04.01.06
20:04
ЧНГ на всички и весели празници ... искам да попитам защото на всякаде чета че не е добре да се претренира .. значи принципно аз тренирам около 2 часа до 2 часа и 20 мин мах... като всяка тренировка отделям 40мин до 1час за тренировка на корем и следващият час за 2 мускулни групи наприрем гърди и рамо / гръб и бицепс / крака и трицепс ... това претренираване ли е .. Имаите предвид че тренировачната програма е понижаване на телесно тегло. Мерси предварително
къде си го прочел това ? ти да не си праиш ташак нещо ... :?
[quote author=“dae”]ЧНГ на всички и весели празници ... искам да попитам защото на всякаде чета че е добре да се претренира .. значи принципно аз тренирам около 2 часа до 2 часа и 20 мин мах... като всяка тренировка отделям 40мин до 1час за тренировка на корем и следващият час за 2 мускулни групи наприрем гърди и рамо / гръб и бицепс / крака и трицепс ... това претренираване ли е .. Имаите предвид че тренировачната програма е понижаване на телесно тегло. Мерси предварително
Глупости ! :evil: :shock: :x
[quote author=“Sido”][quote author=“dae”]ЧНГ на всички и весели празници ... искам да попитам защото на всякаде чета че е добре да се претренира .. значи принципно аз тренирам около 2 часа до 2 часа и 20 мин мах... като всяка тренировка отделям 40мин до 1час за тренировка на корем и следващият час за 2 мускулни групи наприрем гърди и рамо / гръб и бицепс / крака и трицепс ... това претренираване ли е .. Имаите предвид че тренировачната програма е понижаване на телесно тегло. Мерси предварително
Глупости ! :evil: :shock: :x
пич тая глупост за претренирането няма да я коментирам.защо даваш цял 1ч и 40мин на стомаха и после същинската тренировка?точно обратното е.намали си значително времето в залата освен ако не правиш кардио.
04.01.06
22:53
аве имах предвид че не е добре ... много се извинявам и не давам час и 40 мин а от 40 мин до 1 час .. Извинявам се отново
а дубре начи грешка е станало :) ми според мен тренираш прекалено много корем 40 мин 1 час малии ... единствено ти би могъл да кажеш дали претренираш но да стоиш по 2 часа и 20 мин в залата си е утрепия... ако приемаш съвет от мен като толкова искаш тренираи корема у вас примерно сутрин на гладно а тренировката я прави следобед (или там когато я правиш просто да има 5-6 часа между двете) 1 час 1час и 20мин някъде
05.01.06
00:21
аз тренирам сутринта рано 7 и за т’ва и тогава го правя корема ... а пък нали казвам че искам да свалям и затова питам .. по принцип корем правя и като правя кардио и в нормалните тренировки и за това питам
КОремните мускули трудно могат да се претренират защото както прасеца и предмишниците постоянно са в употрба.Рецепта за големи и хубави плочки трудно мже да се даде защото това е преди всичко генетика,но все пак смятам че постоянното маратонско трениране на коремната преса не е подходчщо.Мускулите стават по издръжливи на натоварване,но както знаем издръжливоста не ни е основната цел и качество в културизма:-)
В леката атлетика личи много добре ако вземем за пример спринтиор и бегач на дълги расточния:-)
Според мен има 2 оптимални и добри вариянта за тренировка:
1.-3 серии по 50/100 повторения с много концентрация в мускула
2.-една гиганстка серия 200/300
Става много добре когато се редуват.Но все пак най-важното и до болка познато нещо е,че колкото и да са ни яки плочките когато има мазнини отгоре нищо не се вижда,а колкото и преси да правим,няма ли диета и аеробика няма и релеф :-)