го сменям през 2 седмици с кикбек с дъмбел)
Като тренирам трицепса с гърба и тренирам на 3 дневен сплит.
моля посъветвайте ме нещо за “уголемяване на трицепса” :oops:
31.12.05
01:33
Ми аз правя абсолютно същите упражнения даже са и в същия ред.Според мене всичките ги прави до 10-12 повторения,ако ти е тежко-с по-малки килограми щото така на пирамида качваш сила а с повече повторения ще се оформят по-добре.Ама изчакай и другите да се изкажат
31.12.05
01:46
Аз бих разменил тесния хват и скрипеца:
1 Тесен хват
2 Френско
3 Скрипец
Ако имаш въже в залата, можеш да пробваш с него да правиш скрипеца. Гледай тежестта да не е голяма, внимавай повече за техниката.
подкрепям SIDE - първо базовите а макарите и изолираните най-накрая и с много повторения.
Не е лошо първо да разгрееш трицепса на макара 1-2 серии с повечко повторения,преди да започнеш с базовите,рискуваш с травма в противен случай...Накрая пак може да го доизцедиш на скрипец.
Успех ти желая!
[quote author=“side”]Аз бих разменил тесния хват и скрипеца:
1 Тесен хват
2 Френско
3 Скрипец
Ако имаш въже в залата, можеш да пробваш с него да правиш скрипеца. Гледай тежестта да не е голяма, внимавай повече за техниката.
това според мен е най-добрия вариант
31.12.05
17:58
аз пък в неговият случай бих махнал скрипеца,например:
1 Тесен хват ИЛИ Френско
2 кофички на тясна успоредка-3 серий за изцеждане.
смятам че две упражнения са достатъчни,все пак е с 8 месеца стаж
работата не е само в упражненията пич , а и в начина на чувстване - примерно бицепса иска тежко , трицепса помпене , опитай се да правиш повечко повторения на скрипеца да кажем 14-16 докато се пръсне , ако го правиш в сс с бицепс още по-добре , за трицепса попринцип са необходими около 4 упражнения , но за твоя стаж 3 е добре аз ти предлагам -
1.разгъване на дъмбели от лег (имитира френско, но всяка ръка е сама за себе си-аз лично го чувствам добре)
2.разгъване на скрипец с V-форма - помпаш яко
3.разгъване на скрипец с една ръка за вътрешна глава - тя е ключа към големия трицепс
успех :)