04.01.06
00:48
4х колкото можеш - набиранки
2х10,8 - придърпване на скрипец отпред и 2х10,8 зад врат
3х10,8,6 - Придърпване на долен скрипец
3x10,8,6 - дърпане с дъмбел без почивка (едната ръка, после другата и т.н.)
2х12 - тяга с 40-50 кила
Как ви се струва добре ли е при положение че тренирам от около 1 година и малко повече.
04.01.06
04:00
Да бе аз гледах предаването дето я каза и мисля че ще е доста напомпваща ама засега съм си на старата :)
04.01.06
10:12
Зависи от целите.
Примерно аз не обичам много напомпващите тренировки. Предпочитам тежки - с по-малко упражнения, по-малко серии, по-малко повторения, но с по-големи тежести.
Всъщност аз като цяло не харесвам саркоплазмената хипертрофия, ама няма как.
[quote author=“Sido”]4х колкото можеш - набиранки
2х10,8 - придърпване на скрипец отпред и 2х10,8 зад врат
3х10,8,6 - Придърпване на долен скрипец
3x10,8,6 - дърпане с дъмбел без почивка (едната ръка, после другата и т.н.)
2х12 - тяга с 40-50 кила
Как ви се струва добре ли е при положение че тренирам от около 1 година и малко повече.
Тренировката е добра, аз го гледах предаването, но според мен си прави основните упр. като тягя, набиране, чукове, мечка, колкото повече упр. със свободна тежест превиш толкова по-добре за разтежа, но гледай да не претренираш.
04.01.06
19:09
и аз мога да я правя не ми пречи обаче може да претренирам :( с стаж съм около 6 месеца...иначе няма да ми е трудно да я направя...чувствам след тренировка че мога и още...но дали няма да претренирам ??
хайде и аз да си кажа мнението.програмата ми харесва-почти като моята е само че според мен ще е по добре ако тягата се прави 3 серии 10,8,6.
а тогава за тая кво ще кажете :
набирания 4 серии до отказ
3 серии тяга
3 серии мечка
[quote author=”^MaD^”]а тогава за тая кво ще кажете :
3 серии тяга
3 серии мечка
според мен 3 серии специално за гърба са малко макар и тежки.ама то си е до човека и организма му.според зависи :wink:
05.01.06
00:19
[quote author=”^MaD^”]а тогава за тая кво ще кажете :
3 серии тяга
3 серии мечка
Точно така, MaD, това е и моята тренировка за гръб, само че аз набиранията ги правя с тежест за 5-6 повторения, после ми вземат тежеста и изцеждам още 2-3. Естествено,правя само 2 серии. Прибавям и още едно упр. за гърба, което заех от Дориян “пул-даун на скрипец с обратен захват на ширината на раменете”.
Така имам:
- едно упражнение за ширина на гърба (набирания)
- едно упражнение за дебелина, плътност на гърба (”мечка”)
- едно упражнение за детайли на гърба (пул-даун с обратен хват)
и
- едно упражнение за долната секция на гърба - аз казвам за маса на цялото тяло (мъртва тяга)
Тренировка за гръб без щанга?!?
05.01.06
02:18
nikolaBULL какво имаш предвид с обратен хват . Дали прониран(надхват) или супиниран(подхват) имаше предвид , нещо не ми стана ясно :wink:
05.01.06
11:25
Подхват!