04.01.06
09:11
Здрасти на всички,
смятам съвсем сериозно да се захвана с тежестите и имам нужда от насоки и съвети.
Харесвам спортът като цяло (тренирал съм баскетбол) и продължавам да играя (лятото главно)
но никога не съм се занимавал сериозно с бодибилдинг.Искам да започна съвсем
сериозно и дисциплинирано и имам приятели които ще ме насочат но винаги е добре да чуеш повече
мнения и съвети.Интересува ме всичко (без гадните хапове и боклуци) искам да сваля и малко килограми
(в момента сум 91кг и 180см висок) много сум полудял да сваля 10кг и поработя върху горната част на
тялото.Същевременно искам и да наблегна доста на увеличаване на отскокът (баскетболът
няма да го оставя никога).Трябват ми идеи за програми за вдигане, упражнения, здравословни диети за
сваляне и тонизиране на организмът, просто преди да влеза и започна искам да знам поне
основни неща - как да се предпазя от контузии, как най-правилно да натоварвам и колко често да тренирам
какво да ям и какво не (хляб - посягам само към пълнозърнестият) как да направя и да получа максималното
от упражненията и тренировките - в смисъл знам че не е само да ходиш и да вдигаш - с правилно действие
за няколко месеца се постига това което и за половин година от идиотско вдигане не става.
Интересуват ме и хран. добавки, аминокиселини и т.н. - там сум доста слаб по темата.
искам да ги ползвам да сваля и изчистя (за по-бърз метаболизим) ей такива работи, но
нищо анти здравословно заради по големите мускули няма да вземам.
Моля ви за сериозно отношение и съвети - литература и линкове кум материали са добре дошли!
ПС.начинаещ съм и във форумът дано не съм объркал разделът.
Прегледах някой работи - има доста да уча, всичко е доста детайлно така че наистина се надявам на помощта ви.
ППС - бихте ли коментирали и това http://forums.find-bg.com/index.php?showtopic=1733
Благодаря на всеки включил се
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
04.01.06
10:35
Здравей,
много хубаво си се ориентирал.
Първото, което трябва да направиш е да прочетеш повечко информация в сайта. Прочети разделите - “тренировка за сваляне на тегло” и “хранителни режими за сваляне на тегло”.
Отдели време да разгледаш мненията и във форума.
След като получиш достатъчно информация - създай си(с помощ от сайта) тренировъчен и хранителен режим и го напиши тук. Ще получиш мнения и съвети.
Но основното и най-важното е ти да се запознаеш сам с тези неща. Така че - чети и се интересувай. ;) И ако имаш конкретен въпрос - питай. ;)
Успех!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече