02.01.06
03:02
Значи понеже съм малко крив в гърба (гърбав) , пък и сега съм на тридневна програма за покачване на килца , взех програмата от сайта и е строго определена .... та искам да попитам във сряда когато правя за гръб преди първото упражнение (издърпване на вертикален скрипец) мога ли да правя 3 серии по 7-8 набирания за да си изправя малко и разширя гърба, няма ли да се отрази зле защото изразходваните калории ще са в повечко => яденето трябва да е в повечко.
02.01.06
08:21
Изразходваните калории тук не се проблем. Проблем е претренирането. Колко упражнения, серии и повторения за гръб правиш? Каква ти е останалата тренировка?
Тук най-добре е да замениш придършването на скрипеца с набиранията. Правиш 2 загряващи серии на скрипеца(50%, 75%) и след това 3 работни серии набирания.
02.01.06
13:43
Да благодаря ви значи ще пробвам 2-3 седмици така както казахте па да видим ефекта , а иначе правя 3 упражнения за гръб по 3 серии със 8 повторения , а за набиранията колко серии и повторения да правя ? И захвата на какво разстояние да е ? :)
02.01.06
15:25
[quote author=“Barcelona_FC”]Да благодаря ви значи ще пробвам 2-3 седмици така както казахте па да видим ефекта , а иначе правя 3 упражнения за гръб по 3 серии със 8 повторения , а за набиранията колко серии и повторения да правя ? И захвата на какво разстояние да е ? :)
2 загряващи на скрипеца, както съм описал по-горе и след това 3 серии по 6-8 повторения набирания с широк хват. ;)
02.01.06
17:10
[quote author=”Палпатин”][quote author=“Barcelona_FC”]Да благодаря ви значи ще пробвам 2-3 седмици така както казахте па да видим ефекта , а иначе правя 3 упражнения за гръб по 3 серии със 8 повторения , а за набиранията колко серии и повторения да правя ? И захвата на какво разстояние да е ? :)
2 загряващи на скрипеца, както съм описал по-горе и след това 3 серии по 6-8 повторения набирания с широк хват. ;)
Благодаря много !
03.01.06
23:21
А може ли само да кажете колко трябва да е широк хвата ? Метър - метър и половина ?
E ако имаш 3 метра ръце, може :roll:
Примерно 10 см встрани от раменете е добре.
04.01.06
01:56
Добре мерси .
04.01.06
15:34
Сега от фитнеса се връщам наистина много добро упражнение са това набиранията .
Ся искам да попитам мога ли да земаня вдигане на лост от лег с тесен хват за трицепс със кофички ? Кое е по добре от 2-те упражнения и кое да земеня от лег с тесен хват или френското ?
[quote author=“Barcelona_FC”]Сега от фитнеса се връщам наистина много добро упражнение са това набиранията .
Ся искам да попитам мога ли да земаня вдигане на лост от лег с тесен хват за трицепс със кофички ? Кое е по добре от 2-те упражнения и кое да земеня от лег с тесен хват или френското ?
Френското го прави задължително по добро от него според мен за трицепс няма, аз лично не съм привърженик за трицепс на кофички и тесния хват, вместо тях правя скрипец и с дъмпел зад врат, но ако избираш пак според мен кофичките пред тесния.
04.01.06
16:17
[quote author=“INZAGHI”][quote author=“Barcelona_FC”]Сега от фитнеса се връщам наистина много добро упражнение са това набиранията .
Френското го прави задължително по добро от него според мен за трицепс няма, аз лично не съм привърженик за трицепс на кофички и тесния хват, вместо тях правя скрипец и с дъмпел зад врат, но ако избираш пак според мен кофичките пред тесния.
Мерси ще изчакам още няколко мнения и ще си избера ;)
04.01.06
17:28
За второ упражнение(след френското) можеш да правиш разгъване на скрипец - 10-12 повторения за напомпване.
Гледай все пак сериите с френско да са ти тежки и по-малко повторения - около 6.
04.01.06
19:49
[quote author=”Палпатин”]За второ упражнение(след френското) можеш да правиш разгъване на скрипец - 10-12 повторения за напомпване.
Гледай все пак сериите с френско да са ти тежки и по-малко повторения - около 6.
Ами аз досега правих първто тесен хват на лежанката и после френско , а сега ако го сменя френско и после кофички по добре ли ще е от колкото в момента ?
04.01.06
20:07
Пробвай. Не знам кое ще ти се отрази по-добре.
Пробвай известно време една комбинация - след това пробвай другата и сравни прогреса - така ще разбереш какво работи за теб и какво не. ;)